Reklam

İzmir'de 'Yumuşama' siyaseti karşılık buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN’ın için Ulaştırma Bakanlığı'ndan randevu beklediğini dile getirdi. Tugay açıklamasında, "Ulaştırma Bakanlığı’ndan randevu istedik. Bakanla görüşmek için haber bekliyoruz. Yakın zamanda olacaktır.

İzmir'de 'Yumuşama' siyaseti karşılık buldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZBAN’ın için Ulaştırma Bakanlığı'ndan randevu beklediğini dile getirdi. Tugay açıklamasında, "Ulaştırma Bakanlığı’ndan randevu istedik. Bakanla görüşmek için haber bekliyoruz. Yakın zamanda olacaktır.

İzmir'de 'Yumuşama' siyaseti karşılık buldu
20 Eylül 2024 - 12:19

O görüşmeyi yaptığımız zaman kabul ederlerse, İZBAN’ın tamamını belediyeye devretsinler, ya da biz kendi hissemizi TCDD’ye devredelim. Ondan sonra da İZBAN tek elden yönetilen, tek başlı, kararların hızlı alıp uygulandığı, sorumluluğu kimin aldığının belli olduğu bir yapıya dönüşsün istiyorum” dedi.


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.


“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ”

İzmir Körfezi’nde meydana gelen çevre felaketine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Cemil Tugay, “Bilim Kurulu raporunu ay sonuna doğru verecek. Oradan yola çıkarak Bakanlık yol haritası çizecek. Bakanlık bu işin önderliğini yapıyor. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Bize verilen görev ve sorumlulukları yerine getireceğiz. Aşağı yukarı bunların ne olduğu belli. Ama sadece bizim kanal suyunu yenilememiz, yağmur suyu ayrıştırması yapmamız, arıtmaların kapasitesini arttırmamızla bu sorun çözülmüyor. Körfez’i kirleten başka faktörler var. Onların da durması gerekiyor” dedi.


TEMİZ KÖRFEZ 10 YIL SONRA… 

Körfez’in temizlenmesi için 10 yıla ihtiyaç olduğuna değinen Başkan Tugay, “Hali hazırda var olan kirliliğin düzeltilmesi için dip taraması yapılması lazım. Aynı zamanda sirkülasyon kanalı ve navigasyon kanalı çalışması yapılması lazım. Bunlar bizim değil, bakanlığın yapacağı işler. Onların da yapılması gerekiyor.  Bugün itibariyle kirlenmeyi tamamen durdursak bile yine temizlenmesi  10 yıl alacaktır” ifadelerine yer verdi.


İLÇE BELEDİYELERİNDE SGK ÇIKMAZI

SGK ve vergi borçlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Tugay, “Belediyemizin SGK vergi borcu yok. ESHOT ve İZSU’nun yok. İştiraklerin var. İştiraklerin hesaplarına tedbir koydular. Biz buna karşılık ödemeler yaptık ve yapılandırma istedik. Tedbirler kalktı. Büyükşehir ile ilgili bir durum olacağını zannetmiyorum. Ancak ilçe belediyelerinden bazıları ile ilgili işlemler var” diye konuştu.


“MECLİS PARMAK SALLAMA YERİ DEĞİL”

Geçtiğimiz Cuma günü gerçekleşen Eylül ayı olağan meclis toplantısının üçüncü birleşiminde yaşanan arbedeye ilişkin açıklamalarda bulunan Tugay, “AK Parti Meclis Üyesinin Gezi ile ilgili söylediği şeyler hepimizi rahatsız etti. O gün zaten herkes tepki gösterdi. Bunun bir fiziksel tartışmaya ve arbedeye dönüşmüş olmasını doğru bulmuyorum. Bundan rahatsızım. Sözlü olarak tepkilerimizi gösterelim, yapacağımızı yapalım. Ancak orası birbirine parmak sallama, yumruk gösterme yeri değil. Bunlar bizim yapmamız gereken hareketler. Vatandaş bizi böyle gördüğünde güvenini kaybediyor. Sonrasında devam eden tartışma 2 kişi arasında. Dahil olmak istemedim” ifadelerini kullandı.


İZBAN İÇİN ANKARA YOLU GÖZÜKTÜ

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile Ankara temaslarına değinen Cemil Tugay, İZBAN’ın için randevu beklediğini dile getirdi. Tugay açıklamasında, “Ulaştırma Bakanlığı’ndan randevu istedik. Bakanla görüşmek için haber bekliyoruz. Yakın zamanda olacaktır. O görüşmeyi yaptığımız zaman kabul ederlerse, İZBAN’ın tamamını belediyeye devretsinler, ya da biz kendi hissemizi TCDD’ye devredelim. Ondan sonra da İZBAN tek elden yönetilen, tek başlı, kararların hızlı alıp uygulandığı, sorumluluğu kimin aldığının belli olduğu bir yapıya dönüşsün istiyorum” dedi.


“İMAMOĞLU SAHADA İLGİ GÖRÜYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’na istenen siyasi yasağa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tugay, “Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak koymak vahim bir hata olur. Bu kararı alan kişini zararını yaşar. Partimizle mücadelemize devam edeceğiz. İktidar olmanın yanında Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasağı da kaldırmaya çalışan bir parti oluruz. Eninde sonunda kalkar o yasak. Bu yolla değil de sandıkta yarışarak kim kimi yenecekse yensin. Hepimizin amacının Türkiye’ye hizmet etmek olduğunu da kimse unutmasın. Şu an ülkede iyi şeyler olsaydı, ekonomi iyiye gitseydi biz zaten muhtemelen iktidar adayı gibi görünmezdik. Ancak ülkede her şeyin kötüye gittiği çok açık. Bu sebeple bir iktidar değişikliğinin olacağını ön görüyoruz. Bana soruların soru şuydu; ‘Kimi Cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istersiniz’ oldu. Genel Başkanımız, ‘ben aday olmayacağım, iki tane güçlü adayımız var’ dedi. Partideki genel temayül de Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu’nun aday gösterilmesi yönünde. Ekrem Başkanın sahada daha fazla ilgi gördüğünü ve destek gördüğünü söyledim. ‘Kazanma ihtimalimiz en yüksek aday kimse onu aday göstermeliyiz’ dedim. Bu o yönde bir tercihti” dedi.


GENÇLERE ‘AYRIŞMAYIN’ TAVSİYESİ

28 Eylül günü gerçekleştirilecek olan CHP İzmir Gençlik Kolları kongresine ilişkin ‘uzlaşı’ mesajları veren Tugay, “Ben aday aramıyorum. Sadece tek adayla gidilirse memnun olacağımı söyledim. Yorumum, katkım, olaya müdahalem bu kadar. Tavsiyem, önerim, ricam bölüşmeye, ayrışmaya ve daha sonra devam eden hesaplaşmaya dönmesin. Gençlik kolları öyle bir yapı değil. Bütün gençlere ihtiyacımız var. Bu nedenle tek adayla giderse sevinirim. Umuyorum öyle olacak” dedi.