Reklam

AK Parti teşkilatları tüm Türkiye'de sahaya indi

AK Parti'nin "Türkiye Buluşmaları" kapsamında İzmir'de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti teşkilatları tüm Türkiye'de sahaya indi

AK Parti'nin "Türkiye Buluşmaları" kapsamında İzmir'de geniş katılımlı bir basın toplantısı düzenlendi.

AK Parti teşkilatları tüm Türkiye'de sahaya indi
24 Eylül 2024 - 12:53

Gazetem İzmir / Burak Solak - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MKYK Üyeleri, İlçe Başkanları, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Hakan Yıldız, AK Partili meclis üyeleri ve AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, Eyyüp Kadir İnan ve Mahmut Atilla Kaya'nın katılımıyla, 24 Eylül 2024 Salı günü İzmir'de kapsamlı bir basın toplantısı düzenlendi. "Türkiye Buluşmaları" çerçevesinde gerçekleşen toplantıda, İzmir’in kalkınması için hayata geçirilmesi planlanan projeler ve yerel sorunların çözümüne yönelik adımlar değerlendirildi.

Yerel Yönetim ve Vatandaş İşbirliği

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı konuşmasında, "Bu sene 81 vilayetimizde 800 küsur ilçemizde bakanlarımızın ve Cumhurbaşkanı yardımcılarımızın teşrifleriyle esnafla, işçiyle, köylüyle ve toplumun her kesimiyle buluşan bir dünyanın köprülerini açıyoruz. Karınca modeliyle yapılması çok önemli. Eşsiz İzmir'imize gelen Cevdet Yılmaz Bey'e teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu.


"Her daim İzmir'in yanındayız"

İzmir'in önemine vurgulayarak sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Henüz bir ay önce İzmir Fuarı vesilesiyle İzmir’deydik ve o gün, İzmir'in daima yanında olacağımızın sözünü vermiştim. Bugün, sözümüzün arkasında durarak tekrar İzmir’deyiz; bu şehirle olan güçlü bağımızı ve İzmir'e verdiğimiz önemi bir kez daha gösteriyoruz. Egenin incisi İzmir, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasının ve bağımsızlık yolunda attığı adımların sembol şehirlerindendir.  Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlandığı, hem milli mücadele sürecinde hem de zaferin ardından Türkiye’nin kaderinin yazıldığı topraklar burasıdır. İzmir İktisat Kongresi ve İzmir Fuarı ile, ekonomik alanda da bağımsızlığımızın sembolü haline gelmiştir. İzmir, bugün de ticaret ve lojistik ağı, enerji üretimi, otomotiv, petrokimya ve demir-çelik başta olmak üzere sanayi üretimi ve turizmi ile Türkiye ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Büyük potansiyel taşıyan bu güzel şehrimizde kazanımları katlamak için daha neler yapabiliriz, bugün gün boyunca hem de İzmirliler ile istişare edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 


"Her zaman vatandaşlarımızla buluşmayı ön görüyoruz"

Türkiye Buluşmaları kapsamında, İzmir’deki programını aktaran Cevdet Yılmaz, "Bizim siyasi anlayışımız seçimden seçime değil, her zaman vatandaşlarımız ile buluşmayı öngörür. Yerelde ve genelde oluşturduğumuz politikalarda esas aldığımız temel halkımızın talep ve beklentileridir. Konuşmaktan ziyade dinlemek için buradayız.  Programımız kapsamında AK Parti ve MHP İzmir ailesi ile bir araya geleceğiz. Ardından İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret edeceğiz, iş dünyamızla değerlendirmelerde bulunacağız. STK’lar ve hemşehri dernekleri ile buluşacak ve istişarelerde bulunacağız. Kemeraltı Çarşısı’na uğramadan geçmeyeceğiz orada da esnafımıza kulak vereceğiz. Günün sonunda Menemen Belediyemizi ziyaret ederek, Türkiye Yüzyılı’nda yerelde de daha güçlü bir İzmir için yaptıkları çalışmaları ele alacağız" ifadelerini kullandı. 


İzmir Körfezi'ne dikkat çekti!

İzmir Körfezi'nde meydana gelen çevre felaketine dikkat çeken Yılmaz, "İzmir modern, sürdürülebilir ve halkın yaşam kalitesini artıracak nitelikli hizmetleri hak ediyor. Temiz enerji kaynaklarının yaygınlaştırıldığı, yeşil alanların korunduğu ve artırıldığı, sürdürülebilir kentleşme anlayışıyla hareket edilen bir İzmir arzu ediyoruz. İzmir’in mavisine de yeşiline de haksızlık edilmemeli diye düşünüyorum. Biliyorsunuz yıllardır İzmir Körfezi’ndeki kirlilik sorununa yerelde bir çözüm üretilememiş durumda. Biz, hükümet olarak bu sorunu asla göz ardı etmiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Yılmaz'dan CHP'li belediyelere tepki!

CHP'li Belediyelere tepki gösteren Yılmaz, "Son yıllarda özellikle metropol illerde yatırımlara ayrılan payın düştüğünü görüyoruz. Bu sağlıklı bir yaklaşım değil. Sermayeden tüketiyorlar anlamına geliyor. İçinde yaşadığınız şehri büyük sorunlarla karşı karşıya getirirsiniz. Yatırımsızlığın getirdiği bir krizle karşı karşıyayız. Merkezi idare olarak biz görevimizi yapmaya hazırız. Körfez'de de aynı anlayışa sahibiz" dedi. 

İzmir Körfezi için kalıcı çözüm!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un  İzmir ziyaretiyle Körfez'deki kirliliği çözme iradesi gösterdiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "İzmir Körfezi’nin kirliliğini mercek altına almak amacıyla, alanında uzman isimlerden oluşan bir Bilim Kurulu oluşturduk. Sorunun çeşitli boyutlarını ele alarak kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama yapmak üzere çalışma grupları oluşturuyoruz.  Geçtiğimiz hafta bir araya gelen bu kurul ile sorunun kesin çözümüne ulaşmak için gayret sarf ediliyor. Özellikle, denizdeki oksijen seviyesinin çok düşük olması ve amonyak miktarının tehlikeli boyutlarda artması nedeniyle toplu balık ölümlerinin yaşandığını biliyoruz. Körfeze dökülen atık suların arıtılmadan bırakılması, kirliliği tetikleyen temel sorunlardan biri olarak gösteriliyor. Bu nedenle, atık suların arıtılması ve körfezdeki oksijen seviyesinin artırılması için harekete geçtik, bilimsel veriler ışığında kalıcı çözümler geliştirilecektir" dedi. 

Basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantı, İzmir’e yapılacak projelerin detaylı şekilde değerlendirilmesiyle sona erdi.