Reklam

Vali Elban'dan 29 Ekim mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir yazılı mesaj yayınladı.

Vali Elban'dan 29 Ekim mesajı

İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan bir yazılı mesaj yayınladı.

Vali Elban'dan 29 Ekim mesajı
28 Ekim 2024 - 11:02

İzmir Valisi Süleyman Elban, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

İşte Vali Elban'ın yayınlanan mesajı

“Köklü medeniyet birikimiyle, yüzyıllardır tarihe yön veren asil milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, inancı, azmi ve kararlılığıyla tüm yoksunluklara rağmen kurmayı başardığı Türkiye Cumhuriyeti’nin 101. yaşını kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Cumhuriyetimiz, işgal altındaki Anadolu topraklarında tam bağımsızlık hedefiyle verilmiş bir mücadele sonucunda kurulmuştur. Kahraman ecdadımızın elde ettiği zaferlerin ardından, modern Türkiye Cumhuriyeti doğmuştur.

Milletimizin tüm fertleriyle, el birliğiyle ve omuz omuza ikinci yüz yılına taşıdığı Cumhuriyetimizin kuruluş sürecinde, düşman işgaline karşı direnişin ve ulusal bilincin sembolü haline gelen güzel İzmirimize mutlaka bir parantez açmak gerekir. Düşmana ilk kurşunun sıkılması ve bağımsızlık ateşinin yakılmasıyla ön plana çıkan şehrimiz; Cumhuriyetin kurulmasında olduğu kadar, modernleşme çabalarında da etkin roller üstlenmiş, halihazırda ulaştığımız gelişmişlik düzeyine büyük katkılar sunmuştur.

Ecdadımızın canlarını hiçe sayarak kurduğu ve bizlere emanet ettiği bu çağdaş Cumhuriyeti korumak ve yaşatmak için vatanımıza, demokrasimize ve millî iradeye sahip çıkmak, tarihimizi iyi öğrenip genç nesillere aktarmak, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu sürekli diri tutmak, kültürümüzü ve geleneklerimizi koruyup gelecek nesillere taşımak hepimizin görevi ve sorumluluğudur.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin ve tüm İzmirli hemşehrilerimin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan kahraman gazilerimize esenlikler diliyorum.”