Almanya teröre yardım ve yataklıktan YARGILANMALI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin toplantılarının Alman hükümeti tarafından iptal edilmesi hakkında sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Adalet Bakanımızı, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyor. Video konferansla mitinge katılacağım engelliyor. Fakat Cemil Bayık’ı Kandil’den oraya bağlıyor” dedi

Almanya teröre yardım ve yataklıktan YARGILANMALI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin toplantılarının Alman hükümeti tarafından iptal edilmesi hakkında sert açıklamalar yaptı. Erdoğan, “Adalet Bakanımızı, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyor. Video konferansla mitinge katılacağım engelliyor. Fakat Cemil Bayık’ı Kandil’den oraya bağlıyor” dedi

Almanya teröre yardım ve yataklıktan YARGILANMALI
04 Mart 2017 - 14:27

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin toplantılarını iptal eden Alman hükümetine sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeşilay Zümrüdüanka Ödül Töreni'nde, " Almanya'daki son gelişmeleri görüyorsunuz değil mi? Bunlar yok bilmem temsilcisi içeri alınmış, ondan değil. 1 ay bu kişi PKK'nın temsilcisi olarak Alman ajanı olarak bu kişi Alman Konsolosluğu'nda saklanmıştır. Ve bunu bize teslim edin yargılansın dediğimizde vermediler. Bunu bana Merkel söylediğinde 'Sizdeki teröristler tarafımızdan isteniyor, bize ne diyorsunuz? Yargı bağımsızdır. Biz şu anda bağımsız ve tarafsız yargımıza güveniyoruz verin yargılansın'. Önce vermediler. Sonra nasıl olduysa verdiler ve yargı görevini yaptı, tutukladı. Şu anda yüzlerce terörist Almanya'da terör estiriyor" dedi.

'BAYIK'I KONUŞTURUYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Düşünebiliyor musunuz benim Adalet Bakanım, hem resmi görüşmesini yapacak hem de oradaki vatandaşlarımıza şu kampanyayı anlatacak, orası diyor 'otomobil parkına uygun değildir onun için müsaade edemeyiz' ve Adalet Bakanımızı konuşturtmuyorlar, Ekonomi Bakanımızı konuşturtmuyorlar. Ben video konferansla oradaki bir meydan mitingine katılacağım, anında, dünyada görülmemiş ya, iki saatte Anayasa Mahkemesi karar alıyor ve benim orada konuşma yapmamı, video konferansla, engelliyor. Fakat Cemil Bayık'ı Kandil'den oraya bağlıyorlar ve Cemil Bayık orada konuşmasını yapıyor. Teröre yardım ve yataklık yapmaktan bunların yargılanması gerekir. Olay bu kadar açık ortadadır" diye konuştu.

"GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ"

Erdoğan, 3'üncü Milli Kültür Şurası'nda kültür ve sanat temsilcilerine, şuranın 2023 vizyonu çerçevesinde yeni kültür hedefleri belirlemek açısından önem taşıdığını belirterek, "Sizden ricam şudur;
Bize 2023 vizyonumuza uygun, derinliği ve gelecek vizyonu olan, uygulanabilir bir yol haritası hazırlayın. Bunu çok iyi çalışın. Biz de bunu hem çalışalım hem uygulamaya koyalım" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:

AYASOFYA 3.5 MİLYON, LOUVRE 9 MİLYON: Ülkemizin 2015'te en çok ziyaret edilen müzeleri olan Ayasofya'ya 3.5 milyon, Topkapı Sarayı'na 3.2 milyon ve Mevlana Müzesi'ne 2.3 milyon kişi geldi. Buna karşılık Paris'teki Louvre Müzesi aynı yıl 9 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.
Aynı şekilde UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağında 54 ülkeden 116 şehir bulunuyor.
Ülkemizden ise sadece 2015'te Gaziantep, gastronomi alanında bu listeye girebildi.

14 YILDA ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI : Türkiye'nin kültür harcamalarına bakıldığında, 2014'te 33 milyar liralık meblağın yarısına yakınını, televizyon ve televizyon yayınları kategorisinin oluşturduğu görülüyor. Kitap, gazete, dergi harcaması yüzde 13 ile sinema, tiyatro, konser harcaması da yüzde 5.7 ile kültür ekonomisinde yer alıyor. Bu rakamlar düşündürücü olmakla birlikte, 14 yılda kültür alanında çok önemli işler de yapıldı.

TARİHİN EN YÜKSEK SEYİRCİ POTANSİYELİ : Bakanlığa bağlı müze sayısı 93'ten 198'e, müze ve ören yeri ziyaretçi sayısı 7.4 milyondan 17.3 milyona çıkarıldı. Destek verilen özel tiyatro sayısı 59'dan 216'ya, sinemaya verilen destek miktarı da 6 milyon dolardan 176 milyon dolara yükseldi.
Ülkemizdeki sinema seyircisi sayısı 23.5 milyondan 58 milyonun üzerine çıkarken, özellikle yerli filmler 31 milyon seyirciyle tarihimizin en yüksek seyirci potansiyeline ulaştı.
Unutmayınız siyasi iktidar seçimle, oyla, sandıkla olunabilir ama kültür iktidarı için çok daha farklı bir birikime, emeğe, çalışmaya, dirsek çürütmeye, alın teri dökmeye ihtiyacımız var. Kültürel yabancılaşmaya ve kültür emperyalizmine karşı yerli ve milli olan kültür değerlerimizi evrensel dille yeniden keşfetmeli, yeniden inşa etmeliyiz. Bir kültür ürününün formunun yerli ve milli olması, onun manasının ve mesajının evrensel olmasına asla engel değildir.

2023 HEDEFİMİZE ULAŞMAK İSTİYORUZ: Eğer bugün İstanbul'un sokaklarında yürüyen bir kişinin kıyafetinden, ayakkabısından, şapkasından, vücut çalımından hangi kültüre mensup olduğunu çıkartamıyorsak, kültürel kuraklığın pençesindeyiz demektir.
Bir sofranın başına geçtiğimizde örtüsünden tabaklarına, yemeklerinden sunumuna tüm unsurlarıyla hangi milletin ürünü olduğunu anlayamıyorsak, durum gerçekten vahimdir. Bu tartışmalar dünyanın pek çok yerinde yapılıyor, aynı sancılar oralarda da çekiliyor. Fakat bizim bir farkımız var. Biz hem medeniyet birikimi hem tarihi geçmişi hem de devlet geleneği bakımından çok farklı bir milletiz. Çağ kapatıp, çağ açmış bir ecdadın torunları olarak, kendimize yeni ve büyük bir gelecek inşa etme gücüne, iradesine, imkanına sahibiz. İşte onun için 'Büyük, güçlü Türkiye' diyoruz. Onun için 2023 hedeflerimize ulaşmak istiyoruz.
İşte bunun için gençlerimize 2053 ve 2071 vizyonlarını miras bırakıyoruz.
Bunun için anayasa değişikliğiyle ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturmanın mücadelesini veriyoruz. Her konuda siyasetimizin, hareket noktamızın merkezine yerli ve milli olanı yerleştirmemizin sebebi de işte budur.


YORUMLAR

  • 0 Yorum