Reklam

CHP Lideri Özel'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: Başkanlar iktidarın önünü açacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışına katıldı.

CHP Lideri Özel'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: Başkanlar iktidarın önünü açacak!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışına katıldı.

CHP Lideri Özel'den İzmir'de çarpıcı mesajlar: Başkanlar iktidarın önünü açacak!
29 Ağustos 2024 - 10:25

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 38. Dikili Kültür, Demokrasi ve Emek Festivali’nin açılışına katıldı. 

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz'ün ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreninde CHP Lideri Özgür Özel, annesi Şükran Özel ve babası Talat Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ve eşi Öznur Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Parti Meclisi üyeleri, CHP'li milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

ÇOBAN ATEŞİ DİKİLİ'DE YAKILDI 

Çoban ateşinin Dikili'den yakıldığına dikkat çeken Genel Başkan Özgür Özel konuşmasında, "En zor konuşmalar kitle bir sanatçıyı bekliyorken önünde yapılan siyasi konuşmalardır. Bu konuşamlar ne kadar uzaksa buradaki beklentiye karşı haksızlık yapılmış olur. Geçen sene burada yaptığım konuşmadan sonra kamuoyu benim genel başjan adayı olmamla birlikte ilk adım Dikili'de atılmıştı, çoban ateşi Dikili'de yakılmıştı. Orada beni çok seven değerli insanlar yüreklerindeki büyük bir üzüntüye rağmen nezaket alkışı yapıyorlardı. Ben de onlara ne kadar iyi insanlar olduklarını ama ne kadar zor bir durumda olduğumuzu ve bir çare gerektiğini açık yüreklilikle ifade etmiştim. Benim için ilk adım Dikili'de atıldı derken, bu festivalin ilkine 1986 yılına gitmek gerekirse, ben 11 yaşında ortaokula giden bir genç iken sevgili kardeşim Barış ile birlikte festivali büyük bir merak ile takip ediyorduk. O günlerde Atatürk İlköğretim okulunda, Kız meslek lisesinde sınıflar öğretmenlerin ailelerin tatil yapması için pansiyonlaştırıyorlardı. Biz de ailemle buraya geliyorduk. Çok sevdik Dikili'yi ve bir apartman dairemiz oldu. Yine yakın bir yerde başka bir apartman dairesinde annem babam bütümn yaz boyunca sizlere emanet. O günlerde Bornova'da yatılı okuyordum ve tahmin ediyorum 3. festivalden itibaren yatılı okul arkadaşlarımın kurduğu çadır ile hep birlikte 10-20 kişi ki halen daha neredeyse hepsiyle tatile giderim" ifadelerine yer verdi. 

ÖZGÜVEN'E VEFA 

Dikili'nin efsane başkanı Osman Özgüven'i saygıyla anan CHP Lideri Özel, "Burada bir ismi anmadan geçmek vefasızlık olur. 1980 darbesinden sonra Türkiye'de herkes sinmiş, susmuş, bastırılmış ve demokrasi bir nefes alacak bir boşluk, bir pencere ararken o pencereyi Dikili'den açan Osman Özgüven'i minnetle anıyorum. Çamlar altında Uğur Mumcu ile tanıştıysam Osman Özgüven sayesindedir. Sosyalist enternasyonelin temsilcilerini dinlediysem ve  düşünce yapımda elbette babamın, annemin ve öğretmenlerimin katkısı büyüktür ama sol görüşe sahip bir genç olduysam, sendikal mücadeleye saygı duyduysam ve sınırsız bir dünya ve sınıfların birbiri üzerine egemenlik kurmadığı sınıfsız bir toplumu özlediysek, hep birlikte üretmeyi, paylaşmayı, hibçir özgürlüğün engellenmemesini benimsediysek hepsinde Dikili'nin ve Dikililerin büyük payı vardır" dedi. 

TÜRKİYE'DE FELAKET, İZMRİ'DE REZALET BEKLİYORLARDI! 

31 Mart yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Özel, "Manisa'da, Osmaniye'de konuşmuştum ama 31 Mart'ta ilk ilçe mitingini Dİkili'de yapmıştım. İzmir’de birileri 31 Mart’ta Türkiye’de felaket İzmir’de rezalet beklerken biz 31 Martta, 31 belediye başkan adayı gösterdik. Sizler Cumhuriyet Halk Partili 29’unu seçtiniz. Sizlere teşekkür ediyorum, başkanlarımızı da tebrik ediyorum. İzmir'de 28 ilçe belediye başkanı ve biri Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere 29  başkanın cebinde 1’er anahtar var. Kadınların çantasında birer anahtar var. O anahtarlar ilçenin, belediyenin kapısının ya da kasasının anahtarı değil. İlçenin ya da İzmir’in altın anahtarı da değil. O anahtarlar Atatürk’ün partisinin Cumhuriyeti’nin ikinci yüzyılındaki iktidarının anahtarıdır. Öyle bir sorumlulukları var hepsinin. Bunun için hem belediyeciliğin temel hizmetlerini en iyi şekilde yapacaklar, hem bugünkü büyük, yakıcı ekonomik krizde vatandaşlara sahip çıkacak, sosyal politikaları hayata geçirecekler, hem de kültür ve sanatın, sanatçıların, düşün insanlarının ve onların verdikleri emeklere emek kadar su kadar değer veren siz değerli İzmirlilerin beklentilerini sonuna kadar karşılayacaklar. Siz onlara güvendiniz teşekkür ediyoruz. Ben kendilerine güveniyorum ve onlardan tarihin en başarılı belediye başkanlığı dönemini yaşatmalarını ve önümüzdeki seçimler için CHP’nin iktidarının önünü açmalarını bekliyorum. Onlara inanıyoruz, onlara güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.

ÇİNE'YE SUAVİ DİNLEMEYE GİDİLECEK! 

Konser ve festivallere yapılan müdahaleye tepki gösteren Özel, "Türkiye’de konserler iptal ediliyor. Festivaller iptal ediliyor. Lamı cimi yok. Birileri tarafından yaşam biçimine tercihlere müdahale ediliyor.  38 sene önce 141-142’yi konuşuyorduk. 130’uncu maddeyi konuşuyorduk. 146 konuşuyorduk. 40 sene olacak halen düşünce özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü üzerinden birilerini bir şeyler yapmaya çalışıyor. Biraz önce ifade edildi, geçtiğimiz günlerde Suavi’nin konseri gözü dönmüş bir grubun protestolarına bir başka konser de ondan korkup kaygılanıp iptalle sonuçlandı. Suavi’nin kalktım evine gittim. Suavi’ye dedim ki 'bir daha böyle bir şey yaşanmayacak, eğer senin bir konserine bir kez daha böyle bir tehdit olursa o zaman ben ne yapacağımı biliyorum' dedim. Şimdi Suavi'nin 30'u akşamı Aydın’ın Çine ilçesindeki konserini birileri hedef gösteriyor. O konserin iptal edilmesi için baskı yapıyorlar. O gün İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte İzmir Fuarını açacağız. Ardından İzmir il başkanımız, bütün ilçe başkanlarımız, bütün belediye başkanlarımız, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla birlikte Çine’ye Suavi dinlemeye gidiyoruz. Türkiye’yi korkunun baskının altında ezmeye çalışanlara emekçiyi ezenlere de , sanatçıyı ezenlere de  gençleri ezenlere de şunu söylüyorum; Yetti kimseye yukarıdan bakmayın, kimseyi karınca gibi görmeyin. O karıncayı size ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi vardır o da Cumhuriyet Halk Partisidir. Kimin varsa bir derdi emin olsun ki var bir çaresi Cumhuriyet Halk Partisi. Türkiye'nin tüm ilçelerini Dikili gibi huzurun kenti yapana kadar hep birlikte çalışacağız. Yolumuz açık olsun..." diyerek sözlerini sonlandırdı. 

"DİKİLİ'YE HİÇBİR KİRLİ SU AKMAYACAK!"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise konuşmasında, " Bir kenti 38. defa Emek ve Demorkasi adıyla bir festival düzenlemesi bir onur. Ben de genç yaşlarımdan beri fırsat bulabildiğimce Dikili'de gerçekleşen festivali sizler gibi takip etmeye çalıştım. Ülke gündemine yön veren tartışmaları ben de sizlerle izledim. Bu festivalin açılışında konuşmak benim için bir şeref. Biz İzmirliler için sahip olduğumuz kültürel zenginliklerimizi, demokrasiye olan baplılığımızı ve emeğe verdiğimiz değeri bir araya gelerek kutladığımız bir aile toplantısı bu festival. Bugün aramızdai bağı güçlendirerek gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Dikili ilçemizin bu mirasa sahip çıkmasını ve istikrarlı bir şekilde değerleri korumasını ben de değerli buluyorum. Ben 31 Mart zaferinden sonra bir çoğu burada aramızda bulunan başkanlarımızla İzmir'in tüm ilçelerinde İzmirlilerin tüm sorunlarına sahip çıkarak çalışmaya devam ettiğimizi, bize olan inancınızı, bize olan desteğinizi hissettiğimizi ve bu güvenle, gururla önümüzdeki ilk genel seçimde iktidar olmak üzere yürüyüşe devam ettiğimizi sizlere ifade etmek isterim. 30 ilçemizde olduğu gibi Dikili'de de ilçemizi daha iyi nasıl hizmete kavuştururuz diye değerlendirmeler yapıyoruz. Uzun zamandır beklenen, bekletilen altyapı çalışmasını önümüzdeki Kasım ayından itibaren başlatıyoruz. Sizlere söz veriyorum. Bundan sonra Dikili'de denize hiçbir kirli su akmayacak. Arıtma tesisi ile, altyapı çalışmalarıyla tüm mahallelerin kirli suları tertemiz olacak. İçimizdeki sevgiyle, saygılıyla sizlere hizmet etmeye ve bu onuru yaşamaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

KIRGÖZ: DÜŞÜNCE HAYATINA MAL OLMUŞ BİR ETKİNLİK

“Dikili böyle kalabalık görmedi” diyerek sözlerine başlayan Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, “Bu festival sadece birkaç etkinliğin yapıldığı, konserlerin yapıldığı bir program değildir. Türkiye'nin siyasi hayatına, düşünce hayatına mal olmuş bir etkinliktir. Dünyayı ilgilendiren tüm konuları; iklim, doğa, adalet, insan haklarını, yani her konuyu ele alıp konuşup tartışıyoruz. Bize düşen görev; bu kenti kültürün, sanatın, sporun yaşandığı, korunduğu, paylaşıldığı yani tam anlamıyla kültür sanat kenti yapmaktır. Bu bizim boynumuzun borcudur” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay'a günün anısına kadınlar tarafından yapılan hediyeleri takdim etti. Sonrasında sahneye sevilen şarkıcı Melek Mosso çıktı.