Reklam

Konak Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Örnek iş Birliği

Konak Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Caploonba Orpak Mobilya iş birliğiyle sokak hayvanları için tasarlanan kedi ve köpek evleri, belirlenen parklara yerleştirilecek.

Konak Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Örnek iş Birliği

Konak Belediyesi, Yaşar Üniversitesi ve Caploonba Orpak Mobilya iş birliğiyle sokak hayvanları için tasarlanan kedi ve köpek evleri, belirlenen parklara yerleştirilecek.

Konak Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Örnek iş Birliği
22 Ekim 2024 - 16:25

Konak Belediyesi, sokakta yaşayan hayvanların daha iyi yaşam alanlarına kavuşmaları için önemli bir projeye imza attı. Yaşar Üniversitesi ve Caploonba Orpak Mobilya ile gerçekleştirilen protokol kapsamında, Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından tasarlanan kedi ve köpek evleri, Caploonba Orpak Mobilya tarafından ücretsiz üretilecek ve belirlenen parklara yerleştirilecek.

Konak’ta Can Dostları Koruyan Iş Birliği (3)

Örnek iş birliği

Konak Belediyesi, hayvanların bakım ve tedavisi konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Bu kapsamda, sosyal sorumluluk projeleri ile öne çıkan Yaşar Üniversitesi ve Caploonba Orpak Mobilya ile imzalanan protokol, sokak hayvanlarının yaşam standartlarını artırmayı hedefliyor. Protokol imza töreni, Yaşar Üniversitesi Senato Odası’nda Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, Caploonba Orpak Mobilya yetkilileri ve akademik kadronun katılımıyla gerçekleştirildi.

Başkan Mutlu: Hayvan dostlarımız için tasarımlar çok önemli

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “İyi tasarlanmış bir kent yaratmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizin tasarımlarının Konak parklarında can dostlarımız için yuvaya dönüşecek olması bizim için heyecan verici. Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi, kısırlaştırılması ve tedavi edilmesi için çalışıyoruz. Bu iş birliği, sokak hayvanlarına barınacak güzel yuvalar kazandırma mücadelesinin önemli bir parçası” dedi.

Kandiller: Gerçek hayat problemleriyle ilgileniyoruz

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller, “Öğrencilerimizin tasarladığı projelerin üretilmesi, eğitim ve sektörde iş birliğini güçlendiriyor. Bu proje, kente katkı sağlarken, sosyal sorumluluk bilincini de artırıyor” diye konuştu.

Konak’ta Can Dostları Koruyan Iş Birliği (6)

Orpak: Projeye katkı vermeye hazırız

Caploonba Orpak Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Güler Orpak, “Bu projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sokakta yaşayan hayvanlar için en iyi yaşam alanlarını oluşturmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında, Yaşar Üniversitesi öğrencileri tarafından tasarlanan hayvan barınakları, Konak Belediyesi’nin belirlediği parklara yerleştirilecek ve bu alanlarda sokak hayvanlarının konforlu bir yaşam sürmesi sağlanacak. Barınakların üzerine, iş birliği yapan kurumların isimleri ve tasarımı gerçekleştiren öğrencilerin isimleri yer alacak.