AK Parti'nin Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç'tan "Dev Projeler"

AK Parti’nin Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Karaburun’da düzenlenen etkinlikte projelerini tanıttı. Projelerini tanıtmaya başlamadan önce açıklamalarda bulunan Kaykaç, “Ben siyasi bir hırsla bu sürece girmedim. Kimseye minnet etmedim. Beni minnet ettiren sizlersiniz. Minneti de vefayı da Karaburun halkına borçluyum.” dedi.

AK Parti'nin Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç'tan "Dev Projeler"

AK Parti’nin Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Karaburun’da düzenlenen etkinlikte projelerini tanıttı. Projelerini tanıtmaya başlamadan önce açıklamalarda bulunan Kaykaç, “Ben siyasi bir hırsla bu sürece girmedim. Kimseye minnet etmedim. Beni minnet ettiren sizlersiniz. Minneti de vefayı da Karaburun halkına borçluyum.” dedi.

AK Parti'nin Karaburun Belediye Başkan Adayı Eyüp Kaykaç'tan
11 Şubat 2024 - 21:36

Yerel seçimlere 2 aydan kısa bir süre kala adaylar projelerini tanıtmaya başladı. Cumhur İttifakı’nın Karaburun Belediye Başkan Adayı Başkan Adayı Eyüp Kaykaç, Mordoğan’da gerçekleştirilen lansman programında vatandaşla buluştu. Etkinlikte projelerini anlatan Kaykaç, “Savaşa girmiyoruz. Önemli olan Karaburun ise bu hizmeti kimin daha iyi yapabileceğini göstermek için çalışıyoruz. Bu bir genel seçim değil. Seçeceğiniz kişi Karaburun’umuzu 16 mahallesiyle kucaklayacak hizmet edecek kişi. 31 Mart seçimleri bunu ifade ediyor. Savaşa değil demokrasi zaferine gidiyoruz.” açıklamasında bulundu.


“SİZİN SEVGİNİZ BENİ BU SÜRECE İTTİ”

Projelerini tanıtmaya başlamadan önce kendisini tanıtan ve neden aday olduğunu anlatan Kaykaç, “Hepinizi gibi Karaburun’u çok sevdim. Karaburunlular da bizi sevdiği için çok sevdiğim mesleğimden istifa ettim.  Biz birbirimizi sevdik. Sizin sevginiz beni bu sürece itti. Bu güne kadar aklımda olmayan bir sürece girdim.” dedi.Kaykaç, açıklamasına şöyle devam etti:

“Diğer sebebimiz, Karaburun’da gördük ki mevcut yönetimdeki kişilerin iletişime kapalı olması ve asık suratlı olması bizi bu sürece itti. Üçüncü nedeni ise ben çiftçi bir ailenin çocuğuyum. Bu milletin parası ile okudum. Benim bu millete hizmet borcum var. Hizmet anlamında gücü deneyimi ve vizyonu kendimde gördüğüm için aday oldum. Kaymakam iken yapamıyor muydunuz diye soranlar olabilir. 2014’te Büyükşehir yasası çıktı. Özel ve tüzel kişiliği olan yatırımı olan mahalli idarelerdeki alt yapıdan üst yapıya kadar çalışmaları yapacak idareler büyükşehir ve ilçe belediyelerdir.  Yani Kaymakam iken yapmam mümkün değildi. En güçlü olduğum yerden vurmaya çalışıyorlar… Ben siyasi bir hırsla bu sürece girmedim. Siyasi bir hırsla beni aday yapın diye kimseye minnet etmedim. Beni minnet ettiren sizlersiniz. Ben minnet borcumu da vefa borcumu da sizlere borçluyum. Ben 1 kişiyi bile beni aday yapar mısınız diye aramadım. Kaymakam ile iletişimimi bilenler acaba belediye başkanı olur mu diye endişeye girmesin. Ben ilk kez makama kavuşmuş değilim. Bu evladınız diğerlerinden farklı. Anlatacağım tüm projelerimin Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yapılmasında ya ben yaptım ya da yapılmasında aracı oldum.”


“ASIL OLAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞININ REFAHI”

Seçilmesi halinde vatandaşa herhangi bir ideoloji dayatmayacağını, yalnızca Karaburun’a hizmet geleceğini belirten Kaykaç, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir partinin hiçbir ideolojinin bayrağını dikmeye gelmiyorum. Sadece Karaburun’a hizmet etmeye geliyorum. 2028 yılına kadar merkezi hükümet ile uyumlu çalışarak daha geniş imkanlarla hizmet edeceğime inanıyorum. Asıl olan Türkiye Cumhuriyeti devleti ve vatandaşlarını refahıdır. Bu kardeşiniz bir bayrağı veya ideolojiyi dayatmaya gelmiyor. Kendine değil kentine çalışan bir belediyecilik anlayışı… Hizmetleri yapmıyoruz şu sebepten ya da hizmetleri yaptık diyerek ufak işlerle uğraşan değil, algı belediyeciliği ile değil hizmet belediyeciliği ile uğraşıyoruz”

PROJELERİNİ SIRALADI

Kaykaç, önümüzdeki yerel seçimlerde Karaburun Belediye Başkanı olarak seçilmesi halinde hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağını belirtti. Kaykaç, “Belediyeden hiçbir işçiyi çıkarmayacağız. Kimsenin ekmeği ile oynayacak değiliz. Belediye iştiraklerinden, dükkanlarından faydalana hiçbir zanaatkarımızı yerinden edecek değiliz.” diye konuştu.

41 projesini vatandaşla paylaşan Kaykaç, şu ifadeleri kullandı:

“11 mahallemizde kanalizasyonumuz yok. 21 YY’da ben bunu söylediğimde ayıplama ve utanarak söylenen konu. Bunu proje olarak sunduğumda dahi olumlu tepki almıyorum ancak biz bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Kanalizasyon, arıtma tesisimizi yağmur hatlarımız hayata geçireceğiz. Bu pahalı bir proje ancak AB, merkezi hükümet ve belediye olarak 3’lü koordinasyon ile bunu yapacağımıza inanıyorum. Özel koruma planı olduğu için burayı koruma adına Çevre Şehircilik Bakanlığı burayı korumak için her türlü yatırımı yapmaya yetkilidir. EN büyük destekçimiz bakanlık olacak.

İçme sularımız maalesef 6 mahallemizde taşıma ile gidiyor.10 mahallesinde de islahiye hatları ile gelen su kaynaklarımızı var. Mordoğan Mahallemizde içme suyu hattımızın sıkıntısı malum. 9 mahallemizde içme suyunun yeni kaynağa oluşturularak 50 bin nüfusa yetecek kaynak yaratmayı hedefliyoruz.

Elektrik hatları malumunuz. Hatların eski olması nedeniyle birçok kez kesintiyi yaşıyoruz. Bunlar hayat konforumuzu etkilediği gibi cihazlarımıza da zarar veriyor. 


Doğalgaz… Türkiye’nin birçok yerinde olan bir hizmet. Ben bunu dillendirdiğimde sosyal medya kahramanları taşıma ile doğalgazı ilk kez ihraç edilecek diye. Bende dedim ki dünyayı gezme vizyonunuz yok size çok gelir ancak Türkiye’yi gezseniz taşımalı doğalgazın yapım aşamasında olduğumu söyledim. Baktılar doğru. Meclis kararı aldılar. Onlara dedim ki meclis kararı ile gelmez. Hadi onların dediği gibi geliyorsa neden 20 yıldır gelmedi? İlk etapta 10 bin 500 hane kapasiteli sıvı şekilde doğalgaz gelecek ve oradan taşımalı borular ile hanelere gelecek.

Malumunuz internet hattı ve telefonları çekmesinde bi çok problemiz var. Baz istasyonu olarak bilinen bir proje var. Burası bakanlığımız ile gelip kaymakamlığım döneminde 3 nokta belirlendi merkezi yerleşime uzak ancak fiber internet ve telefonların çekmediği yerin kalmadığı bir alan sağlanacak. Bunu da bakanlığımız ile birlikte tamamlayacağız.

Hafriyat sahası belirlenen noktada Seferihisar’a götürülüyor ancak moloz çekilinde kentin bir çok noktasına dökülüyor ve bu da kentin kirliliğine neden olur. Biz bunun da planlamasını yapıp çevreyi koruyacak hafriyat sahalarını yapacağız. Betonlaşmadan, çevreyi koruyarak, denizimizi koruyarak daha yaşanabilir bir hale getirmek amacındayız.

Kreş çok önemli… Kadınlarımız hem ekonomik hem sosyal hayatta çok aktifler. Hem de gelecek nesillerimizi emanet edecekleri bir eğitim kurumları olan tam gün hizmet verecek 2 noktada kreş yapacağız. Bu da hem çocuklarımız hem ebeveynler için rahatlık ve kolaylık sağlayacaktır. Yapacağımız kreş ücretsiz olacaktır.

ABD’da kodlama atölyesini ilk gördüğümde Çorum’da kodlama akademisini kurmuştum. Yıllar sonra Samsun’daki Teknofest’te bir çocuğumuz teknoloji uzmanı olarak ödül alması beni çok mutlu etmişti.  Kodlama metodunu ilk okul orta okul lise değil tüm gençlerimiz için kodlama atölyesi önemli bir yer edinmektedir. Elektrikli otomotiv çağı vazgeçilmez oldu. Bir önceki görev yerim Erzincan’da elektrikli otomotiv atölyesi yapmıştım. Burada da bu iki atölyeyi hayta geçirdiğimizde gençler aranan eleman haline gelecek.

Karaburun’umuzun ana kaldıracağı en büyük özelliği turizm. Biz önümüzdeki 5 yıl temel hedefimiz turizm kenti olmak için önemli adımlar atacağız. Malumunuz nüfusumuzun yaş ortalamasına baktığımızda genç nüfusun az olmasından kaynaklı kaldıran turizm olacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Nükhet Hotar da teşekkür ederim, ilk etapta 300 öğrenci ile hayata geçireceğiz. Yeri de zamanlaması da belli. 31 Mart günü sizleri bekliyoruz.

Gençlerimizin zaman harcayacağı çok bir alanımız yok malum. Gençler suya benzer. Su durdukça mikrop kapar, sürekli akıtmak gerekiyor. Sürekli akıtmak gerekiyor. Gençlik merkezi de eğitim kursları da gençlerin zinde ve topluma daha yararlı gençler yetiştirmek için çok faydalı olacaktır.

Mordoğan’da otopark konusu ciddi bir sıkıntı. Karaburun Merkez de aynı. Kapalı otopark ve kapalı pazar yerlerimiz ile çiftçilerimize de destek sağlayacağımız düşünüyoruz.

Belediye hizmet binası… Bir şehir meydanı ile anılır. Maalesef Karaburun Mordoğan dediğimizde akla gelen meydanımız yok. Şehirlere kimlik kazandıran meydanlarımızdır. Bizde meydan projemizi bitirip şehrimize kimlik kazandırmak istiyoruz.

Haşere ile mücadele hepimizin hala sıkıntı çektiği bir şey. Üretim dönemlerinde ve gece saatlerinde yapıldığında hiçbir sıkıntı olmayan ancak yapılmadığında ne sıkıntılar çektiğimiz şey.13 mahallemizde haftada 1 defa servisimiz geliyor. Bunları haftada 5 güne çıkarak, yaz sezonunda 7 güne çıkararak bu servisimizi belli saatlerde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Umumi lavabolar çok önemli ihtiyaç bunları yaygınlaştırıp kullanışlı hale getirmeyi planlıyoruz. Bunlar yapılmayacak şeyler değil, bugüne kadar yapılması gereken işler.

İlçemizde sanayi sitesi yok. Daha önce 2 sanayi sitesi kurmuş kardeşinizim. Sanayi sitesi sadece dükkan yapmakla bitmiyor. Meslek erbabını buraya teşvik etmekle oluyor. En ufak araç arızalanmasında ya Urla ya İzmir’e gitmek zorunda kalıyoruz. Biz sanayi sitemizi bakanlığımızın yüzde 70 teşviki ile sadece meslek erbabı olanların dükkân sahibi olacak şekilde 20 dönümlük alan içinde ilk etapta 100 dükkan yapmayı hedefliyoruz. Bununda yeri belirlendi. Burası da Mordoğan ve Karaburun arasında olacağını belirtmek isterim.

Hepimizin dert yandığı biri notada var. Belediyenin hizmet standartlarının olmaması ve kişiye göre hizmetlerin olması. Bunu bir sisteme oturtmadığınız sürece İlkay gidip Eyüp de gelse aynısı olacak. Bunu sisteme oturtmak, bireylerin vicdanına bırakmamak gerekiyor. Arazinizin ya da arsanın durumunu internetten öğrenebileceksiniz. Birilerine minnet etmeniz ya da kıyak çekmeniz gerekmeyecek. Hizmet standartlarımız olacak ve kapının arkasına asılacak. İşlem kaç günde biteceği yazılacak. Yapmayan memur hakkında işlem yapılacak. Kiminin 6 günde kiminin 6 ayda işlemleri yapılmayacak. Bunu yazılımsal olarak sistem koyacağız ki kim gelirse gelsin başkanın ya da personelin vicdanına bırakmayacağız. İlk gün belediyenin kapısını söküp atacağız. Sadece 1 kapı kapalı olacak belediyede. O da imarın kapısı. Sadece orada bir danışman koyacağız evrakı o götürüp getirecek geri kalanda kapılar açılacak. İkili görüşmeye son!

İlçemizde kira konut fiyatları çok yüksek. Günübirlik kiralamalar konuda yasal bir düzenleme bekliyoruz Kamu çalışanlarını lojmanı olmaması talebi arttırıp konut fiyatlarını yukarı çıkmasına neden oluyor. Bu konuda hazine arazimiz çok.  Kardeşiniz göreve geldikten 3 ay sonra… Gelince parsel parsel satacak iddiası var. Gelir gelmez hazine arazilerinin satışı uygun değildir diyen, durduran benim. 1 ay önceye kadar belediye arsalarını satışa çıkaran kendileri. Ben oluyorum parsel parsel satacak, onlar oluyor memleketi koruyacak. İnşallah bu kamu arazileri kamunun hizmetine sunulacak. Kamu lojmanları bitirdiğimiz zaman dar gelirle vatandaşlarımız içinde konut imkânı sağlamayı hedefliyoruz.

Özel Çevre Koruma Planı malumunuz ilan edildi. Ahlak alanında imar yasağı olarak bilinir hale geldi. Planın esas amacı bölge özel ve koruması gerekiyor diyor bakanlığımız. Ben bunu korumak için plan yapmam, gerekirse yasaklar koyarım, burayı korumak için tüm yeki bende, korumak için gerekirse tüm harcamaları yaparım diyor. 4,5 senedir önümüzdeki 50 ya da 100 yılı planlaması gerekirken sadece A parseli imara çalım mı B parseli kapatalım mı bu konuşulmuş. 4 bakanlıktan 3 çalışanına arasında devlet sırrı gibi saklanmış. Bu konuya el attığımda ilgili daire başkanlarını çağırdık, köy köy, mahalle mahalle gezdiler yerinde buldular.  Biz de ilk olarak planlamayı bitireceğiz. ÖÇK’nin amacı da yasaklar getirmek değil şehrin 100 yılını planlamak.  Bu bizim için fırsat. ÖÇK’da o kadar eksiklikler var ki… Dededen kalma yerler karakteri korunacak alan olarak belirtilmiş. Kişi dedesinden kalan evde kaçak oturuyor durumda. Bu Ankara’dan gözükmeye bilir ancak yerel idarenin Ankara’ya giderek çözülebilir. Ankara’ya sadece aday olmak için gitmemek lazım. Biraz da vatandaşın derdi için gitmek lazım. Yerelde yapılan çalışma ile en geç 1 yıl içinde adımlar atılacak. Kültür merkezlerimiz birçok kentimizde olan yerlerdir. İş hanı da esnafımıza ait olacak dükkanları biz iş hanı olarak kullanıyoruz. ÖÇK ile çok derdimiz var ancak çözümü kolay. Kenti planlamadan ÖÇK’yi kapatmayalım. Çevre Şehircilik Bakanlığı belediyelerin finans kaynağıdır.  ÖÇK olan bölgelerde bakanlığın ayrı yetkisi var. Burası korumak için belediye kriterlerini dikkate almadan istediği harcamayı yapabilir. Mart ayında Çevre Şehircilik Bakanımız buraya gelecek ve biz ÖÇK kapsamında yatırımları siz yapın biz belediye bütçesi ile farklı işler yapacağız diyeceğiz.

Mordoğan’da eski sağlık ocağımız var. Oraya bir kamu ciddiyeti getirmek adına burayı 112 merkez getireceğiz ve kamu ciddiyetini oluşturacağız. İlçe nüfusundan kaynaklı Urla’ya entegre bir hastane… Biz bu hizmetleri yapınca nüfusumuz artacak ve kendi hastanemize zaten kavuşuruz. Birçok araç gereç eksiğimiz var ancak cerrahımız olmadığı sürece araç gerecin alınmasının da anlamı yok. Bu nedenle cerrahlarımız gelince araç ve ekipmanlarımız da alınacak.

 Akran buluşma evi… Tuzla Belediyemizin uyguladığı bir proje. Olgun ablalarımız ve teyzelerimiz evlerde mahsur kalıyor.  Kütüphane aboneliği gibi projeyi hayata geçirdiğimiz belirttikleri saat ve tarihi belirttiklerinde evlerinden alınarak sosyal hayatlarında daha güzel bir hayat yaşamaları için katkıda bulunmayı amaçlayacağız. Sevgi evi dediğimiz belediye ait metruk binayı huzurevi olarak bilinen alan çevirip şehir dışında gelecek misafirlerimizin kullanacağı bir alan yaparak hem istihdama hem büyüklerimize katkıda bulunmuş olacağız.

Patili dostların evleri olacak. Ölçümleri ve yeri de belli. Hayvan sevgisini çocuğunda öğrenen biri olarak hayvan sevgisi temas edilmeden kazanılmayan sevgi. Biz sokak hayvanlarının barınacağı yerden ziyade inanların bakımına gönüllü olacağı anda orada zaman geçirebileceği bir alan olacak. Yaklaşık 4 dönüme kurulu ameliyathanesi olan bir alan olacak.

Festival alanlarımız yok.  Yerleşim yerlerinden bağımsız alanda yaklaşık 33 dönüm hazine parselinde sergi alanları, otoparkları ile konser alanları ile bir festival alanımız olacak. Bu alanı kışın kullanacağız. Biz kışın artık dükkanlarımızı otoparklarımız kapalı tutmak istemiyoruz. Kışın da ilçemizi canlı hale getirmek istiyoruz.

Yaz sezonunda ve tarım sezonunda mevsimlik işçi ihtiyacının yoğun olduğu bölgeyiz. Bunların hem konaklama maliyeti olması giderleri de artırıyor. Biz burada 800 kişilik konteyner kent kuracağız. Barınma yerimiz bu sektörlerde çalışmış işverenlerin de rahatlatmış olacak. Bunun yeri de belli. Temel ihtiyacı karşılamış olacağız. Tarımsal arazileri tekrar hayata geçirmek istiyoruz.

Rahmetle minnetle ve özlemle anıyoruz. Gazi Mustafa KEMAL Atatürk’ün şehir İzmir ve kurtuluşun son mührünün vurulduğu yerdeyiz. Selanik de doğru evin benzerini buraya yaparak bir kültür evi yapmayı hedefliyoruz.   13 yıl kaymakamlık yaptım. Anadolu’nun küçük köyünden kalkıp bu makamlara gelişim Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti sayesindedir.  Karşı tarafa Atatürk elden gidiyor… sanki tekelleri altında. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk, din ve bayrağımız kimsenin tekelinde değil. Artık hizmetiniz ile sahneye çıkın.

 Deniz Fenerimiz dünyaca tanınan bir yerimiz. Burası bizim turizmciler ile konuştuğumuzda denize geldiğinde ağırlıyoruz ancak gidecekleri yer neresi diye sorduklarında bir şey diyemiyoruz diyorlar. Artık projelerimizle var diyeceğiz. Biz misafirlerimiz buradan mutlu ederek göndereceğiz.

Yat limanını her tarafa çekiyorlar. Yat limanı yıllar önce bakanlığın planladığı ve 2 nokta belirlediği yer var. ÖÇK’da işaretli. Yat limanı gelirse çevre kirlenecek algısı yaratmak isteniyor. Şu an aslında denizimiz kirleniyor. Limanı yaptığımızda denizimize gelişi güzel demirlemeyecek ve sitrenizleri gelişi güzel boşaltamayacaklar. Aynı zamanda belediye iştirakli bir işletme olacak ve yeni bir istihdam olacak. 6 balıkçı barınağımız var. Bunların tarama yöntemi ile temizlenmeye ihtiyacı var. Buraları ıslah edip balçık temizlenmesi de bitirmiş olacağız.

Plajlarda gelişi güzel çadırlar kurulup rahatsız edici konumlar ortay çıkıyordu. Biz bunları belli noktalara toplayıp plajları halka açacağız. Özel işletmelerin işgal ettiği yerler de halka açacağız.  Ben 41 projeyi 41 kere maşallah diyerek bitiriyorum. Bunlar yapılır mı diye düşünen normal ancak biz bunları birlikte yapacağız. Bunları birçok yerde yaptık. Biz Karaburun'uz, başarabiliriz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum