Reklam

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüd merkezi

İzmir'de ilk kez deprem etüd merkezi birimi kurarak vatandaşlara hizmet veren Bayraklı Belediyesi, deprem gerçeğini unutturmuyor.

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüd merkezi

İzmir'de ilk kez deprem etüd merkezi birimi kurarak vatandaşlara hizmet veren Bayraklı Belediyesi, deprem gerçeğini unutturmuyor.

Bayraklı Belediyesi Deprem Etüd merkezi
10 Eylül 2014 - 14:42

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gerçekleştirdikleri deprem çalıştayının bilim çevrelerinde memnuniyet yarattığını belirterek, "En yakın zamanda çalıştayın ikincisini daha geniş katılımlı gerçekleştireceğiz. Yurtdışından konunun uzmanlarını davet edeceğiz. Deprem konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz" dedi. İzmir'in yeni kent merkezini içinde barındıran Bayraklı Belediyesi, ilçedeki inşaat hareketliği ile birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda İmar Müdürlüğü, belediyeye ruhsat ve diğer konularda başvuru yapanların dosyalarının daha hızlı bir şekilde ele alınıp sonuçlanması için yoğun çaba sarf ediyor. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçede inşaat ruhsatı alınmasının hızlı hale getirmek için çalışma başlattıklarını söyledi.

BU BİR BAŞLANGIÇ!
Göreve geldiği günden bu yana deprem gerçeği konusunda farklı projelerin altına imza atan Başkan Karabağ, geçtiğimiz günlerde Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile ortaklaşa düzenledikleri, "yeni kent merkezinde deprem-zemin-yapı etkileşimi" konulu çalıştayın bir ilk olduğunu ve bunun devamının geleceğini söyledi. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Zemin etüdü yapılan bölgede hangi teknikleri kullanarak doğru gökdelen yaparızın' tartışmasını yaptık. İkinci bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Bunun için yurtiçinden ve yurtdışından konunun uzmanlarını çalıştayımıza davet edeceğiz. Bunu önemsiyoruz. 'Bayraklı'da yapı konusunda nasıl farkındalık oluştururuz ve yapı kalitemizi nasıl arttırıp deprem gibi doğal felaketlere hazır hale geliriz' konularını tartışmak ve bununla ilgili kamuoyu yaratmak istiyoruz. Zemin konusunda Türkiye'de de İzmir'de de uzman sayısı maalesef az. Bunda gelişim zorundayız. Bayraklı yeni kent merkezindeki yüksek katlı yapıların durumlarını tartışmaya devam edeceğiz? dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Başkan Karabağ, yeni kent merkezinde yüksek katlı bina yapacak firmalara, hazırlanan zemin etüdlerini vermeyi planladıklarını belirterek, "Bu onlar için bir altlık oluşturacak. Biz üzerimize düşeni yapacağız. Yıllar sonra bu işin vebalini çekmek istemiyoruz" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum