Reklam

SN. VALİM DAVETİMİ KABUL BUYURDU

SN. VALİM DAVETİMİ KABUL BUYURDU

SN. VALİM DAVETİMİ KABUL BUYURDU
07 Eylül 2024 - 08:00

Geçen hafta başkanlığını yaptığım Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği’nin olağan genel kurulu gerçekleştirildi. Derneğe kayıtlı üyeler tarafından tekrar başkan seçildim. Bana duydukları güvenden dolayı tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. 22 yıllık başkanlığımı, Kadifekale’den Agora’ya uzanan bir teleferikle taçlandırmak en büyük arzumdur. Bu doğrultuda, alanında uzman arkadaşlarımdan oluşan bir yönetim kurulu oluşturmayı önerdim ve üyeliklerini gerçekleştirdim. Kadifekale, tarihi bir bölge olarak vakıflara bağlı. Bu nedenle, İzmir Valimiz Sayın Süleyman Elban ve Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Tahir Emre Can ile bir görüşme yapmamız gerekti. Sağ olsunlar, bu görüşmeleri gerçekleştirmem adına şahsımı yetkili ve etkili kıldılar. 


Bu yetki ve etki doğrultusunda düşündüm ve kendime danıştım. 20-30 kişiyle birlikte Vali Bey ve Bölge Müdürü’ne gitmenin onları rahatsız edebileceğini düşündüm. Bunun yerine, valilik özel kalem müdürlüğünü arayıp randevu talebinde bulundum. Sağ olsunlar, Sayın Valim randevu talebime olumlu yanıt verdi. Salı sabahı valiliğe gittim. Yoğun bir gün geçiriyordu; 10 dakika gecikmeyle beni makamına kabul etti. Huyumdur, bir yöneticinin makamına girdiğimde önce yüz hatlarını, gözlerini ve mimiklerini incelerim. Sayın Valimin gözlerine ve mimiklerine baktığımda, samimi ve candan bir simayla, beni resmi masasına değil, sohbet edilen köşedeki koltuklara davet etti.

Çay eşliğinde hoş bir sohbetin ardından esas konumuza geçme gereği hissettim, çünkü TV programıma yetişmem gerekiyordu. Sayın Valim'e Kadifekale Yaşatma ve Kalkındırma Derneği Başkanlığı'na yeniden seçildiğimi, bunun 22. yılım olduğunu belirttim. Yönetim kurulu üyelerimize sizi ziyaret etme teklifinde bulundum. Ancak, düşündüm ki sizi Kadifekale’ye davet etmemiz daha uygun olur. Kadifekale ile ilgili projelerimizi yerinde size ve Vakıflar Bölge Müdürümüze izah etmek isteriz. Ayrıca, bu toplantımızın detaylarını haber olarak yayınladık; okursanız çok memnun olurum.


Valimiz, “Salih Bey, davetiniz için size ve kıymetli yönetiminize çok teşekkür ediyorum. Tabii ki geleceğiz. 22 yıldır maddi ve manevi zorluklarla mücadele etmişsiniz. İnşallah, bu çabanızı boşa çıkarmamak için hep birlikte çalışacağız. 9 Eylül İzmir’in kurtuluşunu kutlayalım, sonrasında size geleceğimiz günü ve saati bildireceğim,” dedi. Bu sözler beni çok mutlu etti. Koltuğunun hakkını layıkıyla veren, saygın ve sevecen, İzmir halkına hizmet etmekten onur ve gurur duyan Valimiz Süleyman Elban’ı her zaman başımın üstünde taşırım.

TARİHİNE, KÜLTÜRÜNE, BAYRAĞINA SAHİP ÇIKMAYAN MİLLET, MİLLET OLAMAZ.

Her şey yurdum ve yurdumun insanları için.

NOT: Gelecek yazım, Ticaret Odası, Sanayi Odası, İhracatçılar Birliği, Esnaf Birliği, İzmir’in kanaat önderleri ve siyasi partilerin genel başkanları, bakanlar, milletvekilleri, il başkanlıkları ve belediye başkanları üzerine olacak.

KADİFEKALE YAŞATMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN!