Reklam

“Amacımız kökünü kurutmak”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, son dönemde gündemde düşmeyen uyuşturucu operasyonlarını değerlendi

“Amacımız kökünü kurutmak”

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, son dönemde gündemde düşmeyen uyuşturucu operasyonlarını değerlendi

“Amacımız kökünü kurutmak”
20 Haziran 2017 - 10:15

Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek ses sanatçısı Müslüm Eren ile birlikte İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. İzmir asayişinin konuşulduğu ziyarette Kadifekale de gündeme getirildi.

Gazetemizin imtiyaz sahibi Salih Erkek 15 Temmuz gecesini anlatan türkü besteleyen ses sanatçısı Müslüm Eren ile birlikte İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret etti. Ülke gündemi başta olmak üzere İzmir asayişinin konuşulduğu ziyarette Kadifekale de gündeme geldi.

Salih Erkek: Sayın Valim bizi kabulünüz adına size teşekkür ederiz. Malumunuz ülke gündemi yoğun, bir gazeteci olarak takip ediyoruz. İzmir için konuşmak gerekirse, siyaset bir yana kalsın, siz uyuşturucu satışının üzerine düşüyorsunuz. İzmir'de yaşayan bir vatandaş olarak bu duyarlılığınız beni mutlu ediyor.

Erol Ayyıldız: Salih Bey ziyaretiniz bizi de memnun etti, iyi ki geldiniz. İzmir'de göreve başladığım günden beri uyuşturucu satışı konusunun yakın takipçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı bu illetten uzak tutmak için tedarikçilerin üzerine gidiyoruz, bunun kökünü kurutacağız. Sizin gibi diğer basın kuruluşları da bu konu hakkında sürekli bilgilendiriliyor. Yeri gelmişken, başta size ve bu konuya duyarlı olan basın temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Salih Erkek: Sayın Valim bizlerde size teşekkür ediyoruz. Sizinle daha önce konuşmuştuk, malumunuz Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği başkanıyım, yıllardır Kale için uğraş içindeyiz, Kadifekale'den Agora'ya teleferik yapılması için proje sunduk ancak kabul görmedi. Sizce bu tarz bir proje İzmir'e neden kazandırılmıyor?

Erol Ayyıldız: Evet, Kadifekale hakkında sizinle daha önce kısa bir istişaremiz olmuştu. Dernek olarak o bölge için yaptığınız çalışmalardan haberdarız. Kadifekale ile Agora arasında yapılmasını gündeme getirdiğiniz projenin İzmir'e değer kazandıracağı düşüncesi içindeyim; bu konu hakkında zamanında hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile hem de farklı makamlar ile konuşmalar oldu. Fakat bu zaman isteyen bir süreç ile hayata geçirilebilecek bir proje.

Salih Erkek: Sayın Valim sizin ile birlikte Kadifekale'ye çıkacaktık, işleriniz çok yoğun farkındayız müsait bir gününüzde yönetim kurulu üyelerimle birlikte tarihi bölgemizi beraber gezmek isterim.

Erol Ayyıldız: Evet, uygun zaman belirleyelim, Kadifekale'de yerinde incelemeler yapalım.

Salih Erkek: Efendim yönetim kurulu üyelerimle birlikte sizden haber bekliyor olacağız. Şimdi bir başka konuya değinmek istiyorum. Sizinde malumunuz, geçtiğimiz günlerde yaşadığımız şiddetli ve uzun depremde yürekler ağza geldi. Hepimiz korktuk, halk sokaklara döküldü. Ve İzmir'de kentsel dönüşümün bir an evvel başlatılması gerektiği bir kez daha malumumuz oldu. Sizin bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir.

Erol Ayyıldız: Evet, ciddi bir deprem atlattık, can ve mal kaybı yaşanmaması sevindirici bir durum. Meydana gelen deprem sonrası AFAD, Kaymakamlıklar, Mahalli İdareler ve ilgili kurumlar ile derhal harekete geçerek depremin muhtemel etkileri konusunda çalışmalara başlattık. Dediğiniz gibi kentsel dönüşümün gerekliliği bir kez daha gün yüzüne çıkmış durumda. Bu konu hakkında çalışmalarımız devam ediyor. Bilgi edinmeniz, kamuoyunu bilgilendirmeniz açısından sizi en yakın zamanda Çevre ve Şehircilik müdürümüzle görüştüreyim.

Salih Erkek: Sayı Valim Haziran ayının ortasını geçtik, 15 Temmuz'un senesi yaklaşıyor. Aldığım duyumlara göre 15 Temmuz günü Konak Meydanı'nda bir takım etkinlikler yapılacakmış. Öncelikle yanımızdaki ses sanatçımız Müslüm Eren'in bir CD'sini size vermek istiyor ve 15 Temmuz'u anlattığı türküsünü 15 Temmuz günü yapılacak etkinlikte söylemesini sizden istirham ediyorum. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun oluruz.

Erol Ayyıldız: Tabii ki etkinlik yapılırsa programa İzmirli sanatçımız Müslüm Eren için de yer ayırırız.

Salih Erkek: Sayın Valim duyarlılığınızdan ve bizi ağırlamanızdan dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.

Erol Ayyıldız: Ziyaretinizden dolayı çok memnun oldum, ben de sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum