Reklam

Anadolu Birliği'nden “Siyah Çelenk” eylemi

Anadolu Birliği Derneği Alsancak'taki ABD konsolosluğu önüne İsrail'i protesto amaçlı siyah çelenk koydu.

Anadolu Birliği'nden “Siyah Çelenk” eylemi

Anadolu Birliği Derneği Alsancak'taki ABD konsolosluğu önüne İsrail'i protesto amaçlı siyah çelenk koydu.

Anadolu Birliği'nden “Siyah Çelenk” eylemi
21 Temmuz 2014 - 17:58

Gazetemizmir/Çağla Vural İzmir Amerikan Konsolosluğu önünde Anadolu Birliği Derneği tarafından konsolosluğa siyah çelenk bırakılarak Filistin'e yapılan katliam ve katliama sessiz kalan devletler protesto edildi.
Anadolu Birliği Derneği Genel Başkanı Ferhan Ademhan tarafından yapılan basın açıklamasından sonra konsolosluk önüne siyah çelenk bırakıldı.

SESSİZ KALMAYALIM

ABD İzmir Konsolosluğu önünde dernek adına bir açıklama yapan Ademhan, “Son günlerde İsrail’in işgalci olduğu Filistin topraklarına saldırılar düzenlemesi bir insanlık utancı olmasının dışında dünya barışı adına kabul edilemeyecek bir durumdur. Yaşam hakkı başta olmak üzere, sayısız insan hakkı ihlalinin olduğu bu savaşa karşı Filistin halkının yanında olmak vicdan sahibi her insanın görevidir. Tüm Türkiye halkı Gazze’de yaşanan insanlık suçuna sessiz kalmamalıdır” dedi.

ORTAK MÜCADELE ŞART

Ademhan, Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanmasının yolunun Ortadoğu halklarının ortak mücadelesinden geçtiğini söyleyerek, “Ortadoğu’da kalıcı barışın sağlanması, ancak ve ancak Ortadoğu halklarının elbirliğiyle vereceği mücadeleye bağlıdır. Her halkın kendi vatanında korkusuzca yaşayabildiği bir Ortadoğu için ortak mücadele ve ortak irade şarttır” diye konuştu.

ABD SUÇLUDUR!

ABD’nin saldırılarla ilgili yarım ağızla bir açıklama yaptığını kaydeden Ademhan, “Bugün dünyanın en önemli güç dengesi Amerika Birleşik Devletleri’nin Gazze saldırılarını destekleyen ve yarım ağızla, İsrail’den sivillerle ilgili hassasiyet bekleyen açıklaması samimiyetsizliğin tavan yapmasıdır. Ardı sıra Almanya’dan İsrail’i açıkça destekleyen ifadelerin gelmesi, devlet aklı ve insanlık vicdanı adına bir utançtır” açıklamasını yaptı.

NETANYAHU HİTLER’İ ARATMIYOR

İsrail Başbakan’ı Netanyahu ve kabinesindeki bakanların tutumunu ise, 1940’lardaki Alman faşizmine benzeten Ademhan, “Netanyahu, yıllar önce kendilerine zulmeden Hitler’den bayrağı devralıp adeta çağın Hitler’i olmuştur. Buna sessiz kalan ABD ise, bugün İsrail’in yancısı konumundadır. Buradan kendini her şeyin üstünde gören ve her şeye hükmedeceğine inanan İsrail’e, ABD’ye, Almanya’ya ve bu katliama sessiz kalan tüm devletlere sesleniyoruz: Zulüm mutlaka yenilecektir. Mazlumların mücadelesi ve kararlılığı sizden mutlaka hesap soracaktır” sözlerine yer verdi.

Gazetem İzmir olarak bu katliama zulme sessiz kalan tüm dünya liderlerini kınıyoruz!

YORUMLAR

  • 0 Yorum