Reklam

Bornova’da kurtuluş coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü resmi törenlerle kutlanırken Bornova Belediyesi, gün boyunca vatandaşların da katıldığı coşkulu etkinlikler düzenledi.

Bornova’da kurtuluş coşkusu

İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü resmi törenlerle kutlanırken Bornova Belediyesi, gün boyunca vatandaşların da katıldığı coşkulu etkinlikler düzenledi.

Bornova’da kurtuluş coşkusu
10 Eylül 2014 - 12:25

Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 9 Eylül coşkusu bando takımının eserleri ve müzik yayını ile yaşatılırken akşam, fener alayı yürüyüşüyle binlerce vatandaş bayraklarıyla Mustafa Kemal Caddesi’ni adeta kırmızıya boyadı. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi çalışanları tarafından Meydan’da kurulan standlarda eğlenceli bilimsel deneyler yapıldı. Saat tam 21.00’de başlayan havai fişek gösterisi ile şenlik gökyüzünde de sürdü

İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül, Bornova Belediyesi’nin organizasyonuyla önce sabah saatlerinde Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir’e baktığı, Türk askerlerinin kente ilk girdiği yer olan Belkahve’deki törenle kutlandı. Ardından Bornova Belediyesi tarafından yapılan etkinlikler ise kurtuluş coşkusunu gün boyu yaşattı. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda müzik yayını yapılırken, Büyükşehir Belediyesi’nin bando takımının çaldığı eserler beğeniyle dinlendi. Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi tarafından kurulan standlarda çocuklara yönelik mum yapımı, mikroskopla çeşitli maddelerin incelenmesi gibi etkinliklere ilgi büyük oldu. Akşam 21.00’de başlayan havai fişek gösterisi ile Bornova’nın sokaklarındaki 9 Eylül coşkusu gökyüzünde de devam etti.

19.30’da İş Bankası’nın yanındaki viyadüklerin altından başlayan Fener Alayı yürüyüşünde ise binlerce Bornovalı’nın coşkusu ve bayraklarıyla Mustafa Kemal Caddesi kırmızıya boyandı. Vatandaşlarla birlikte yürüyüşe katılan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı konuşmada 9 Eylül’ün Bornova, İzmir ve Türkiye için önemini bir kez daha vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması için, aydınlık yarınlar için hiç durmadan çalışacaklarını söyleyen Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, “9 Eylül İzmir’in ve Bornova’nın doğum günü. Sadece İzmir’in değil ülkemizin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun ve kurtuluşumuzun günü. Herkese kutlu olsun. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyorum” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum