Reklam

İzmirli Başkanlar, Tarihi Zirvede bir araya geldi

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan İzmir Spor Zirvesi'nin açılış oturumunda bir araya geldi.

İzmirli Başkanlar, Tarihi Zirvede bir araya geldi

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan İzmir Spor Zirvesi'nin açılış oturumunda bir araya geldi.

İzmirli Başkanlar, Tarihi Zirvede bir araya geldi
08 Ekim 2024 - 17:16

Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan açılış oturumunda bir araya geldi.  Zirvenin ilk oturumunda Sporda Altyapı ve Kurumsallaşma konulu panelde Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil ve Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan görüşlerini paylaştı. İki başkan, altyapı ve kurumsallaşmanın önemini vurguladı. 


En çok haber yapılan branş futbol

Öncelikle söz alan Mehmet Sepil, 10 yılını geride bıraktığını belirterek, "Türkiye'de futbol, öncelikli spor dalı olarak öne çıkıyor. En fazla ilgi gören, en çok taraftarı olan ve en çok haber yapılan branş futbol. Dünya genelinde de birinci sırada. Bu durum futbolu bir endüstri haline getiriyor. Örneğin, İngiltere'deki Manchester United, Türkiye'deki birçok şirketin değerinden daha yüksek. Biz de yapılanmamızı buna göre şekillendirmeliyiz. Futbolu ve olimpik branşları ayrı ayrı ele aldık. Şirketleşmeyi de bu doğrultuda düzenledik. Ortaklığımız olan Sport Republic, sadece futbola odaklanıyor. İlk yapılanmamızda futbol ile olimpik branşları ayırdık, olimpik branşları da kendi içinde doğru bir şekilde yapılandırmaya çalıştık.” Şeklinde konuştu.


“Dünyanın en yaşlı ligiyiz"

Çeşitli branşlara yatırım yapmaya devam ettiklerini belirten Sepil, "Voleybolda Sultanlar Ligi'ne yükselmek istiyoruz, bu da bütçe gerektiriyor. Doğru modellerle ilerlemeye çalışıyoruz. Basketbol için de benzer bir yapılanma oluşturduk. Kendi branşlarımızı büyütmeye odaklanıyoruz. Futbol ve diğer branşlarda yapılanmanın en kritik unsuru finansal yapı. Finans yapısı doğru kurulmadıkça hiçbir şey başarılı olamaz. Biz ömür boyu burada olmayacağız, bu nedenle sistemi sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Futboldaki sistemi kalıcı kılmayı amaçlıyoruz ve bunu gerçekleştireceğiz. Türkiye'ye örnek bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Futbolda kötü bir yönetim anlayışı var. Trabzon'un şampiyonluğundan sonra geçen 54 yılda sadece 3 Anadolu takımı birinci olabildi. Bu durum bir tiyatroya dönüştü. Gereksiz yere büyük paralar harcanıyor. Dünyanın en yaşlı ligine sahibiz ve daha kötü günler bizi bekliyor. Takımlar çok fazla maç oynamak zorunda kalıyor. Türk kulüplerinin Avrupa'da daha zor zamanlarla karşılaşacağı açık; yaşlı bir kadroyla başarı elde etmek mümkün değil, örneğin Göztepe’nin üç forveti de 22 yaşından küçük modelimiz bu şekilde.“ ifadelerini kullandı.


“Tembel bir insan başarılı olamaz"

Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ise başarı için sağlam temellerin atılması gerektiğine dikkat çekti. Özkan, "Biz inşaatın temelini oluşturuyoruz, ama detaylı çalışmalara geçemiyoruz. Binaya ruh katamıyoruz. Temeli sağlamlaştırmalıyız. Öncelikle aile yapısına odaklanmalıyız. Anne ve babalar spor yapıyor mu? Aktif bir şekilde spor yapan ebeveynler, çocuklarını da spor yapmaya teşvik eder. Çocuklar, anne babalarını rol model alır. Çevrenin de etkisi büyük. Sporcu yetiştirirken, çocuğa ne söylesek, çevresi tam tersini söyleyebilir. Okulda sabah 08:00'de başlayıp 16:00'da çıkıyorlar. Ardından çocuk bize geliyor ve biz de ona koşmasını söylüyoruz. Beden eğitimi derslerinin okullarda daha ön planda olması gerekiyor. Altınordu olarak çocuklarımıza özel dersler veriyoruz. Çalışkan olmak şart. Tembel bir insandan başarı çıkmaz. Güçlü karaktere sahip, asla pes etmeyecek bireyler yetiştirmeliyiz. Futbolda sadece sonuçlar konuşuluyor, oyun değil" dedi.