Reklam

Göztepe, Kayserispor engelini rahat aştı!

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Göztepe, Kayserispor'u ağırladı. Fenerbahçe karşılaşmasının ardından aldığı 1 maç seyircisiz oynama cezasını tamamlayan Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'nda taraftarıyla buluştu. İzmir ekibi, coşkulu taraftarlarının önünde Burak Yılmaz'ın ekibi Kayserispor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Göztepe, Kayserispor engelini rahat aştı!

Süper Lig'in 6'ncı haftasında Göztepe, Kayserispor'u ağırladı. Fenerbahçe karşılaşmasının ardından aldığı 1 maç seyircisiz oynama cezasını tamamlayan Göztepe, Gürsel Aksel Stadı'nda taraftarıyla buluştu. İzmir ekibi, coşkulu taraftarlarının önünde Burak Yılmaz'ın ekibi Kayserispor'u 3-0 gibi net bir skorla mağlup etmeyi başardı.

Göztepe, Kayserispor engelini rahat aştı!
24 Eylül 2024 - 09:04

Süper Lig'in 6'ncı hafta karşılaşmasında Gürsel Aksel Stadı'nda Kayserispor'u konuk eden Göztepe, müsabakayı 3-0 kazanarak namağlup yoluna devam etti. Maça hızlı başlayan Göztepe 13'üncü dakikada Taha'nın golüyle öne geçti: 1-0.

İlk yarının uzatma dakikalarında Brezilyalı golcü Juan farkı ikiye çıkarıp takımını rahatlattı: 2-0. İlk devreyi iki farklı üstünlükle tamamlayan Göz-Göz'de son sözü 90+4'te Doğan söyledi. Göztepe'nin bir golü, VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Göztepe bu skorla ligde arka arkaya ikinci galibiyetini aldı ve puanını 9'a yükseltti. Göztepe, bu sezon oynadığı 5 maçta kaybetmedi. İzmir ekibi, bu maçlarda 3 beraberlik ve 2 galibiyet aldı.

Kayserispor ise henüz galibiyetle tanışamadı ve 3 puanda kaldı.

Göztepe, gelecek hafta Samsunspor deplasmanına gidecek. Kayserispor, sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

13'üncü dakikada Göztepe golü buldu. Sol kanattan Djalma'nın kullandığı taç atışında ceza sahasındaki Solet'in kafayla indirdiği meşin yuvarlakla buluşan Taha'nın vuruşunda top ağlara gitti: 1-0.

15'inci dakikada Göztepe golleri ikiledi ancak pozisyon VAR'a takıldı. Juan'ın pasıyla ceza sahasına girerken topla buluşan Romulo'nun yaptığı vuruşta top filelerle buluştu. Hakem Ozan Ergün'ün gol kararına rağmen VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonun başlangıcında Tijanic'in ofsayt olduğunun tespiti üzerine gol geçerlilik kazanmadı.

22'nci dakikada Kayserispor beraberlik golüne çok yaklaştı. Ramazan'ın pasıyla sağ çapraz pozisyonda topla buluşan Nazon, savunmaya rağmen attığı sert şutta kaleci Lis'in önlediği topu savunma oyuncuları uzaklaştırdı.

45+3'üncü dakikada Göztepe farkı 2'ye çıkardı. Orta sahadan aldığı topla Kayserispor kalesine sokulan Tijanic'in sert şutunu kaleci Onurcan çeldi. Pozisyonun devamında Juan bir şut daha çekti ve top filelerle buluştu: 2-0.

Göztepe ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.

60'ıncı dakikada Göztepe'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta Tijanic ceza sahasına girer girmez şutunu çekti, kaleci Onurcan topu ayaklarıyla son anda çeldi.

67'nci dakikada sol kanattan kullanılan köşe atışında Bokele savunma arasından kafayı vurdu, top üstten auta çıktı.

89'uncu dakikada Hugo'nun pasında ceza sahasında topla buluşan Matsuki'nin sert şutunda meşin yuvarlak üstten oyun alanını terk etti.

90+4'üncü dakikada Göztepe, 3'üncü golü buldu. Nazım'ın pasında sağ ayağı ile kaleyi yoklayan Doğan topu köşeden ağlara bıraktı: 3-0.

Maçı 3-0 kazanan Göztepe 3 puanı hanesine yazdıran taraf oldu.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER: Ozan Ergün, Kerem Ersoy, Anıl Usta

GÖZTEPE: Lis - Ogün (Dk. 68 Nazım), Taha, Heliton, Bokele, Djalma Silva, Dennis, Solet (Dk. 85 Ahmed), Tijanic (Dk. 85 Doğan), Romulo (Dk. 85 Hugo), Juan (Dk. 65 Matsuki)

KAYSERİSPOR: Onurcan - Ramazan (Dk. 46 Bahoken), Attamah, Kolovetsios (Dk. 46 Mane), Carole, Bourabia (Dk. 68 Baran), Kartal, Hasan Ali (Dk. 68 Talha), Boa Morte, Cardoso (Dk. 79 Mehmet Eray), Nazon

GOLLER: Dk. 13 Taha, Dk. 45+3 Juan, Dk. 90+4 Doğan (Göztepe)

SARI KARTLAR: Dennis, Solet (Göztepe), Hasan Ali (Kayserispor)

MAÇIN ARDINDAN

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov ve Kayserispor Teknik Sorumlusu Serhat Sütlü maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Göztepe'nin Bulgar teknik direktörü Stanimir Stoilov, önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Uzun bir aradan sonra maça çıktıklarını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Uzun aradan sonra futbol ve dinamizm anlamında çekincelerimiz vardı. Bunlar olmadı. Dinamizmde yüzde 80'in üzerinde bir görüntü oldu. İlk yarıda daha fazla gol atabilirdik. Kayserispor da etkili bir takım, defansif anlamda etkili olduk. Ofansif anlamda daha iyi olmalıyız. Maçı daha erken bitirecek fırsatları değerlendirmeliyiz. Dinamizm adına daha iyi olacağız. Ofansif olarak daha fazla çalışmalıyız" dedi.

"SAVAŞMAYANA, KOŞMAYANA FORMA VERMEM"

Herkesin takımın önemli bir parçası olduğunu belirten Stoilov, "Futbolumuzun temeli dinamizm oluşturuyor. Verilen arada çok ciddi idmanlar yaptık, hazırlık maçları da yaptık. Takımımızda tecrübeli oyuncular var. Onlar da dinamizmin önemli parçaları. Takımda gençlerimiz de var, sahada sürekli olarak kendilerini göstermeye çalışıyorlar. Herkesin performansından da tatmin oldum diyemem. En yüksek potansiyelle oynamak gerekiyor. Her gün sıkı şekilde çalışmalıyız. Biz genç bir takımız, Süper Lig'de yeni bir takımız. Bazı futbolcularımız Süper Lig'de bu seviyede ilk kez oynuyor. Dennis 6 ay önce profesyonel olarak oynamaya başladı. Solet az sayıda profesyonel maç oynadı. Matsuki, juan ve Fofana'nın performanslarını artırmalarını gerekiyor. Aynı zamanda 3 stoperimizin sakatlığı var. Miroshi, Nielsen ve Koray sakat. Kazanabiliriz, kaybedebiliriz önemli olan sürekli olarak savaşmak. Taraftarımız da bunu görmek istiyoruz. Biz de onların bu isteğine cevap vermeliyiz. Sonuna kadar savaşmalıyız. Sürekli olarak üzerine koymalıyız, ben olduğum sürece bu böyle olacak. Savaşmayan, koşmayan oyuncunun yeri olamaz. Kesinlikle sonuna kadar mücadele etmek ve savaşmak bizim felsefemiz" yorumunu yaptı.

SERHAT SÜTLÜ: OYUNUN KARŞILIĞINI VEREMEDİK

Kayserispor Teknik Sorumlusu Serhat Sütlü, yoğun bir maç programı geçirdiklerini belirtti. Mazeret sunmadıklarını belirten Sütlü, "Biz 8'inci günde 3'üncü maçımızı oynadık. Rakibimizin ise dinlenmişliği var. Maçın özelinde Göztepe'nin etkili olacağını biliyorduk, çalıştık. Sahada ise karşılığını veremedik. Maç istemediğimiz bir hale döndü. Tebrik ediyoruz Göztepe'yi. Biz de en kısa sürede toparlanıp Beşiktaş maçına hazırlanacağız. Oyunun karşılığını veremedik. İkili mücadeleler olsun, yüksek toplar olsun karşılık veremedik" dedi. (DHA)