Reklam

Hamza Dağ'dan CHP'li siyasetçilere: "İzmir'e çökmeye mi geldiniz?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Menemen 8. Olağan İlçe Kongresi'nde CHP'li siyasetçilere seslenerek, "Biz İzmirli AK Partililer olarak bir açıklama yaptığımızda CHP hemen şöyle düşünüyor; AK Parti İzmir'i ele geçirmek istiyor. Hayır, biz İzmir çocuğuyuz. İzmir'in CHP'li siyasetçileri İzmir'i İmamoğlu'nun 40. ilçesi yaptılar. İmamoğlu'nun İstanbul'da ne rantlar yaptığını herkes iyi biliyordur. "dedi.

Hamza Dağ'dan CHP'li siyasetçilere: "İzmir'e çökmeye mi geldiniz?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Menemen 8. Olağan İlçe Kongresi'nde CHP'li siyasetçilere seslenerek, "Biz İzmirli AK Partililer olarak bir açıklama yaptığımızda CHP hemen şöyle düşünüyor; AK Parti İzmir'i ele geçirmek istiyor. Hayır, biz İzmir çocuğuyuz. İzmir'in CHP'li siyasetçileri İzmir'i İmamoğlu'nun 40. ilçesi yaptılar. İmamoğlu'nun İstanbul'da ne rantlar yaptığını herkes iyi biliyordur. "dedi.

Hamza Dağ'dan CHP'li siyasetçilere:
16 Ekim 2024 - 15:22

AK Parti Menemen 8. Olağan İlçe Kongresi, Tepekule Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. Tek adaylı kongrede mevcut İlçe Başkanı Hakkı Durmaz yeniden aday seçildi. Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, Menemen Belediyesi Cumhur İttifakı meclis üyeleri, STK temsilcileri ve çok sayıda parti üyesi katılım sağladı. 

HAMZA DAĞ'DAN YEREL SEÇİM ÖZELEŞTİRİSİ

Son yerel seçimlerde alınan yenilgiye ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, " 8. olağan kongrelerimizi yapıyoruz. AK Parti ilk kurulduğunda 14 Ağustos günü Cumhurbaşkanımız ilk açılışı yaparken, 'Bugün AK Parti'nin kuruluşunun Türkiye'ye müjdelemek istiyorum. Bundan sonra Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi. Girdiğimiz her seçimden, son yerel seçim hariç hep birinci parti çıktık. Son yerel seçimlerde şunu net açıklayabilirim ki biz kendi özeleştirimizi yaptık: Son yerel seçimde ilk defa ikinci parti olduk. Bu bizim için üzerinde derinlemesine düşünülmesi gerekiyor. Son süreçte yaşadığımız ekonomik dalgalanmalar vatandaşımızı etkiledi. Bunun sebebi çok ama bunu da düzeltecek olan yine AK Parti'dir, Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunu düzeltme noktasındaki adımları her gün atmaya devam ediyor. Enflasyon ve hayat pahalılığı ana nokta. Ekonomiye baktığımızda bir çok gösterge sizin ülke ekonominiz konusunda fikir verir. Siyasi iktidara da bir yol gösterir. İhracat rakamlarımız çok düşmüş. Çok büyük bir deprem yaşamamıza rağmen  deprem bölgesinde 450 bin konut yapma eşiğindeyiz. 450 bin konutun 360 binin ihalesi yapıldı. Deprem harcamalarına rağmen, depreme ödenene ödeneklere rağmen bütçe açığımız beklenenin altında. En önemli husus hayat pahalılığı ve enflasyondur. Merkez Bankası rezervlerimiz 157 milyar dolar seviyesine yükseldi. Dezenflasyon sürecini yaşayacağımızı ifade etmiştik. Bununla övünecek değiliz ancak adım adım ilerliyoruz ve enflasyonun 2025 ilk çeyreğinde daha da düşüreceğiz" ifadelerine yer verdi. 

BOYKOT ÇAĞRISI YAPTI

Komşu ülkelerde yaşanan savaşlara dikkat çeken Hamza Dağ, "Bölgemiz ne yazık ki bir kader yaşıyor. Hep ateş çemberi içindeyiz. Bölgede bulunan 3 ülkeye İsrail savaş ilan etti. Uluslararası kamuoyu buna sessiz ve aciz kalıyor. Bizim ülkemizi varlığını da tehdit eden bir durum var. Siz insanları korkutarak gündemi değiştiriyorsunuz diyen ülkemizin muhalefeti var. Bugün Suriye'ye gelen savaşın yarın sınırlarımıza gelmeyeceğinin garantisinin yoktur. Bizim korkularımız üzerinden değil ön görülerimiz gerçekleştiği için uyardık. İsrail Gazze'de 1 yıldır zulüm yapıyor. Ama İsrail bu savaşta başarısız olmuştur. O insanlar vatanlarını korumak için mücadele etmiştir. Biz ne yapıyoruz, ne yapacağız? Bu salonda olan herkes boykotu hayatında uygulamak zorunda. Boykotu uyguladığında o Siyonist şirketler zarar etti. Kendi şahsi hayatımda ben boykotu uyguladım ve uygulamaya devam edeceğim. Sokaklarda propaganda yapmaya da devam edeceğiz. Filistin özgür olduğunda yine bu boykotu uygulamaya devam edeceğiz. Burger King'den, Coca-cola'ya kadar her ürünü boykot edin. Bazı siyasi partiler bizi bu konuda sınamaya çalışıyor. Bizi bu konuda sınayamazsınız. Eleştireceğiniz konuları gidin eleştirin. Bu konu bizim için siyasetin üstündedir. Biz bunu hayatımızın merkezine koymuşuz." dedi.

İZMİR'İ KAZANMIŞ OLSAYDIK MENEMEN AÇIK ÖRNEKTİ! 

Dağ açıklamasının devamında, "31 Mart seçimlerinde Menemen'de büyük bir başarı elde ettiniz. Göğsümüzü gere gere imtihan verdiniz. 31 Mart seçimlerinde biz kendi adımıza verilen mesajı aldık. Peki İzmir'de verilen mesaj nedir? Bizin kaybettiğimiz ilçeler var. O ilçelerde neden kaybettiğimizi biliyoruz. Ama İzmir'de Türkiye'den ayrılan bir nokta oldu. AK Parti ilk defa İzmir'de Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldı. CHP, 3 büyükşehirde ortalamanın üzerinde oy alırken, ilk defa 3 büyükşehir içinde en az oy alan şehir İzmir oldu. İzmir'deki 25 yıllık belediyecilikten memnun olmayan CHP seçmeni İzmir belediyelerine bir ders verdi. Biz mesajı aldık. Onlar mesajı aldı mı? Bakıyoruz hiç almış gibi değiller. Bu bizim için iyi. Mesajı almadıkları gibi büyük bir zafer kazanmış gibi şımarık hareketlerini Genel Başkanlarıyla beraber İzmir'deki başkanları yapıyor. İzmir'i biz kazansaydık ne olurdu? Biz kazansaydık Menemen açık bir örnek olarak duruyordu. Biz İzmir'i kazanmış olsaydık 4 battı-çıktıyı hayata geçirmiş olacaktık. 3 ayda battı-çıktı yapıldıysa ben yaz tatilinde 4 tane battı-çıktıları yapmış ve bitirmiştim" ifadelerine yer verdi. 

DAĞ: İZMİR'E ÇÖKMEYE Mİ GELDİNİZ? 

CHP'li siyasetçilerin İzmir'i İstanbul'un 40. ilçesi yaptığını iddia eden Dağ, "Biz İzmir'li AK Partililer olarak bir açıklama yaptığımızda CHP hemen şöyle düşünüyor; AK Parti İzmir'i ele geçirmek istiyor. Hayır, biz İzmir çocuğuyuz. İzmir'in CHP'li siyasetçileri İzmir'i İmamoğlu'nun 40. ilçesi yaptılar. İmamoğlu'nun İstanbul'da ne rantlar yaptığını herkes iyi biliyordur. CHP kongresini o parayla oy alarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu nasıl gönderip, Özel'i getirdiğini biliyoruz. İstanbul'daki rant bitti, şimdi de İzmir'e çökmeye mi geldiniz? CHP'liler bilsin ki biz buradayız. İzmir'i size ham yaptırmayız. Bir takım hedefler içine giren karşısında bizi bulacaktır" dedi.