Reklam

CHP'li Başarır'dan 'Körfez' açıklaması: Eski başkanların ihmali vardır!

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır İzmir İl Başkanlığı'na haftalık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Başarır İzmir’de yaşanan körfez kirliliği ve balık ölümleriyle ilgili de açıklamada bulunarak, “İzmir Türkiye’nin, Ege’nin, Avrupa’nın en önemli şehirlerinden, gözbebeğimiz bizim. Körfezdeki durum İzmir’e yakışmıyor, İzmir halkı bunu hak etmiyor. Bakanlık ve belediyeler bu sorunu el ele vererek çözmek zorundalar. Gerçekten önemli bir sorun.

CHP'li Başarır'dan 'Körfez' açıklaması: Eski başkanların ihmali vardır!

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır İzmir İl Başkanlığı'na haftalık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Başarır İzmir’de yaşanan körfez kirliliği ve balık ölümleriyle ilgili de açıklamada bulunarak, “İzmir Türkiye’nin, Ege’nin, Avrupa’nın en önemli şehirlerinden, gözbebeğimiz bizim. Körfezdeki durum İzmir’e yakışmıyor, İzmir halkı bunu hak etmiyor. Bakanlık ve belediyeler bu sorunu el ele vererek çözmek zorundalar. Gerçekten önemli bir sorun.

CHP'li Başarır'dan 'Körfez' açıklaması: Eski başkanların ihmali vardır!
23 Eylül 2024 - 14:43

Bu konuda genel başkanımız da belediye başkanlarıyla görüşüyor. Sadece balık ölümleri değil o koku giderilmelidir. Uzun zamandır biriken bir sorun. Ben hiçbir zaman tek taraflı bakmam; geçmiş dönem belediye başkanlarımızda da ihmal vardır ama bu dönem hep birlikte İzmir’in körfez sorununu çözeceğiz. Orası eskiden olduğu gibi tertemiz kokacak” dedi.

CHP TBMM Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, haftalık olağan değerlendirme toplantısını İzmir İl Başkanlığında gerçekleştirdi. 


"SOKAKLAR TEKSASA DÖNDÜ"

İstanbul Ümraniye'de 26 suç kaydı bulunan Yunus Emre Geçti'nin açtığı kurşunla şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'a rahmet dileyerek sözlerine başlayan Ali Mahir Başarır, "Bu olay İstanbul'un göbeğinde gerçekleştiriyor. Sokaklarımız maalesef teksas gibi. Organize suçlar endeksinde birinci sıradayız. Umut Vakfı yaptığı bir araştırmada son 10 yılda 35 bin tane silahlı olayın gerçekleştiğini açıkladı. 2023 yılında 3 bin 773 silahlı olayda 2 bin vatandaşımız hayatını kaybetmiş. İçişleri Bakanı sorulan sorulara 'sus' diye cevap veriyor. Hayır susmayacağız. Türkiye'nin her ilinde vahim olaylar oluyor. İnsanlar internetten silahları kolay bir şekilde satın alıyor. Buna seyirci kalan bir iktidar ve bakan var. İstanbul'un göbeğinde bir kadın polis suç makinası tarafından öldürülüyor. Eminin çok kolay bir şekilde o silahı elde etti" dedi. 


Ali Mahir Başarır'ın açıklamaları şu şekilde;

HİÇ UTANMIYORLAR...

Ülke günden güne büyük bir felakete doğru gidiyor. Hazine'nin iç ve dış borçları 32 milyar lira artmış. Toplam borcumuz 8 trilyonu geçti. AKP 200 milyar ile aldığı borç miktarını 8,3 trilyona çıkarmayı başarmış. Faiz ödemeleri dünyanın ekonomilerinde küçük yer tutarken bizim en büyük kalemimiz haline geldi. 2003-2024 yılları arasında 577 milyar 803 milyon dolar faiz ödedik. Türkiye'nin iç ve dış borcundan başka bir cumhurbaşkanı ülkenin geleceğini bir grup tefeciye ödemiş. Ekonomi bu haldeyken tasarrufu halka, işçiye, emekliye, okullara yükleyen Cumhurbaşkanı sefa içerisinde. Gıda enflasyonunda dünyada birinci sıradayız. Ortalama çalışma süresi en yüksek ülkelerden birisiyiz. 2020 seçim beyannamesinde ekonomide ilk 10'da olacaktık, 17. sıradayız. Hiç utanmıyorlar.


"SARAY TROLLERİNE Mİ HARCANDI?"

 Enflasyonda ENAG'a göre 190. Yoksulluk oranı yüzde 14 ancak gerçek yoksulluk oranı yüzde 30. Bu durumdayken beyefendi sarayında 1 milyar 582 milyon ihale gerçekleşmiş. Erdoğan ben çok merak ediyorum yol yapıyor musun, köprü yapıyor musun? Bu sadece sarayın masrafı... Uçakların, araçların, korumaların parası. Cumhuriyet tarihinden bu güne kadar halkına bu kötülüğü yapan başka biri yok. Ağustos ayında sarayın gideri 1 milyar 800. Günden güne tırmanın bir gider faciası ile karşı karşıyayız. Beyefendi 4 bin 800 emeklinin maaşını tüketiyor. Saatte 2,5 milyon dakikada 41 bin lira harcıyor. Utanmadan halka tasarruftan bahsediyor. Saray  bu haldeyken onun dibinde İletişim Başkanlığı, 2 milyar 692 milyon liralık mal ve hizmet aldı. Fahrettin Bey'e soruyorum, ne aldın kardeşim? Bunu milyonlarca sosyal medya trolüne mi harcadı?  Bir ülkede iletişim başkanlığı adı altında böyle bir harcama yapılmaz. Ülkede gerçekleri gizleyeceksin ve gerçekleri söyleyenlere saldırtacaksın. Bu bir suç ve yeri geldiğinde bu suçu işleyenler hesap verecek. Millet bu haldeyken bakanlar ne yapıyor? Hulusi Akar sucuk partisi yapıyor. Okullarda temizlik görevlisi yok. Veliler okulları temizliyor. Okullarda deterjan yok ama bu beyefendi  tarikatlarda STK adı altında sözleşme imzalıyor. STK'larla sözleşme imzalama, temizlik şirketleriyle yap hastalık çıkmasın. 


"ÇEKİP GİTMELERİ GEREKİYOR"

Adalet Bakanı Narin olayında olayı gizleyen vekili koruyor. İçişleri bakanı 'sus' diyor. Bu ülke susmayacak. Bakanların durumu bu. Okullar hijyenden uzak bir şekilde açıldı. Aileler bizi arıyor ve çocuklarımız salgın hastalıklarla karşı karşıya. Okullarımızı temizleyemeyecek hale geldik. Fahrettin'e limitsiz harcama çocuklara temizlik görevlisi yok. Üniversiteler açılıyor, ama üzülerek söylüyorum ki 4 milyon evladımız eğitim görecek. 81 ilde 856 yurdumuz var. Kaç öğrenci barındırabiliyorlar? Öğrencilere yüzde 23 yata verilebiliyor. 4 çocuktan 1'ine bile yatak verilemiyor... Özel yurtlar yüzde 4'ünün karşılayamıyor. Çocuklar ne olduğu belirsiz tarikatların eline düşüyor. Sosyal devlette saray iletişim başkanlığı bu kadar para harcıyorsa, bu kadar faiz ödüyorsa ancak çocuklara yatak veremiyorsa yönetemiyordur, çekip gitmeleri gerekiyor. 


SAYIŞTAY VE MECLİS BAŞKANI SUÇ İŞLİYOR 

Sayıştay raporları açıklandı. Sayıştay devletin, bürokrasinin harcamalarının röntgenini çeker. Meclise verir ve meclis 2025 bütçesini tartışır. Günden güne Sayıştay'ın çektiği röntgen kararmakta. 2020 yılında Ulaştırma Bakanlığı'nın Sayıştay raporu 48 sayfaya düşmüş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 24 sayfa. Cumhurbaşkanlığı'nın aldığı hediyeler, araba lastikler, hediye paketlerine harcanan paralar dahil gelirken bugün 3 milyar harcandı. Nereye harcandı? Beyler babanızın parası mı harcandı. Sayıştay suç işliyor. Meclis toplam bütçede harcanan kalemleri bilmiyor. Paramızın nereye harcandığını bilmiyoruz. Sayıştay gizli kapaklı, sansürlü rapor veriyor. İlk kez böyle bir şey oluyor. Sayıştay'ın yaptığı nedir? Gelen harcamaların hesap denetimi yapmak ve meclise sunmak. Bugüne kadar 30 milyarlık sapmalar olurdu. Beyefendinin 2023 bütçesi 4 trilyon. Bu para nereye harcandı? Meclis başkanlığı 'bu para nerede?' diyecek. Getirmezse meclis başkanlığı suç işler. Bahsettiğim rakam 1 trilyon 300 milyar. Yurt sorunu biter, temizlik sorunu biter. 101 yıllık tarihimizde böyle bir rezalet yok. Sizin göreviniz yapılan kirli harcamaları örtbas etmek değil. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak. Utanın artık. Meclis Başkanı ne yapacak merak ediyoruz. 


SEFALETİ SEÇİMLE BİTİRİRİZ 

Yönetilemeyen bir ülke var. Paramızın hesabını soramadığımız bir Türkiye var. Türkiye'nin parası bir grup tefeciye verilmiş. 2017'den 2026'ya kadar 35 milyar dolar ödeyeceğiz garanti kamu projelerine. 700 milyar dolar para ülkenin geleceği demek. Bir yöneten çıkar ve ülkeyi kurtarır. Sefaleti, hukuksuzluğu bir seçimle kurtarırız. Bir kere daha söylüyoruz, geçim yoksa seçim olmalı. Dürüst insanlar bu ülkeyi kurtarır. Namuslu insanlar 3 yılda bu ülkeyi düzlüğe çıkarır. 5 yılın sonunda herkes görür ki bu ülkede ezilen hakkını alır. 


İZMİR HALKI HAK ETMİYOR 

Başarır İzmir’de yaşanan körfez kirliliği ve balık ölümleriyle ilgili de açıklamada bulunarak, “İzmir Türkiye’nin, Ege’nin, Avrupa’nın en önemli şehirlerinden, gözbebeğimiz bizim. Körfezdeki durum İzmir’e yakışmıyor, İzmir halkı bunu hak etmiyor. Bakanlık ve belediyeler bu sorunu el ele vererek çözmek zorundalar. Gerçekten önemli bir sorun. Bu konuda genel başkanımız da belediye başkanlarıyla görüşüyor. Sadece balık ölümleri değil o koku giderilmelidir. Uzun zamandır biriken bir sorun. Ben hiçbir zaman tek taraflı bakmam; geçmiş dönem belediye başkanlarımızda da ihmal vardır ama bu dönem hep birlikte İzmir’in körfez sorununu çözeceğiz. Orası eskiden olduğu gibi tertemiz kokacak” dedi.


ÇALMIYOR, ÇALDIRMIYOR 

SGK ve vergi borçlarına ilişkin CHP'li belediyelere getirilmeye çalışılan hacizlere ilişkin sert açıklamalarda bulunan Başarır, "Böyle bir uygulama varsa tüm belediyelere yapsınlar. Herkes borcunu ödesin. Kendi belediyelerine yapmazken bizlere yoluyorlar. Biz halkın parasını çiftçiye, öğrenciye burs ve yurt olarak vermeye devam edeceğiz. İstediklerini yapsınlar biz hala çok güçlüyüz. Bizim belediye başkanlarımız çalmıyor ve çaldırmıyor" dedi.