Reklam

İZMİR’DE CUMHURİYETİN 101. YILINA YAKIŞIR KUTLAMALAR YAPILACAK

İzmir Valiliği, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanan İzmirliler için geniş kapsamlı ve zengin içerikli bir tören programı hazırladı.

İZMİR’DE CUMHURİYETİN 101. YILINA YAKIŞIR KUTLAMALAR YAPILACAK

İzmir Valiliği, Cumhuriyet’in 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanan İzmirliler için geniş kapsamlı ve zengin içerikli bir tören programı hazırladı.

İZMİR’DE CUMHURİYETİN 101. YILINA YAKIŞIR KUTLAMALAR YAPILACAK
26 Ekim 2024 - 10:30

Cumhuriyetin yeni bir yüzyılı karşıladığını anımsatan İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı hep birlikte, bu büyük millete yakışır şekilde, gururla, coşkuyla ve sevinçle kutlayalım.” çağrısında bulundu.


Her yıl olduğu gibi İzmir Valiliği koordinesinde ve büyük titizlikle hazırlanan Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 101. yılda da İzmirlilere bayram heyecanını ve kıvancını doyasıya yaşatacak.


17 Ekim’de Başlayan Coşku 29 Ekim’de Final Yapacak

17 Ekim’de başlatılan ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kutlama etkinlikleri; 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam edecek. Hükümet Konağı önünde, hafta boyunca Konak Atatürk Meydanı’nda elle dokunan Türk Bayrağı’nın Vali Dr. Süleyman Elban’a teslim edilmesiyle sürecek programın devamında ise halk oyunları gösterisi ve öğrencilerin “Cumhuriyet 101 Yaşında” yazı koreografisi sunulacak.

29 Ekim sabahı Valilik makamında Vali Elban’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek tebrikat töreninin ardından, Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalar icra edilecek. 10.30’da başlatılacak program kapsamında; Vali Elban, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral İrfan Özsert ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın ve törene katılanların bayramını kutlayacak.


“İzmir’e Çok Yakışan Bir Cumhuriyet Bayramı Olacak”

Cumhuriyetin 101. yılını, Cumhuriyet’e sevdalı İzmirlilerin yoğun katılımıyla kutlayacaklarına inandığını belirten İzmir Valisi Dr. Süleyman Elban, “İzmir’in millî bayramlarımızdaki büyük heyecanı, sevinci ve coşkulu katılımı herkesin malumudur. Cumhuriyet’in kurulmasında büyük emekleri ve katkısı olan kentimize, İzmirlilere çok yakışan bir Cumhuriyet Bayramı geçireceğiz. Bayram dolayısıyla bizler kamu kurum ve kuruluşlarında Türk Bayrağımızın ve Atatürk posterlerinin asılmasını sağlayacağız. Hemşehrilerimizden de aynı şekilde evlerini ve iş yerlerini şanlı bayrağımızla donatmalarını istiyorum. İlimizdeki kamu kurum ve kuruluşlarımız, üniversitelerimiz, kuvvet komutanlıklarımız, STK’larımız, yaşlılarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, öğrencilerimiz, sporcularımız, 7’den 70’e tüm halkımızla omuz omuza vererek 29 Ekim’i coşkuyla ve hep birlikte doya doya yaşayacağız. Hava Kuvvetlerimizin gözbebeği, dünyanın gıptayla izlediği Türk Yıldızları da 17.30’dan itibaren İzmir semalarından bizleri selamlayacak. 19.45’te Valiliğimiz önünde buluştuğumuz hemşehrilerimizle birlikte Cumhuriyet Meydanı’na doğru fener alayı gerçekleştireceğiz. Tüm bu coşkunun zirvesinde, halkımızın büyük ilgi gösterdiği havai fişek gösterisi de yerini alacak. Valiliğimiz, Cumhuriyet Meydanı’nda 20.30’da görkemli bir havai fişek gösterisini hemşehrilerimizin beğenisine sunacak. Gündoğdu Meydanında ise 21.00’den itibaren, gençlerimizin severek takip ettiği Murat Boz konser verecek.” diye konuştu.

İzmir’deki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ilişkin detaylar, İzmir Valiliği internet sitesi duyurular bölümünden ve valiliğin sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.