Reklam

Birgi’ye destek geldi

Yarım kalan tarihi yapıların yenilenmesi işleri için İzmir Valisi Mustafa Toprak harekete geçti.

Birgi’ye destek geldi

Yarım kalan tarihi yapıların yenilenmesi işleri için İzmir Valisi Mustafa Toprak harekete geçti.

Birgi’ye destek geldi
02 Eylül 2014 - 16:14

Bütünşehir yasası ile birlikte restorasyonların durduğu Ödemiş ilçesine Bağlı Birgi Mahallesi’ne Valilikten destek geldi. Geçtiğimiz günlerde “Birgi’yi Kurtarın” adlı manşetimiz ardından Valilik, Birgi’de ki bazı projelerin uygulanması için Ödemiş Belediyesi’ne destek vereceğini bildirdi. Haberimizin yayınlanmasından kısa süre sonra İzmir Valisi Mustafa Toprak ile görüşen Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem bazı restorasyon projelerinin uygulanması için valilikten destek istedi. Karşılıklı görüşmeler sonrası valilik, Ödemiş Belediyesi’nin üç projesine destek vereceklerini bildirdi. Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, “Sayın İzmir valimiz Mustafa Toprak ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonrası Ödemiş’te ve Birgi’de üç projeye destek almış bulunmaktayız. Bölgemizde tarihi ve kültürel değerlerin korunması adına desteklerinden dolayı valimize teşekkür etmek istiyorum. Kısa zamanda Birgi Çınaraltı Meydanı Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Ödemiş Katırcı Hanı restorasyon ve rölove projesini ve İzmir Oteli yanında bulunan 2 katlı iş yerinin restorasyon çalışmalarını başlayacağız” dedi.

7 ay sonra ilk kez

Birgi’de restorasyonlar Birgi Belediyesi döneminde olduğu gibi yine emlak vergilerinden alınan katkı payları ile devam edecek. Belediyenin kapanmasının ardından tarihi yapılara ilk çekiç önümüzdeki günlerde Çınaraltı Meydanı’nda başlayacak olan yeni bir etapla vurulacak.

Bu etapla birlikte Aydınoğlu Mehmet Bey Meydanı ve Çakırağa Konağı’nın bulunduğu Şehit Gürol Madan Caddesi’ne kadar bir etabın daha projesi hayata geçmiş olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum