Reklam

Salih Erkek Yazdı... NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI?

NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI?

Salih Erkek Yazdı... NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI?

NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI?

Salih Erkek Yazdı... NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI?
02 Nisan 2020 - 13:38

Kimi kast ettiğimi anlamışsınızdır. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer olmak üzere bir çok ilçe belediye başkanları ilçe halkına olağan üstü hizmet ve yardım etmeye çalışıyorlar. Halkın içindeler. Sorunlarını, sıkıntılarını dinliyorlar. İmkanları dahilinde gidermeye çalışıyorlar lakin bizim atama başkan ortalıkta gözükmüyor. Hani derler ya, iyi günde kötü günde diye… Bizim atama başkan iyi günde var, lakin kötü günde hiç ama hiç yok. Ağrıyan dişe aspirin, yaralı parmağa merhem olmaz. Hep çıkarları doğrultusunda hareket eder. Köprüyü geçinceye kadar dayı-amca-abla-kardeş der; köprüyü geçtiğinde ise ortadan yok olur. Belli bir grubu var; bir araya gelirler, iskambil oyunu batak oynarlar. Dünya yükünü tutmuş, Alo’ya, Memo’ya Celo’ya ihtiyacı kalmamış, makamı gereği de para pul harcamıyor. Zaten öyle bir tabiatı da yok, zaten para onun için çok değerlidir. Katlar itinayla saklar…
Bazılarınız bu namı değer atama başkanı tanımış, bazılarınız da tanımamış olabilirsiniz. Bu anlamda tanımamışlara kıyak geçeyim. Hani yerel, yani belediye seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmuştu. Kankası Aziz ile İl Başkanı Deniz Yücel ve eski sağcılardan bir grup da kendilerini desteklemişlerdi ya. Lakin bizlerde boş durmamış, kendisi ve kankası olan Aziz’in aday yapılmaması adına CHP Genel Başkanı başta olmak üzere CHP kurmaylarına haklarında olan tüm olumsuzlukları yaptığımız haberler, köşe yazıları ve de Ankara’ya gönderdiğimiz heyetler kanalıyla adaylıklarını suya düşürmüştük. Öyle de olması gerekiyordu zaten... Çünkü İzmir halkına yararları yoktu.
Sonrasında bu atama başkan kankası Aziz ve candaşı CHP İl Başkanı Deniz Yücel yoğun baskı ve uğraşları sonucunda atamasını İzmir’in merkez ilçesi olan Konak’a yaptılar. Neden yıllardır başkanlığını yaptığı Narlıdere değil de Konak diyenlerimiz olabilir. Çünkü kendisi için Narlıdere riskli olabilirdi. Çünkü; Narlıdere halkı onu istemiyordu. Seçimi kaybedebilirdi. Ayrıca Narlıdere de pek iş de kalmamıştı. Bu anlamda ataması Konak’a yapıldı. Bu kadar izahtan sonra bu kahramanı ve hint kumaşı olan kişi kim olabilir, tabii ki atama başkan Abdül Batur.
Peki bu atama başkan Abdül Batur böylesi önemli günlerde neler yapıyor? Yapmış olduğum araştırmalarda atama başkan, sanki hırsızlığa gider gibi kimseye gözükmeden, makamına arada bir gidiyormuş. Hiç halkın arasına katılmıyor, hal hatır sormuyormuş…
Valiliğin Sosyal Yardımlaşmasından aldırdığı 500 koli gıdayı dağıttırmış, mahalleleri temizlettiriyormuş. İsimleri bende saklı bazı CHP ve AK Partili meclis üyelerinden aldığım bilgi bu doğrultuda.
Pardon az daha unutuyordum; hakkını yemeyelim bir de kordon esnafından 3 ay boyunca işgaliye bedelini almayacakmış. Güler misin? Ağlar mısın? Yahu zaten kordon esnafının mekanları kapalı. Neyini işgal ediyorlar kafayı mı yedin?
****
Yerel medyadan bir temsilci kendisine, “Nasıl bir belediye devraldınız” diye soru soruyor. Bu ise ‘Mimara ihtiyacı olan bir belediye’ diye ukalaca bir cevap veriyor. Yahu atama Abdül Batur, bu sözü söylerken hiç utanmadın mı? CHP’de hiç mi mimar yoktu? Bir yıllık başkanlığında mimarlık olarak ne yaptın?
Ne yaptığını, halka attığın mesajları, sana sunuyorum. Mesajları çok iyi oku. Allah muhafaza; ya Büyükşehir Belediye Başkanı olsaydın, İzmir halkı perişan olurdu. Sana tavsiyem fazla böbürlenme. Bu zor günlerde halkın arasında gez dolaş. Dertlerine sorunlarına ortak ol. Zaten canın tatlı bu yüzden korona virüse karşı kendini çok iyi korur ve kollatırsın.
Atama Abdül Batur; Konak halkına böbürlenmeden çok iyi hizmet edersen eğer şahsımda iyi haberlerini yaparım. Köşe yazılarımda da olumlu olumsuz icraatlarını yazarım. Sen devletin sırtından geçiniyor, mal mülk para sahibi oluyorsun. Ben ise yazılı basınımı, haber portalımı ve TV kanalımı kendi öz varlığımla ayakta tutmaya çalışıyorum. Şahsımı da çok iyi tanıyorsun. Yanlışa affım olmadığını biliyorsun. Seninle ilgili birçok yazılarım olacak. Hadi kolay gelsin.
Her şey yurdum ve yurdumun insanları için…


























Evet, atama mimar Abdül Batur; işte bir yıllık mimarlık işlerin ve çalışmalarını arz ederim.