Çiğli'deki son teklifte kabul görmedi... İşçi greve başladı

Çiğli Belediyesi'nde devam eden TİS görüşmeleri tıkandı. Belediye bürokratlarından, işçilere yapılan yüzde 31 oranında olan zam teklifini sendika yine reddetti.

Çiğli'deki son teklifte kabul görmedi... İşçi greve başladı

Çiğli Belediyesi'nde devam eden TİS görüşmeleri tıkandı. Belediye bürokratlarından, işçilere yapılan yüzde 31 oranında olan zam teklifini sendika yine reddetti.

Çiğli'deki son teklifte kabul görmedi... İşçi greve başladı
17 Nisan 2025 - 11:33

Anlaşma sağlanamaması üzerine belediye işçileri gece saat 00.00’dan itibaren greve başladı. Sendika belediye binası önünde “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartı açtı. Sendika başkanı Barış Okur, "Buradan tüm Çiğli kamuoyuna sesleniyoruz. Bu grev sürecinde yaşanacak mağduriyetin sebebi biz değiliz. Bizim tek derdimiz ekmeğimizi büyütmek. Buradan işverene sesleniyoruz. Ya sözleşme masasında yaşanabilecek bir ücret verin ya da yarın burada grev halayımızı çekeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Çiğli Belediyesi şirketlerinden ÇİBEL’de örgütlü DİSK Genel İş 10 Nolu Şube ile Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında bin 130 işçiyi ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi(TİS) görüşmeleri tıkandı.

Greve bir gün kala belediye bürokratları tarafından işçilere yüzde 29 oranında bir zam teklif yapıldı. Ancak bu teklifin kabul etmemişti.

Dün akşam belediye bürokratları, sendika temsilcilerine yeni teklifini sundu. Belediye, işçilere yüzde 31 oranında zam teklifinde bulundu.

Yapılan yeni teklifle birlikte işçi maaşları, ikramiyesiz ve aidat kesintisiyle birlikte 43-44 bin TL bandına çıkacaktı. Ancak sendika teklifi yeniden reddetti.

Anlaşma sağlanamaması üzerine belediye işçileri gece saat 00.00’dan itibaren greve başladı.

Sendika belediye binası önünde “Bu İş Yerinde Grev Var” pankartı açtı.

Sendika başkanı Barış Okur yaptığı açıklamada, “5 ayı aşkın süredir toplu iş sözleşmesi masasında görüşmeler yaptık. Geldiğimiz noktada ekmeğimizi büyütecek, enflasyon karşısında ezilen işçimizin refaha kavuşacağı bir anlaşma yapamadık. Yarın sabah Çiğli’de grevimiz resmi olarak başlıyor. Buradan tüm Çiğli kamuoyuna sesleniyoruz. Bu grev sürecinde yaşanacak mağduriyetin sebebi biz değiliz. Bizim tek derdimiz ekmeğimizi büyütmek. Buradan işverene sesleniyoruz. Ya sözleşme masasında yaşanabilecek bir ücret verin ya da yarın burada grev halayımızı çekeceğiz.” ifadelerine yer verdi.