Reklam

Tugay’dan AK Partili İnan ve Bursalı’ya: Buna inanmak için saf olmak lazım!

İzBB Başkanı Cemil Tugay, AK Partili Kadir İnan ve Şebnem Bursalı’ya meclisten yanıt vererek, “Bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediğini dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf” ifadelerini kullandı.

Tugay’dan AK Partili İnan ve Bursalı’ya: Buna inanmak için saf olmak lazım!

İzBB Başkanı Cemil Tugay, AK Partili Kadir İnan ve Şebnem Bursalı’ya meclisten yanıt vererek, “Bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediğini dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf” ifadelerini kullandı.

Tugay’dan AK Partili İnan ve Bursalı’ya: Buna inanmak için saf olmak lazım!
12 Eylül 2024 - 11:31

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde gerçekleştirildi. Gündeme Yüzbaşı Şerafettin’in heykelinin dikilmesiyle ilgili önerge geldi.

MHP’Lİ ALTINYILDIZ: “HEYKELLERE MUHALEFET EDECEĞİZ”

Geçtiğimiz aylarda futbolcu Merih Demirağ’ın bozkurt yapan heykelinin dikilmesi için önerge veren MHP Grup Başkanvekili Bahadır Altınkeser, konuya ilişkin söz alarak, “Bugüne kadar dikilmemesi ayıptır. Keşke meydana, kültür merkezine adını versek. Biz MHP olarak bundan sonraki heykel kararlarına muhalefet edeceğiz” dedi.

CHP’Lİ TÜRKBAY: “GEÇ KALINAN BİR ŞEY”

CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Türkbay ise, “İzmir, kurtuluş savaşının başlayıp bittiği tek yer olduğu için Hasan Tahsin’in heykeli var. Ancak tüm kurtuluş ve İzmir görsellerinde Yüzbaşı Şerafettin’i görürüz ve her sene de bu tekrarlanır. Bu çok önemli, geç kalınan bir şey. O nedenle bu önergeyi vermiştik. Kabul edildiği için çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TUGAY: “MECLİSE HEYKEL ÖNERGESİ GELMESİN”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bu belediyede kimse Yüzbaşı Şerafettin heykelinin dikilmesine hayır demez. Futbolcumuzu milli maçta izledik, çok iyiydi. Özellikle tekrar yapacak mı diye baktım. Bir daha ne olur meclise heykel önergesi gelmesin. Daire başkanlığı ile görüşülebilir ancak bunlar mecliste tartışılabilecek konular değil” açıklamasını yaptı. Önerge kabul edildi.

AK PARTİLİ ATMACA: “İŞTEN ÇIKARTILANLAR GERİ ALINACAK MI?”

Gündem dışı konuşmalarda ise AK Parti Gaziemir Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca söz aldı. Atmaca, “Geçici personel çalıştırmayla ilgili görüşmelerimizi ifade etmiştik. Bu ihale İZFAŞ tarafından yapılmıştı ve sizin ihaleyi iptal ettiğinizi öğrendik. Bu kıymetli, belediyede mali disiplini sağlamaya çalışırken birçok emekçinin iş akdi feshedilirken yapılanı doğru buluyoruz. Bunun hemen arkasından yine Mart seçimleri öncesinde, 2024 yılında yapılacak konserlerle ilgili tespitlerimizi sıraladık. Bu konuda da adım attığını öğrendik kıymetli. Ancak İZSU’nun yaptığı bir ihale var daha sonucu yayınlanmamış. 380 tane taşeron işçinin 1 yıllığına alınması söz konusu. Bürokrat arkadaşlar sizi bilgilendirmiyor olabilir, biz size tespitlerimizi aktarıyoruz. İşten çıkartılan arkadaşlarımızın geriye alınması sağlanabilir. Bu konuyla ilgili açıklama yaparsanız sevinirim. SDT sürecinde 7 personelimiz görevden uzaklaştırıldı ve göreve iade edilecekleri söylendi. Bu konuda herhangi bir gelişme oldu mu. 5 internet sitesinin destekleneceği doğru mu?” diye sordu.

TUGAY: “HERKES BURANIN KAMU KURUMU OLDUĞUNU HATIRLAMALI”

Atmaca’nın sorularını yanıtlayan Başkan Cemil Tugay, “İZSU konusunu detaylı bilmiyorum. Ya yanlış anlamadır ya da bir açıklaması vardır. SDS sürecinde hukuksuz bir şekilde fiziksel travma yaratacak şekilde yaşanan şeylerden dolayı görevden uzaklaştırma oldu ama şu an göreve iade edildiler. Disiplin süreci devam ediyor. Görmezden gelemeyiz. Bir ceza alabilirler, bilemiyorum. Teftiş kurulu karar verecek. Şunu söylemek isterim, her bir çalışan arkadaşımız bizim için kıymetli. Kimseye zarar vermek istemiyoruz. Ancak herkes buranın kamu kurumu olduğunu hatırlamalı. Maneviyatı olan işlerin yapıldığı bir yer. Her anlamda dikkat etmeliyiz. Kabul edilebilir hareketler değildi. Pişman olduklarını umuyorum. Bu konuyu kapattık ve anlaşmaya vardık. Arkadaşlarımızın görevleri başında huzur içerisinde çalışmasını diliyorum. Söylediğiniz 5 siteyi destekleme durumu hayal ürünü ve uydurma. Maksatlı bir dedikodu. Kimler nasıl istiyorsa yerel basına destek oluyor. Bizim yaklaşımımız yerel basına destek olma yönünde. Vicdanen kabul edilir şekilde olmalı. Zaman zaman ilanlarla kimseyi ayırmadan destek oluyoruz. Daha önce nasılsa aynen devam ediyor" dedi.

TUGAY’DAN İNAN VE BURSALI’YA YANIT: BUNA İNANMAK İÇİN SAF OLMAK GEREKİR”

AK Parti İzmir Milletvekilleri Eyyüp Kadir İnan ve Şebnem Bursalı'nın 'Körfez kirliliği ve ölü balık' eleştirilerine mecliste yanıt veren Cemil Tugay, " Bizim Körfez'de plankton türleri tropikal bölgelerden taşınarak yük gemileri ile Körfez'e geldi. Normalde bu mikroorganizmalar burada yaşamaz. Ancak bu sene o kadar sıcak oldu ki yaşadılar. 'Bu tür türleri taşıyan yük gemilerle ilgili önlem alınmalı' dedim. Aynı akşam bir kanal Cemil Tugay ölü balıkların taşındığını söylediğini dile getirdi. Buna inanmak için saf olmak lazım ama bunu denediler. Sizin vekilleriniz aynı şeyi savundu. El insaf... Böyle şeylere maruz kalan insanlar olarak kusurumuz olabilir. En kısa zamanda gideririz. Rica ediyorum bize böyle muamele yapmayın. Ben böyle bir şey söyleyebilir miyim? Ne tür zeka böyle bir uydurma üretebilir? Benim konuşmamı kesmişler ve güzel bir video yapmışlar" dedi.

TUGAY’DAN KEVSER’E ÜSLUP ÇIKIŞI: “KENDİ MECLİSİNİZİ DİNLEMEMİŞSİNİZ!”

AK Partili Burçin Kevser’in gündem dışı konuşmalarda kavga eder bir üslupla konuşması CHP’li meclis üyelerinin tepkisine neden olurken, Başkan Cemil Tugay, Kevser’e “Bunları yapmayın, Provokatif dil kullanıyorsunuz, sizin üslubunuz dikkatimi çekiyor, sürekli bunu yapıyorsunuz, bunu yapmayın hoş değil. Biz Karşıyaka Belediyesi’nden 200 milyona bir şey almadık. Karşıyaka Belediyesi’ne neredeyse 1 kuruş yardımda bulunulamadık SGK borçları gerekçesiyle. Sizin kamulaştırın ve Cemevi yapın dediğiniz şey ile ilgili kendi belediye başkanınıza sordunuz mu, sormadınız. Kendi belediye başkanınıza cemevini sordunuz mu, sormadınız hatta kendi belediye başkanınızın söylediklerini de dinlemediniz. Orada Cemeviyle ilgili başka proje önerileri var. Kendi meclisinizi de dinlememişsiniz. Hiçbir şeyi doğru anlamadan konuşuyorsunuz. Sizi men ediyorum böyle konuşmadıktan” dedi.

“ÖNCE OKUYUN, SONRA KONUŞUN”

Tugay açıklamasını şöyle sürdürdü:

Sizin vekilleriniz benim, 'ölü balıklarla’ ilgili söylemlerimi çarpıttılar. Çok ayıp bu yaptıkları. Bir vekile yakışmayan seviye düşüklüğü. Belediye başkanının söylediklerini çarpıtıp, iftiraya dönüştürüp insanlara düşük zekalı muamelesi yapar gibi anlatmamalılar. Ben hiçbir yerden ölü balık getirildi demedim. Bu iftirayı atanlar düzeltmelidir. Bu iftira bana atıldı. Biz 100 tane cemevi yaparız. Ancak Cumhurbaşkanı kararnamesi bunları yasaklıyor. Önce okuyun sonra konuşun! (GündemeBakış)