Daha önce belediyede çalışmadığını ifade eden ve bu sözünü çeşitli platformlarda da dile getiren Mertoğlu, belgeler ortaya çıkınca, "Ben size belediyede çalışmıyorum dedim. Yoksa, Kafesan'da çalışıyorum. Kafesan da taşeron bir şirkettir" diyerek olayı geçiştirmeye çalıştı. Mertoğlu, söylendiği gibi 5 bin 112 lira değil daha düşük maaş aldığını da ifade etti.
"Kafesan demediniz"
Mertoğlu, işe gitmeden "bankamatik çalışanı" olarak maaş aldığı yönündeki bilginin ise gerçek olmadığını Kafesan'da personel sorumlusu olarak çalıştığını söyledi. Kafesan'ın 740 personeli olduğunu dile getiren Mertoğlu, "29 Kasım'daki ilçe kongresi öncesi Kafesan'dan istifa etmiştim. 1 ay sonra oranın müdürü arkadaş bana, benimle çalışmak istediğini söyledi. Ben de görevi kabul ettim. O görevi sürdürüyorum. Siz bana 'Belediyede çalışıyor musunuz' dediniz. Ben de 'Belediyede çalışmıyorum' dedim. Siz bana 'Kafesan'da çalışıyor musunuz' diye sormadınız ki..." diye konuştu.
Kirayla geçiniyorum" demişti
29 Kasım'daki ilçe kongresi öncesi partililere "Yoldaşlarım, belediyeden istifa ettim" diyerek oy isteyen Zeynel Mertoğlu'nun 21 Aralık 2015'te Kafesan şirketinde tekrar işe girişinin yapıldığını belgeleriyle ortaya koydu. Konuyla ilgili haber yayınlanmadan önce muhabirimizin aradığı Mertoğlu, belediyede çalıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Mertoğlu 30 Aralık'taki bir radyo programında da "Belediyeden istifa ettim. Şu an çalışmıyorum. İstanbul'da ailemden kalan 5 daire var. Onların kira geliriyle geçiniyorum" demişti.
Arslan inkar etmişti
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Zeynel Mertoğlu ile ilgili belgeleri yayınlamadan 2 gün önce katıldığı bir radyo programında "İlçe başkanı belediye çalışanıydı. İlçe başkanı belediyede mi çalışır diye ekmeğinden ettiler" sözleriyle, Mertoğlu'nun belediyede çalışmadığını belirtmişti. Ancak, haberimizle adeta suçüstü yakalanan Arslan, tepki göstermeye çalışmıştı.
YORUMLAR