Reklam

Alsancak'ta Lezzet ve Kalitenin Aile Dostu Buluşma Noktası: "Meş'ale"

Alsancak'ta açılan Meş'ale, ev yemeklerinden tatlılara, kahvelerden pastalara kadar geniş bir yelpazede kaliteli ürünler sunarken, içeride yer alan kütüphanesiyle de farklılaşıyor. Aile dostu ve alkolsüz bir mekan olarak dikkat çeken Meş'ale, her yaştan misafirini ağırlamayı hedefliyor.

Alsancak'ta Lezzet ve Kalitenin Aile Dostu Buluşma Noktası: "Meş'ale"

Alsancak'ta açılan Meş'ale, ev yemeklerinden tatlılara, kahvelerden pastalara kadar geniş bir yelpazede kaliteli ürünler sunarken, içeride yer alan kütüphanesiyle de farklılaşıyor. Aile dostu ve alkolsüz bir mekan olarak dikkat çeken Meş'ale, her yaştan misafirini ağırlamayı hedefliyor.

Alsancak'ta Lezzet ve Kalitenin Aile Dostu Buluşma Noktası:
29 Haziran 2024 - 12:38

İzmir, Alsancak'ta "Meş'ale" adlı yeni bir mekan açıldı. Mekan ismi, Alsancak'a yeni bir ışık ve can olmayı hedeflediği için "Meş'ale" olarak seçildi. Mekanda, ev yemeklerinden tatlılara, kahvelerden pastalara ve çeşit çeşit dondurmalara kadar kaliteli ürünleri müşterilerine sunarken, ev ve işyerlerine sipariş vermek isteyen müşteriler için de kurye hizmeti veriyor. 


UYGUN FİYAT, YÜKSEK KALİTE

Mekanın sunduğu hizmetlerin yanı sıra, içeride yer alan kütüphane ise bir kafe veya lokanta için alışılmadık bir özellik olarak öne çıkıyor. İnsanlar burada toplantılarını yapabiliyor, ders çalışabiliyor ve çeşitli eğitimler alabiliyor. İşletme sahibi Feriştah Gider, mekânın aile dostu bir yapıda olması için büyük çaba harcadıklarını belirtti. Gider, "Sadece cebinde parası olan değil, her ekonomiden insanın gelebileceği şekilde fiyatlarımızı düzenledik. Uygun fiyat ve yüksek kalite felsefesini edindik." dedi.


ÜÇ ÇEŞİT YEMEK, TATLI VE ÇAY 175 TL

Meş'ale, alkolsüz bir mekan olarak ailelerin rahatça vakit geçirebileceği bir ortam sunuyor. Mekanda ev yemeklerinin menüsü günlük olarak değişiyor. Şu an güncel olarak, üç çeşit seçmeli yemek, tatlı ve çay 175 TL. Ayrıca, günlük 15 çeşit meze, 15 çeşit yemek, dört çeşit tatlı, tek çeşit çorba sunuluyor ve bu menü her gün yenileniyor. Mekanda yemek yiyen müşteriler, yemeklerin kalitesinden bahsederken, böylesine kaliteli yemeklerin bu kadar uygun fiyatlarla sunulmasına şaşırıyor.


TOPLANTI, DOĞUM GÜNÜ, NİŞAN ORGANİZASYONLARI

İşletme, her türlü toplantı, doğum günü ve nişan gibi organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki günlerde, haftanın bir günü Türkiye'nin herhangi bir bölgesinin kültürüne ev sahipliği yaparak, kültür günleri düzenlemeyi planlıyor. Meş'ale, sadece lezzetli yemekleriyle değil, aynı zamanda kültürel etkinlikleriyle de İzmir'in yeni gözde aile mekanlarından biri olmayı hedefliyor.

ALSANCAK HALKININ EVİNDE YEMEK PİŞİRMESİNE GEREK YOK!

Alsancak halkının evlerinde yemek pişirmesine gerek yok. Denize sıfır envai çeşit ev yemeklerini herkesin damak tadına uygun, sağlıklı ve hijyenik bir şekilde Meş'ale'de yiyebilirler. Yemeklerini yedikten sonra tatlılarını ve çaylarını gün batımını izlerken yudumlayabilirler.


Mekanı ziyaret eden Gazetem İzmir TV - Erkekçe TV İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, mekandan duyduğu memnuniyeti belirtirken, işletme sahibi Feriştah Gider ile işletme hakkında bir röportaj gerçekleştirdi;


Salih Erkek: Feriştah Hanım merhaba, nasılsınız? Kahvelerimizi, çaylarımızı içerken de sohbet edelim biraz. Nereden esinlendiniz bu işletmeyi açarken? Boş durmayı mı sevmiyorsunuz yoksa kazanç adına mı?

Feriştah Gider: Ben insanlara faydalı olmayı çok seviyorum. İşe yaramayı seviyorum Kordon'da ışık olmak istedim, bu 20 senelik hayalimdi. Çoluk çocuk aile çok rahat gelebilsin, yesin içsin uygun fiyat olsun, esnaflarımız da yemek yesin, cebinde az parası olan da gelsin kordonda oturabilsin, çok parası olan da otursun. Hep çok parası olanlar oturuyor ya az parası olan da otursun benim amacım oydu. Kütüphane de yaptım. Gençler burada yeşillikte oturuyor eğleniyor, bir iki saat de gelsin biraz çalışsın diye. Malzemelerimiz organik, malzemenin en iyisini ve eşimin zeytinyağlarını kullanıyorum. Zeytin yerimiz var yağları satmıyoruz işletmemizde müşterilerimiz için kullanıyoruz. Ürünlerimizde tereyağ var, margarin katiyen kullanmayız. Ayrıca İsrail ürünleri de kullanmıyoruz. Yerli malı olan her şeye ben destek vermeyi seviyorum. Hep en iyisi olsun, faydalı olsun, insanlara faydamız olsun amacım o para kazanmak ikinci planda.


Salih Erkek: Şimdi şöyle; Burayı kiraya verseniz bu gelirlerinizin hemen hemen 3 katı daha kazanırsınız ama siz onu düşünmüyorsunuz sadece halka hizmet hakka hizmet felsefesiyle gidiyorsunuz

Feriştah Gider: Evet evet elbette öyle


Salih Erkek: Kütüphanenizi de gördüm. Kütüphane müthiş. Nasıl esinlendiniz bu fikre?

Feriştah Gider: Orada bir boşluk alanım var ancak baştan beri 20 senelik hayalimdi. Kütüphane eklemek istiyordum. Gençler buraya çok geliyorlar dolaşıyorlar, oynuyorlar eğleniyorlar. Bir saat de olsun otursunlar orada çalışsınlar, kafa dinlesinler. Vatan için, millet için güzel nesil yetişsin kütüphanedeki amacım oydu.


Salih Erkek: Kütüphanede dışarıdan gelip toplantı yapabiliyor muyuz peki böyle bir imkan var mı?

Feriştah Gider: Evet tabii. Eğitim amaçlı gelenler bile var. Havalimanıyla ilgili bir eğitim yaptılar yaklaşık 3 saat. Workshop için de soran oluyor kütüphaneyi kullanabiliyorlar sınırsız internet de sağlıyoruz.


Salih Erkek: Nefis yemekler yapıyorsunuz. Tamamen profesyonel ve İzmir'in Alsancak’ın göbeğinde . Birçok kişi alkollü mekanlar açıyor ama siz yemek veriyorsunuz hem de ev yemeği

Feriştah Gider: Evet. Fast-food ve benzeri gıdaların sağlığa çok zararlı olduğunu düşünüyorum. Gençlerimiz, halkımız genellikle fast-food'a yöneliyor. Sağlık açısından bunlar zararlı. Faydalı bir şey olsun, ev yemekleri olsun, anne yemeği olsun ve buna ihtiyaç da var zaten. Esnaflarımız da uygun fiyata güzel ev yemeği yesin hayalim oydu. Hem kahve hem çay dondurma, limonata yani düşündüğüm şuydu; Buraya giren aradığı her şeyi bulsun. Ders çalışmak isteyen çalışsın, kahve içmek isteyen içsin, çay içsin dondurma yesin, karnı aç olan yemeğini yesin ne arıyorsa burada bulsun.


Salih Erkek: Örneğin; Ben karnımı doyuracağım, ne kadar ödeyeceğim?

Feriştah Gider: 3 Çeşit yemek + tatlı bir de çay 175 TL . Zeytinyağlılar var, etli var, tavuklu var her çeşit. Aşağı yukarı 15 çeşit yemek çıkartıyoruz. 15 çeşit de meze çıkartıyoruz. Toplam 30 çeşide yakın çeşidimiz var. Ben burayı ilk açtığımda dediler ki 1 sene 2 sene kendini toparlayamaz, hep cepten gider ama benim burada çok şükür 3 ayda işletmemiz kendini çevirmeye başladı.


Salih Erkek: Bu açık alanında üzerini kapatmayı düşünüyor musunuz?.

Feriştah Gider: Tabii tabii orası da 3 aydır projede. Prosedür neyse onu uyguluyoruz. Üzerini de kapatacağız. Kordona yakışır güzel bir yer olacağız. Belediyemiz izin verirse çiçeklendirme de yapacağız. En güzeli olsun diye uğraşıyorum.

Salih Erkek: Öğrencilere ya da çalışanlara özel kampanyalarınız var mı veya olacak mı?

Feriştah Gider: Evet indirim yapıyoruz.

Salih Erkek: Çünkü öğrencilerin Alsancak'ta yemek yiyebileceği çok yer yok. Eskiden vardı fakat artık ekonomiden dolayı öğrenciler Alsancak'ta çok fazla yemek yiyemiyor. Daha çok marketlerden alışverişini yapıp çimlere oturmaya gidiyorlar. Öğrencilerin de çok fazla gelip uğrayabileceği bir mekan haline getirmek istiyor musunuz burayı?


Feriştah Gider: Asıl amacım oydu zaten. Öğrenci gelsin yemeğini yesin dersini çalışsın kahvesini içsin kitabını okusun. Asıl amacım öğrenciydi benim. İnşallah sizin sayenizde, dostlarımızın sayesinde tanırlar, öğrenirler, bilirler gelirler işe yarar burası. Kordon’da iç mekanlar kullanılmadığı için içerideki alana talepleri olanların resim sergisi ve çocuk bölüm sergileri bu gibi taleplere de kapımız açık.


Salih Erkek: Kiraya mı veriyorsunuz yoksa yarar adına mıdır?

Feriştah Gider: Sadece adını koymak için bir rakam belirliyoruz. O da kira kadar bile değil.


Salih Erkek: Peki sanatkarlarımıza, böyle bir talebi olanlara nasıl bir çağrıda bulunmak istersiniz?

Feriştah Gider: Kapımız açık her zaman. Duvarımız onları bekliyor. Aşağı yukarı 25 metre resim sergileyebilecekleri duvarımız var.


Salih Erkek: Son olarak neler söylemek istersiniz Feriştah Hanım?

Feriştah Gider: Benim amacım Kordon'da her kesimin gelebileceği bir yer olsun, çoluk çocuk aile ortamı olsun. Kordon’da ışık olmak, olmayanı yapmak amacım oydu. Olmayanı yaptım çok şükür ilerliyoruz da daha da güzelleştireceğiz daha da iyisi olacak tek amacım dediğim gibi vatana, millete hayırlı iş yapmak, iyi nesil yetişmesine vesile olmak. Amacım buydu o yolda gidiyoruz. Burası o kadar işe yaradı ki bunları ben hiç düşünmemiştim. Eşim Orhan Bey rahatsızlandı öyle oluyor ki üst kattaki eve geldik biz üst katta oturuyoruz. Hemen aşağı iniyor burada sosyalleşiyor, çay kahve içiyor. Sonra 16 yaşında oğlum var. Okuldan geliyor servis yapıyor. Yani burada hem oğlanın yetişmesine hem eşimin psikolojisine iyi geldi. Kızım yurt dışında o geliyor burada turistlerle İngilizce konuşuyor. Eş dost da toplanıyoruz. Hepimiz için beklemediğim faydaları da oldu. Sonrası için benim hayalim bir gün Alevi günü yapalım bir gün Erzurumlular günü yapalım bir gün Urfa gecesi yapalım bir gün Mevlana günü yapalım benim öyle bir hayalim var Allah kısmet ederse. Ayrıca kütüphanemize kitapları da bekliyoruz. Vermek bağışlamak isteyenler olursa. Hatay güzelleştirme platformu yemek verdi burada yine 40 kişilik bir ressam grubu yemek verdi apartmanlar yönetim toplantısını kütüphanede yapıyorlar..

İşletmenin kalitesi, fiyatlarının uygunluğunu ve çalışanların misafirperverliklerinden oldukça memnun kaldığını belirten Gazetem İzmir TV/ Erkekçe TV İmtiyaz Sahibi Salih Erkek şu açıklamalarda bulundu; 

"
EVET şahsım Salih Erkek olarak sadece Alsancak'ta ikamet edenler değil tüm İzmir halkına ve Kordon'da, deniz kenarında envai çeşit yemek, tatlı, mezeler, dondurmalar, kahveler, çaylar tercih edenler MEŞ"ÂLE'Yİ tercih etsinler..Haa bu bir reklam değildir bu duyurumuz tamamen İzmir halkına hizmet adınadır...

NOT: Yemeklerden, çorbalardan, mezelerden, salatalardan, tatlılardan, dondurmalardan, kahve ve çaylardan memnun olmayanlar lütfen tarafıma bildirsinler  Tel: 0 532 241 20 00..

Adres: Alsancak, 1.Kordon, Atatürk Cd. no:286/A, 35220 Konak/İzmir

MEŞ'ALE İŞLETMESİNİN KONUMU İÇİN TIKLAYIN..





YORUMLAR

  • 0 Yorum