Reklam

İzmir Spor Zirvesi'nde 'İstiklal Marşı' krizine Başkan Tugay'dan tepki

İzmir Spor Zrivesi 2024 İstiklal Marşı ve saygı duruşu kriziyle kapılarını açtı. Zirvenin açılışında İstiklal Marşı ve saygı duruşunun unutulması tepkilere neden oldu. İZTO Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının ardından sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstiklal Marşı ve saygı duruşu için talimat verdi.

İzmir Spor Zirvesi'nde 'İstiklal Marşı' krizine Başkan Tugay'dan tepki

İzmir Spor Zrivesi 2024 İstiklal Marşı ve saygı duruşu kriziyle kapılarını açtı. Zirvenin açılışında İstiklal Marşı ve saygı duruşunun unutulması tepkilere neden oldu. İZTO Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının ardından sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstiklal Marşı ve saygı duruşu için talimat verdi.

İzmir Spor Zirvesi'nde 'İstiklal Marşı' krizine Başkan Tugay'dan tepki
08 Ekim 2024 - 14:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası işbirliğiyle sporcular, teknik direktörler ve spor dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla ‘İzmir Spor Zirvesi 2024' açıldı.  



Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa İzmir Valisi Süleyman Elban, Önceki Dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, İzmir İş Dünyası, siyasi parti temsilcileri katılım sağladı.


TUGAY'DAN İSTİKLAL MARŞI VE SAYGI DURUŞU TALİMATI

Zirvenin açılışında İstiklal Marşı ve saygı duruşunun unutulması tepkilere neden oldu. İZTO Yönetim Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener'in açıklamasının ardından sahneye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İstiklal Marşı ve saygı duruşu için talimat verdi.


NİTELİKLİ VE KALICI ÇÖZÜMLER

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Göreve başladığımızdan bu yana, kentimizdeki eksikleri tamamlamak ve yaralara pansuman yapmak için hızla harekete geçtik. Acil dokunulması gereken kısımlara müdahale ettikten sonra, şimdi nitelikli ve kalıcı çözümleri İzmir’e sunmak için ihtiyaç duyulan planlamaları yapıyoruz. Bu zirve de, İzmir için en önemsediğimiz konulardan biri olan spora ilişkin yapılacakların planlanması açısından son derece değerli. Ortak aklı kullanarak tespit edilen sorunları birlikte değerlendirip, planlamayı birlikte yapacağız. Burada yer alan kıymetli spor insanlarımız “Şunlar yapılırsa uygun olur.” diyecek, biz görev telakki edeceğiz ve olanaklarımız çerçevesinde hemen harekete geçeceğiz. Bir süre sonra dönüp bakıldığında, İzmir Spor Zirvesi’nin ne kadar önemli olduğunu, buradan doğan fikirlerin kenti spor anlamında nasıl değiştirdiğini çok daha iyi göreceğiz" dedi.


SPOR YOL HARİTASI VE EYLEM PLANI HAZIRLANIYOR...

İzmir'de spor eylem planı ile spor yol haritasının hazırlanacağına dikkat çeken Başkan Cemil Tugay, "İzmir’in sporcuları var, organizasyon becerisi yüksek yöneticileri var, Tesisleri ve olanakları var, Bu işe omuz vermek isteyen iş insanları var, kamu kurumlarını paydaş haline getirmeye niyetli devlet insanları var… O zaman geriye, doğru planı ortaya koymak ve kararlılıkla bunu hayata geçirmek kalıyor. Her alanda olduğu gibi sporda da, yerel yönetim olarak yarınlara kalıcı işler bırakacak vizyonla hareket etmeyi öncelik olarak belirledik. Bunun için İzmir Spor Zirvesi’ne benzeyen toplantıları sürdüreceğiz. Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığımızdaki arkadaşlarımız hazırlıklarını yapmaya başladılar. Kentin sporuna ilişkin çalıştaylar düzenleyeceğiz ve buralardan çıkacak sonuçlar İzmir’in “Spor Eylem Planı”nı önümüze koyacak. Çalıştaylar için şimdiden akademisyenlerimizden destek istediğimi ifade ediyorum. Bize omuz vermek isteyen hocalarımız da hazırlıklarını yapmaya başlasınlar. Hangi ilçemizde hangi spor branşlarına yönelik hizmet verebildiğimizi gösteren spor envanterimizi kolay erişilebilir duruma getiriyoruz. Bu envanterden yararlanarak bir “spor haritası” oluşturacağız. Projelerimizi bu haritanın ışığında daha hızlı hayata geçireceğiz" ifadelerine yer verdi.


“OKULLARA 22 MİLYONLUK SPOR DESTEĞİ”
 
Okullara spor malzemesi destekleriyle daha fazla çocuğa ulaşmayı hedeflediklerini dile getiren Tugay, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetenler olarak, kamunun kaynaklarını kamu adına belirli süreliğine kullanmak için görevlendirilen kişiler olduğumuzun bilincinde hareket ediyoruz. Bu sorumlulukla tüm politikalarımızı sosyal adalet kavramı ile temellendirerek oluşturuyoruz. Ekonomik imkânsızlıkların bizi sporda geri bırakmasına müsaade etmeyeceğiz. Fırsat eşitliğini sağlayabilmek için yürütmekte olduğumuz pek çok proje var. Geçtiğimiz hafta tanıtım toplantısını yaptığımız, 30 ilçemizdeki okullarımıza spor malzemesi desteği bunlardan biri. Çok sayıda branşta çocuklarımızın eksik kalmaması için ihtiyaç duyulan malzemeleri temin edip okullarımıza ulaştırıyoruz. Desteği 22 milyon lira düzeyine yükselttik, yüz binlerce çocuğumuza ulaşacağız. Daha fazlasını sağlayabilmek için hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.



 
“AMATÖR KULÜPLERE 15 MİLYON’LUK DEV DESTEK”

Başkan Cemil Tugay açıklamasının devamında, "Bildiğiniz üzere Amatör Spor Kulüpleri Haftası’nın içindeyiz. Asla yalnız bırakmadığımız amatör kulüplerimize 6 milyon liraya yakın spor malzemesi isteği, 15 milyon lira nakit destek ile 1 milyon 862 bin lira tutarında su desteği vereceğiz. Bucasporumuzun, Altınordumuzun altyapısından yetişen, Avrupa’da, milli takımlarımızda bizi gururlandıran yeni Salih Uçan’ların, Cengiz Ünder’lerin, Çağlar Söyüncü’lerin yetişmesi için elimizi taşın altına koymayı sürdüreceğiz" diye konuştu.


KORDON’DA KUTLAMA HAYALİ

İzmir'e madalya getiren sporcularla Kordon'da kutlama yapmayı hayal ettiğini vurgulayan Başkan Tugay, " İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüzün, sporcu yetiştirme hedefiyle sürdürdüğü çalışmalarını ileri götüreceğiz. Çocuklarımızın, kötü alışkanlıklardan uzak durması ve sporu yaşamının bir parçası hâline getirmesinin yanı sıra; ülkemize, özellikle millî takımlarımıza lisanslı sporcular kazandırma önceliğine odaklanacağız. Son Olimpiyatlar ’da istediğimiz sonuçları alamadık. 2028 ve 2032’de bu manzarayı tersine çevirmeyi, çok daha fazla temsil edilmeyi ve İzmir’e madalya getiren sporcularımızla Kordon’da kutlama yapmayı hayal ediyoruz" ifadelerini kullandı.


“TEKNOLOJİYİ SPORLA BULUŞACAK!"

Sporun teknoloji ile buluşacağını dile getiren Tugay, "Aktif bir Spor İzmir mobil uygulamasına sahibiz. Yapay zekâdan daha fazla yararlanarak, bu uygulamayı geliştireceğiz. Her İzmirlinin cep telefonunda bulunan ve sık kullanılanlarında yer alan bir uygulama olmasını sağlayacağız. Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte Spor İzmir üzerinden yurttaşlarımızı hem spor yapmaya hem dayanışma içinde olmaya çağıracağız. Teknolojiyi sporda kullanmaya değinmişken, İzmirli gençlerimize bir müjde daha vermiş olayım. Yakında e-spor alanında da pek çok hizmetimizi size sunacağız.


"SPOR KENTİ OLMAYI HAK EDİYOR"

Uluslararası düzeyde gerçekleşen projelerden bahseden Tugay, "Yerel bazdaki projelerimizin yanında, İzmir’in sporunu uluslararası düzeyde ilerletmek için de farklı spor dallarında yarışmalar düzenliyoruz. Çok başarılı bir 9 Eylül Uluslararası Yarı Maratonu düzenledik. 2025 yılında, her yıl gerçekleştirdiğimiz Maraton İzmir var, hazırlıkları devam ediyor. Uluslararası Kadınlar Sutopu Turnuvası’na ev sahipliği yaptık. Belediyemizin kulübünün sporcuları şampiyon olarak bizi gururlandırdı. Down sendromlu sporcularımızın uluslararası başarıları göğsümüzü kabartıyor. Çok büyük potansiyeli olan İzmir, bir spor kenti olmayı ve bol bol gururlanmayı fazlasıyla hak ediyor. Yazın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda futbol millî takımımızı meydanlarda heyecanla izledik. Olimpiyatlar ’da, kadın voleybolcularımızın ve diğer branşlardaki sporcularımızın müsabakalarını büyük heyecan ve coşkuyla takip ettik. Doğru bir stratejiyle, uluslararası arenada daha fazla sporcuyla yer alıp daha fazla sevinç yaşayacağımıza inanıyorum. Bunu, hep birlikte başaracağız" dedi.


DESTEK ÇAĞRISI

Tüm paydaşlardan destek beklediğini dile getiren Tugay, "Bu zirveyi birlikte düzenlediğimiz İzmir Ticaret Odası’nın kıymetli başkanı Sayın Mahmut Özgener başta olmak üzere, iş dünyamızın da gerekli destekleri vereceğinden hiç şüphem yok. Sporumuzu da, ekonomimizi de hep birlikte ayağa kaldıracak, hep birlikte büyüteceğiz. Aynı şekilde devlet kurumlarımızın değerli yetkililerine de elimizi uzatmaktan, bize uzattıkları eli ivedilikle sıkmaktan geri durmayız. Tesisleşmeyi daha ileri seviyeye taşımak için birlikte hareket etmeye çok ihtiyacımız var. Önce burada birlikte yürüyeceğiz, sonra yetişen sporcularımızın maçlarını meydanlarda izleyip galibiyetlerde birbirimize sarılacağız. Hatta, uluslararası organizasyonları düzenlemeye aday olup, bu hakkı elde edeceğiz ve başarımızı hep birlikte kutlayacağız" dedi.


TESİSLER DAHA FAZLA ÇOCUK TARAFINDAN KULLANILABİLİR"

Tesislerin çocuklar için daha fazla hizmet vereceğini vurgulayan Tugay, "Bir tesis kazandırmak, elbette çok maliyetli. Bunu yapabilmek için gerekli şartları oluştururken, mevcut tesislerimizi nasıl daha verimli kullanabileceğimizi de değerlendirmeliyiz. Örneğin; belediyemizin bazı yoksul mahallelerimizde yer alan tesisleri var. Bu tesislerde uzman spor eğitimcileri de var. Okullara da çok yakın. Ancak, böyle bir uygulama olmadığı için okullarımızın beden eğitimi öğretmenleri, derslerini bu tesislerde yapamıyor. 100 metre ötede harika bir çim saha varken, çocuklarımız betonun üzerinde futbol oynuyorlar. Valiliğimizin, milli eğitim müdürlüğümüzün desteğiyle oluşturacağımız bir protokol, tesislerimizin daha fazla çocuk ve öğretmenimiz tarafından kullanılmasının önünü açabilir" diye konuştu.