Reklam

'Önceliğim hane ekonomisi olacak'

Yeni yıla korkunç zamlarla girildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamalıyız" dedi. CHP lideri, rakamlarla oylamakla suçladığı TÜİK için de "Makyaj yapa yapa kuaföre döndü" benzetmesi yaptı.

'Önceliğim hane ekonomisi olacak'

Yeni yıla korkunç zamlarla girildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Tek gelirli hanelerin ekonomik güvenliğini sağlamalıyız" dedi. CHP lideri, rakamlarla oylamakla suçladığı TÜİK için de "Makyaj yapa yapa kuaföre döndü" benzetmesi yaptı.

'Önceliğim hane ekonomisi olacak'
03 Ocak 2022 - 08:56

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Birincil önceliğim, hane ekonomisini yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Kadınların ekonomik sorunlarını, politika çabalarımızın en önünde tutacağım. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük en önemli önceliğim bu olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu, dün CHP Genel Merkezi’nde "hane ekonomisi"ni konuşmak üzere ev hanımlarıyla bir araya geldi. Basın açıklamasında konuşan bir ev hanımı, "Evimde tenceremi kaynatamıyorum. Geçinemiyoruz. Aldığımız bir maaşla ocağımızı yakamıyoruz. Doğalgazımızı kullanamıyoruz. Isınamıyoruz. " dedi. Kılıçdaroğlu, basın açıklamasında öztle şunları söyledi:

KORKUNÇ ZAMLAR: Yıla korkunç zamlarla girdik... Bu iş artık siyasetten çıkmıştır. Bu iş makro ekonomik verileri konuşmaktan da çıkmıştır. Artık Türkiye’de ekonomi parayla ilgili olmaktan bile çıktı. Kimse para kazanmıyor bu ülkede. Artık bizde ekonomi masaya ekmek koyup koymamakla ilgilidir. Mesele artık iç ekonomidir. Yani hanenin sofrasıdır.

YIKIMIN EŞİĞİNDE: Toplumun yapı taşıdır ailenin sofrası. O sofrayı ne pahasına olursa olsun korumak zorundayız. Erdoğan Türkiye’sinde özellikle tek çalışanlı ev hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Bu hanelerimizin insanları artık güvende değildir. Buradan ilan ediyorum, birincil önceliğim, hane ekonomisini yani iç ekonomiyi korumak olacaktır. Kadınların ekonomik sorunlarını, politika çabalarımızın en önünde tutacağım.

TÜİK KUAFÖRE DÖNDÜ: Enflasyon korkunç durumda, yarın (bugün) enflasyon rakamları açıklanacak. Göreceksiniz, en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum, TÜİK adeta kuaföre döndü, makyaj yapa yapa. Ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla.

TEK GELİRLİ AİLELERİN EKONOMİK GÜVENLİĞİ: Bu tek gelirli ev hanımlı ailelerin ekonomik güvenliğini sağlamamız lazım. Ben bu ailelerin mutfağında ve masasında bir sandalye istiyorum. Gıda sorunu yaşanan her ailenin ekonomisinde o ekonomiyi yönetmekte zorlanan ev hanımlarının yanında olacağım. 2022’de en büyük en önemli önceliğim bu olacak... Ev ekonomisini yok eden kurumlara önerim bolca zincir ve kilit depolasınlar kendilerine. Her kim sofradan çalıyorsa işte o bunun bedelini mutlaka ödeyecek.

'Başkanlarla bir rekabetim yok'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na rakip olduğu iddialarının iktidar kaynaklı olduğunu ifade ederek, "Acaba bunların içine bir nifak sokabilir miyiz? İttifakı dağıtabilir miyiz?  Böyle bir arayış içindeler" dedi.

Kılıçdaroğlu, Halk TV yazarı İpek Özbey’in sorularına şu yanıtları verdi:

HEDEFLERİ NİFAK SOKMAK: (Siz Mansur Yavaş ya da Ekrem İmamoğlu'nu rakip olarak görüyor musunuz?): Hayır, rakip olarak görmüyorum. Onların bu açıklamalarla hedeflediği şey şu: Acaba bunların içine bir nifak sokabilir miyiz? İttifakı dağıtabilir miyiz? CHP’yi karıştırabilir miyiz? Böyle bir arayış içindeler. Aramızda bir rekabet falan yok. Benim görevim farklı, onların farklı.  Eğer bir yarışsa belediye başkanları kendi aralarında yarışıyorlar.  Bunlar çocukça...

DALGA GEÇİYORUZ: Telefonda konuştuğumuz zaman “Biraz daha konuşsunlar” diyerek dalga geçiyoruz. Büyük bir samimiyetle söylüyorum, öyle bir ortam yok. Şöyle bir yalan da attılar: “Ekrem Bey randevu istedi, Kılıçdaroğlu vermedi..." Akıl tutulması gibi bir şey. Bunu söylerken hiç değilse sor, hadi bana ulaşamadın, basın koordinatörümüze sor, Ekrem Bey’e, onun arkadaşlarına sor, “Böyle bir şey oldu mu?” Yok, hayal âlemindeler...