Reklam

İZMİR'İN GURURU EMİR ÇAKA BEY DÜNYA DEVİ SOCAR'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

İZMİR'İN GURURU EMİR ÇAKA BEY DÜNYA DEVİ SOCAR'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

İZMİR'İN GURURU EMİR ÇAKA BEY DÜNYA DEVİ SOCAR'IN DİKKATİNİ ÇEKTİ
27 Ekim 2024 - 11:45

Türkiye’nin ilk  Denizcilik İhtisas Üniversitesi sayılan ve İzmir'e kurulmasının büyük mücadelesi yine İzmir'in birleştirici idealizm ruhunu ortaya koyan, asla pes demeyen asla benden bu kadar demeyen mücadele adamı Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Başkanı Ahmet GÜNDÜZ tarafından ortaya konmakta.

"Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi" projesine Uluslararası dev  şirketlerde büyük ilgi göstermeye başladı. 

Türkiye’nin ilk Denizcilik İhtisas Üniversitesi  Emir Çaka Bey, için kollar sıvanırken İzmir merkezli Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı  uluslararası büyük şirketlerinde  dikkatini çekmeye başladı. Uluslararası şirketlerden "SOCAR" TÜRKİYE CEO'su Emir Çaka Bey İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı, heyetini kabul ederek proje hakkında bir saate yakın bir toplantı ile  bilgi aldı. Çok yoğun samimi  bir ortamda geçen görüşmeden iki tarafta çok memnun kaldı.


Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti-Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet GÜNDÜZ Türkiye'ye son on beş yıl içerisinde 18.3 milyar dolar yatırım yapmış SOCAR CEO'su Elchin İBADOV'a hitaben "Küresel güçte bir TÜRKİYE, Küresel güçte bir denizcilik ihtisas eğitimine inanmış çok kıymetli şahsınızı Can Azerbaycan’ın ve tüm Türk coğrafyasının milli şairi ve kahraman evladı; her dinlediğimizde boğazımızın düğümlendiği, gözyaşlarımızı sakladığımız, göğsümüz kabararak söylediğimiz Azerbaycan Millî Marşı’nın şiirlerinin şairi Ahmed Cevad’ın manevi evladı olarak sizi biliyor minnet ve şükran duygularıyla selamlıyor, farklılıklarıyla fark edilen Türkiye Yüzyılı Vizyonunu, bilimin, dijitalin, üretimin yüzyılına dönüştürecek misyon ve vizyon projeleriyle bütün bir insanlık alemine hizmet eden tüm çabalarınızdan dolayı sizleri hem yürekten takdir ediyor hem de sizleri kendimize örnek aldığımızı ifade etmek istiyorum. Türkiye yüzyılı olarak adlandırılan bir döneme girilirken, Türkiye Büyük bir değişim ve dönüşüm yaşarken Türkiye yüzyılını Mavi Vatan misyon ve vizyonuna uygun teknolojik devrimini yapmış muazzam arge kuruluşları ile desteklemiş ve içerisinde altı fakültenin yer alacağı Türkiye'nin ilk  Denizcilik İhtisas Üniversitesini kurtuluş savaşını başlatan ve bitiren İzmir de  yapmanın mücadelesini verenler olarak sizleri tanıma ve projemizi sunma imkanı vermenizden dolayı da sizlere hem kendim hem de vakfımız adına minnettarlığımı ifade ediyorum.. İnşaAllah Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi Türkiye'nin  yeni yüzyılına "Çırpınırdı Karadeniz"şiirini yazan "Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez!" dizesiyle ezele ve ebede ses bayrağını dikmiş büyük devlet adamını...

"Men çiğnenen bir ülkenin 'Hakk' bağıran sesiyem!" diyen ve tüm vatanların evlatlarına eşsiz bir örnek olan yiğit bir vatan evladını... Ve Rus mermileri gövdesini delik deşik edip harap edene kadar vatanı için yaşayan bir büyük Türk Azerbayacan milli şairi Ahmed CEVAD ile kendisine verilen büyük ödülü kahraman ordumuza bağışlayıp yamalı gömlek ile Tacettin Dergahın da yankılanan  istiklal marşını meleklerin kanatlarında Allah'a ulaşmış şehitlerin ruhunu hissederek yazan Türkiye'nin milli şairi Mehmet Akif ERSOY'un ruhlarından da beslenerek Denizcilik alanında iki devlet bir millet olmanın büyük onuruyla birlikte oluşturalım.Öyle biliyor ve öyle de inanıyorum ki Kaderin çağırdığı coğrafyanın çağırdığı tarihin çağırdığı ama her şeyden önce de tüm Türk dünyasının hasret ile beklediği bu Mavi Vatan ruhlu ARGE temelli bu büyük oluşum için uzatılan ellerimiz sizlerin elleri ile de birleşecek Can Azerbaycan ile Türkiye'miz iki devlet bir millet olmanın bir kardeşlik projesinde daha buluşmuş olacaklardır. "ifadelerini kullandı.


Allah'a şükürler olsun ki  millet bahtının gülmesi için kutlu bir yol için çıkmış bizleri Allah yalnız bırakmadı. Hayat denilen şu bir mevsimlik durakta bize verilen nefes tükendiğinde amel defterimiz kapanmış olacaktır. Fakat Vakıf bilinciyle yaptırılan ve biz göçüp gittikten sonra sayısız insanın istifade edeceği bu kuracağımız eserler İnşaAllah sadaka i cariyemiz olacaktır.

Kalplerimize nakış gibi işlenen muhteşem bir sevda için çıktığımız yol sadece alınlarımızın nuru değil yüreklerimizinde ustura çiziği hep kanayan hep sızan rengi olsun. Yedi bin yıllık Türk Tarihinin ilk amirali hem şehidimiz hem de şahidimiz çift başlı Selçuklu kartal sancağını taşıyarak cihana "Doğu da benim Batı da benim" mesajını vermiş  Emir Çaka Bey atamızın sesi dahi cihanı sarsarak ebedi aleme gitti ama ruhu bizimle yoldaşlık etmek için kaldı. Ve bizler Atamız Emir Çaka Bey'in ruhuyla gönderdiği selamları hissetmekte ve çok şükür Aleykümselam demekteyiz.

Bu dünyadan gelip geçtiğimizde ardımızda hırçın bir rüzgarla kırılan dallar değil, tomurcuk tutmuş ağaçlar ve rengarenk açmış çiçekler bırakmak için inanç sevgi aşk ve azim perspektifinde bir ömrü bilgi ve bilginin yüceliğine adanmış nasırlı ellerin sahipleri olarak İnşaAllah yeni Türkiye Vizyon hareketi, yeni Türkiye Yüzyılı hareketi zamanın ruhuna uygun olarak Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı'nın idealist ve emeğe dayanan muazzam Denizcilik İhtisas Üniversitesi Projesi ile gerçekleşecektir.


Ezberlerin ötesini konuşmaya hep devam ettik. Risk aldık. Zihnimizi zorladık. Bazılarını kızdırdık. Dünyayı okuma biçimimizi ezberlerden arındırıp gerçekleri görmeye devam ettik.  Türkiye ve dünyayı Anadolu dan bu coğrafyanın şehirlerinden bin yıllık gelenekten bakmaya, güçler haritasında ki değişimleri buradan yorumlamaya, bu şekilde önümüzü görmeye ülkemiz için direnç hatları oluşturmaya çalıştık. Avrupa dan Orta Doğu ya, Afrika dan Asya nın uzak köşelerine kadar bilindik bilinmedik cepheler açılırken Türkiye'yi de buna hazırlamakla mükellef olan bir barış elçisi gibi dünya ya Türkiye'yi layıkı ile anlatabilmek için muazzam eğitim projeleri ortaya koyduk.

Dünya da çok büyük kırılmalar çok büyük dönüşümler yaşanmaktayken yaşadığımız zamanın ruhunda ki büyük değişimi büyük kırılmaları anlayabilen misyon ve vizyon ortaya Koyabilen PROJE adamlarının geleceği inşa edeceğine inandık.

Geleceği kurup inşa edecek olanların  öğretilmiş çaresizliğin  ezberleriyle eski dünyanın kalıntılarıyla konuşanların değil dünyayı yepyeni ALGILAYIŞ biçimiyle okuyanların mührü ile kurulabileceğine inandık.

Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi COSAR'ın Türkiye CEO'su Elchin İBADOV ise Türk dünyasına hitap eden böylesine muazzam bir projeyi akademik kurullarında da üst yönetim olarak değerlendireceklerini Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesi Kalkındırma Vakfının Türk dünyasına yapacağı büyük hizmetlerinde her zaman destekçisi olacaklarını söylemiş oldular.

Başkan Ahmet GÜNDÜZ  SOCAR CEO'su Elchin İBADOV'a hitaben "Azerbaycan Halk Cumhuriyetinin kurucusu Mehmet Emin Resulzade'yi minnet ve şükranla anıyor

''Üç rengli bayrağın kölgesinde men

Karaca torpağı veten görmüşem.

Zafer güllerini dövri kadimden

Bayrak ışığında biten görmüşem.'' diyen

Bahtiyar Vahabzade'nin ruhu da İnşaAllah hem şehidimiz hem de şahidimiz tüm Türk Dünyasının ilk amirali Emir Çaka Bey'in adını alan ve yarıda bıraktığı ülkü ve idealleri oluşturmak için kurulan Vakfımızın misyon ve vizyonu da yaşayacak. Gelin birlikte bir olalım.Gelin birlikte iri olalım.Gelin birlikte diri olalım.Gelin tüm Türk dünyasına bu hayırlı üniversite hizmetini birlikte kazandıralım." diyerek yürek yangınını, yürek ızdırabı ile en samimi bir şekilde ifade etmesi ve samimi kucaklaşma ile toplantının sona ermiş oldu. 

SOCAR CEO'su Elchin İBADOV ile Emir Çaka Bey Denizcilik İhtisas Üniversitesini Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti ~Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet GÜNDÜZ'ün SOCAR'ın merkezinde Yaptıkları toplantıya SOCAR İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil YUSIFOV da katılmış oldu.