Reklam

HAMZA DAĞ – CEMİL TUGAY

Salih Erkek'in kaleminden...

HAMZA DAĞ – CEMİL TUGAY

Salih Erkek'in kaleminden...

HAMZA DAĞ – CEMİL TUGAY
24 Şubat 2024 - 11:22

İzmir'de belediye başkanı seçilme ihtimali en yüksek adaylardan Cemil Tugay’da, Hamza Dağ'da dostumdur. Her iki Büyükşehir Belediye Başkan adayına da 36 yıllık siyasi tecrübeme dayanarak kendilerine bilgi birikimlerimi aktarma gereği duydum.
Uyarlar uymazlar kendileri bilir…
Bu önerilerim ilçe belediye başkanları için de geçerlidir. CHP’nin “Takunyalı” dedikleri Doğru Yol Partisi (DYP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Özfatura’yı, Yüksel Çakmur’a karşı kazandırmıştık. Rahmetli Kemal Baysak’ı Karşıyaka’dan, Hasan Karatoklu’yu Torbalı’dan, Abdül Batur’u Narlıdere’den kazandırdık.
O dönemde ben DYP İzmir il başkan yardımcısı yerel yönetimlerden sorumlu başkandım.
Peki büyükşehir ve ilçeleri nasıl kazandığımıza geleyim. Evvela meclis üyeleri belediye başkan adaylarıyla değil, kendileri hangi ilçede, hangi mahallede ikamet ediyorsa o mahalle sakinleri ile görüşecekler, evlerine gidecekler, sofralarına oturup bir lokma ekmeklerini bir bardak çaylarını içecekler. Gerçekleştirdikleri ziyarette başkan adaylarını tanıtacaklar. Tabi ki o meclis üyesi, o bölgede seviliyorsa??? İyi bir belediye meclis üyesi bir belediye başkan adayına eşittir. Diyeceğim o ki Belediye Meclis Üyelerine çok büyük iş düşüyor. Lakin gördüğüm kadarıyla yine al gülüm ver gülüm olmuş.
Neyse konu şahsımı aşar. Seçimden sonra düdüğümüzü çalarız. Trafik polisi gibi durun deriz. İzmir halkı hizmet istiyor deriz… Eve siz Büyükşehir Belediye Başkanlarına soruyorum. Eski ismi varoş olan gecekondu dedikleri bölgelerimizin ismini, gazeteme, TV programıma manşetler atarak ismini yatay ve dikey olarak adlandırdım. Tıpkı Karabağlar’ı ve Bayraklı’yı 19 yıl uğraşım ve mücadelem sonucundan sonra tabi ki şahsıma inananlarla birlikte ilçe yapmayı gerçekleştirdiğimiz gibi…
Bu bölgeleri dolaştınız mı? Kocaman bir HAYIR… Karabağlar’ın Yüzbaşı Şerafettin, Uzundere TOKİ Evleri, Limontepe, Sevgi Mahallesi, Yeni-Eski Çamlık, Bayraklı Küçük ve Büyük Yamanlar, Nafiz Gürman, Gümüşpala, Kadifekale, Kosova, Çimentepe, Beştepeler, Yapıcıoğlu, Ballıkuyu, Gürçeşme, Buca Gediz, Gültepe vs… Görüyor, izliyorum. Elit yerlere gidiyorsunuz. Zaten o yerler ne yapacaklarına ne yapmayacaklarına karar vermişlerdir. Önemli olan isimlerini saydığım ve diğer bölgelerdir…
Gözlemlerime göre CHP belediye başkan adayları arasında en çok Karşıyaka Belediye Başkan adayı Behice Yıldız İşçimenler, Bayraklı Belediye Başkan adayı İrfan Önal, AK Parti içerisinde ise Konak Belediye Başkan adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ile Karabağlar Belediye Başkan adayı Mehmet Sadık Tunç çalışıyor. Bu adayların dışındaki adayları cılız görüyorum. Haa bir hafta sonra yine kesin çalışanları kaleme alacağım. Başta Büyükşehir Belediye Başkan adayları sahibi olduğum ulusal emsalde basın yayına tabii olan Gazetem İzmir, binlerin okuduğu Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı ve iki TV kanalım olan Gazetem İzmir TV, soyadımı taşıyan Erkekçe TV’ye davet ediyorum. Lütfen kimse yanlış anlamasın. Davetim bila bedelsizdir… Önemli olan güzel İzmir’imize en iyi hizmeti veren adayları seçtirmektir.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…
NOT 1: DEM Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Akın Birdal ve Türkan Aslan’da TV Programıma davetlidir.
NOT 2: DEM Parti İzmir yerel seçimine CHP’ye kayıp, AK Parti’ye kazanç sağlayacak görüşündeyim. Niyetleri olanların yolları açık olsun.