Reklam

5 il başkanından sandık çağrısı

Güçlerini birleştirerek süreç içinde çıkartılan “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren 5 siyasi partinin İzmir il başkanları bir araya gelerek Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın toplantısı düzenledi.

5 il başkanından sandık çağrısı

Güçlerini birleştirerek süreç içinde çıkartılan “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren 5 siyasi partinin İzmir il başkanları bir araya gelerek Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın toplantısı düzenledi.

5 il başkanından sandık çağrısı
15 Temmuz 2014 - 12:14

Güçlerini birleştirerek süreç içinde çıkartılan “çatı aday” Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek veren 5 siyasi partinin İzmir il başkanları bir araya gelerek Tarihi Havagazı Fabrikası’nda basın toplantısı düzenledi. Vatandaşlara çağrıda bulunan il başkanları Cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekerek oy vermenin önemine değindikler. Herkesi sandığa davet eden başkanlar ülkenin ciddi bir süreçten geçtiğini belirttiler.

Toplantıya CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Gürcan Ötengengil, Bağımsız Türkiye Partisi İzmir İl Başkanı Adem Birinci, ilçe başkanları, parti yöneticileri katıldı.

CHP İZMİR İL BAŞKANI ALİ ENGİN
“Türkiye demokrasisine hizmet etmiş partiler olarak buradayız. Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’nin en önemli seçimlerinden bir tanesidir. Söz konusu ülke çıkarları olduğunda gerisi teferruattır. İzmir demokrasinin, hukukun, inançlara saygının kentidir. Bu uzlaşının İzmir’de ve ülkemizde güçlenmesi için seçim önemlidir. Cumhurbaşkanlığı seçimi maalesef adaletsiz bir sistem ile yürüyor. Bağımsız ve tarafsız olması gereken TRT yani Tayyip Radyo Televizyon Kurumu, yayınlarda ayrımcılık yapmaktadır. Bu gösterge de seçimin nasıl devlet baskısı ile yürüdüğünü göstermektedir. Bütün yurttaşlarımızın hukuka, geleceğe, demokrasiye sahip çıkarak sandığa gitmesini istiyorum. Mücadeleyi millet olarak vereceğiz”


MHP İZMİR İL BAŞKANI NECAT KARATAŞ
“Devlet tarihin en sinsi, en zalim tehditleri ile karşı karşıya bırakılmıştır. Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Ortadoğu’da haritalar yeniden şekilleniyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi Türk milletinin ve devletin geleceği açısından önemlidir. Ülkemizin üzerinde hesapları olanların önündeki tek engel Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Bu gayret ve bilinç ile çalışmalıyız. Her türlü imkanları seferber edip çalışacağız. Sayın genel başkanımız seçim süreci başladığı günden beri ifade ettiği gibi ‘Tayyip Erdoğan’dan neden Cumhurbaşkanı olamaz’ konusunu anlatmaktadır. Bunu yaparken neden İhsanoğlu’nun Cumhurbaşkanı olması gerektiğini de belirtmektedir. Biz bunları halka anlatacağız. İzmir’de yapacağımız çalışmalarda en yüksek oyun çıkması için katkı sağlayacağız. İhsanoğlu’nun seçilmesi için bütün gayretlerimizi ortaya koyup zafere ulaşacağız. MHP’nin bütün mensupları ile sürekli kampanya içinde olacağız. Halkın, seçmenin mutlaka sandığa gitmesini sağlayacağız. Türkiye açısından çok önemli bir seçimdir. Bu açıdan altı çizilmelidir”

DSP İZMİR İL BAŞKANI SELÇUK KARAKÜLÇE
“Seçim çok önemli bir seçimdir. Yola çıkarken ufak tefek pürüzler oluşsa da sayın İhsanoğlu Türkiye’yi kendisine bir kez daha hayran bırakmaktadır. Kendisi kitlelerle bütünleşmektedir. Biz, siyasi partiler olarak tarihi ve vicdani borcumuzu ödeyerek sürece katkı koymak istiyoruz. Diğer partiler gibi seçimi protesto etmek, oy kullanmamak gibi davranışların bir sonraki dönem açısından çok önemli tercih oluşturduğunun buluncu ile hareket ederek çalışıyoruz. Tüm herkes sandığa gitmeli ve oylarını kullanmalıdır. Sanki bugünden Tayyip Erdoğan kazanmış gibi gösteriliyor. Genel merkezimizin yaptığı kamuoyu araştırmalarına göre en fazla yüzde 40 oy alıyor. DSP tüm il ve ilçe teşkilatları ile birlikte bu sürece katkı koymaktadır. İnşallah bu süreç birinci turda bitecek ve İhsanoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı olacaktır”

DEMOKRAT PARTİ İZMİR İL BAŞKANI GÜRCAN ÖTENGENGİL
“Biz, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun devletin başında olması inancındayız. Türkiye’nin İzmir’den başlamak üzere siyasi tablosu budur. Bizler karşılıklı oturabilen, medeni insanlarız. Türkiye’nin medeni düşünceye, birleşmeye ihtiyacı var. Hepimiz değişik yerlerden geldik. Bu nedenle Türkiye mozaik toplumudur. Halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacak. Türkiye ‘yeter söz milletin’ diyerek İhsanoğlu’nu koltuğa oturtacak”

BÜYÜK TÜRKİYE PARTİSİ İZMİR İL BAŞKANI ADEM BİRİNCİ
“Ülke olarak çok kritik günlerden geçmekteyiz. Güneydoğu’da maalesef ülkemiz yok gibidir. Sanki Güneydoğu bizden ayrılmış gibidir. Tayyip Erdoğan seçilirse ülkemizin üniter yapısının gideceği bellidir. Bu durum ayan beyan ortadadır. İnsanımıza, milletimize seslenmek istiyorum. İki liderin üslubunu tartsınlar. Kuyumcu hassasiyeti ile duruma baksınlar. Bu işe en güzel yakışan baba tavrı, üslubu, beyefendi kimliği ile Ekmeleddin İhsanoğlu’dur. Biz beş parti olarak İhsanoğlu’nun arkasındayız. Onun seçilmesi için gayret göstereceğiz”

KÖMÜR YARDIMI
Açıklamaların ardından il başkanları basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yaz sıcağında İzmir’de kömür dağıtılması ile ilgili soruya yanıt veren CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Değerlendirilecek yönü yok. Temmuz sıcağında kömür dağıtılıyor. Daha önce valilere başbakanın talimatları vardı. Maalesef devlet bu durumda. Başbakan ‘kamyonlara siz binin dağıtın’ demişti. Durum ortadadır” dedi.

İHSANOĞLU ZİYARETİ
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş da yaptığı açıklamada, siyasi partilerin ayrı ayrı çalışma yapacağını ama koordineli olarak süreci götüreceklerini ifade etti. Karataş, “Sayın İhsanoğlu’nun 22 Temmuz’da İzmir’de geleceği açıklandı. Hangi saatte geleceği belli değil. Akşam iftar saatinde İzmirli hemşehrilerimizle buluşacak. Burada amaçlanan halkın içinde olan, halkla birlikte gününü yaşayan kişilerin iftara davet edilmesidir. STK’lar, muhtarlar ve kanaat önderleri buluşmada yer alacak. Gönül ister ki İzmir halkının tamamı iftarda bulunsun ama takdir edersiniz ki halkı temsil edenler zaten olacak. Gün içinde erken saatte geldiği halde Sayın İhsanoğlu’nun halk ile bütünleştirilmesidir. Çeşitli semtlere giderek temas kurması düşünülüyor” diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum