Burada konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, İEF'nin sıradan bir fuar organizasyonu olmadığını, İzmir, Ege ve Türkiye için bir yaşam biçimi haline geldiğini belirtti. Fuarın bir kültür mozaiği, ekonominin barometresi olduğunu anlatan Kocaoğlu, İEF'nin 83 yıllık tarihinde düşman ülkeleri bir araya getirdiğini, krizlere inat her yıl düzenlendiğini, dünyadaki tüm değişimlere fuarın şahitlik ettiğini söyledi.
Fuarın iki onur konuğu ilinden biri olan Diyarbakır'ın Büyükşehir Belediyesi'nin Eş Başkanı Gültan Kışanak ise fuarın, ticaretin yanında dostluk, barış, kardeşlik ve gönüllerin birbirine açıldığı bir organizasyon olduğunu söyledi. Kendisinin öğrencilik yıllarını İzmir'de geçirdiğini, bir süre gazetecilik yaptığını, bu kentten güzel duygularla ayrıldığını anlatan Kışanak, İzmir ile Diyarbakır arasındaki duygudaşlık ve gönül köprüsünün çok önemli olduğunu, Ortadoğu'ya açılan kent ile batıya açılan kent olan İzmir'in birlikteliğinin 'bir artı birin ikiden fazla ettiğinin göstergesi' olduğunu söyledi. "Bu iki kent, eğer yan yana durmayı başarabilirse birlikte geleceğe hazırlanmayı başarabilirlerse inanın ki Türkiye'de üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacaktır" diyen Kışanak, 2012 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun İzmir'de Kürtçe olarak sergilediği Hamlet oyunuyla başlayan ikili ilişkilerin bugün fuarın onur konuğu olunmasıyla devam ettiğini anlattı.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da İzmir Enternasyonel Fuarının Türkiye'nin en büyük ve köklü fuarı olduğunu bildirdi. Dünya ekonomisinde artık şehirler arası rekabetin ön plana çıktığını, İzmir'in de büyük bir potansiyel ve fırsata sahip olduğunu kaydeden Hisarcıklıoğlu, bu noktada katılımcı demokrasi ve yönetim anlayışıyla kentin kamu ve sivil toplum örgütü yöneticilerinin birlikte çalışmasının, ortak akıl üretilmesinin mennuniyet verici olduğunu ifade etti.
"İşte bu çağdaş vizyonla bir dünya markası olması gereken İzmir'i bundan sonra yeni projelerden yine başarıyla çıkacağına inanıyorum" diyen Hisarcıklıoğlu, ana tema olarak belirlenen lojistiğin Türkiye'nin küresel rekabette en önemli avantajlarından birisi olduğunu, bu konuda TOBB olarak Büyük Anadolu Lojistik Organizasonu (BALO) girişimiyle aktif rol aldıklarını söyledi.
Fuara girişlerde kent kart kullanılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak gerçekleşecek. Yine fuarda Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik konularında şirketler yer alacak.
YORUMLAR