Reklam

Bunlar Daha İyi Günleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin er veya geç zaferle noktalanacağını belirterek, “Şu andaki günler, bunların iyi günleridir” dedi

Bunlar Daha İyi Günleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelenin er veya geç zaferle noktalanacağını belirterek, “Şu andaki günler, bunların iyi günleridir” dedi

Bunlar Daha İyi Günleri
22 Mayıs 2016 - 10:22

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Çoruh Havzası'ndaki baraj ve hidroelektrik santrallerinde inceleme yaptıktan sonra Artvin'in Yusufeli ilçesinde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

ZAFERLE NOKTALANACAK: Bu akşam (dün) leyle-i Berat. Rabbim leyle-i Beratınızı, Beradımızı mübarek kılsın. "Ne isterseniz isteyin benden, vereyim"' diyor, Rabbimiz. İnşallah o anı hep birlikte yakalayalım. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Gazilerimize Rabbimden şifalar diliyorum. Bu gece dualarınızda şehitlerimizi, gazilerimizi, vatanımızı ve bizleri unutmayın.

MİLLETİMİZİN DEDİĞİ OLDU: Parlamento'da milletimizin dediği oldu. Milletimiz ne istiyordu. Diyordu ki "Biz bu millete ihanet edenleri Türk milletinin Parlamentosu'nda görmek istemiyoruz." Neticede bu oldu. 376 milletvekilinin oyuyla bu iş gerçekleşti. Parlamentoya kesilmek istenen bileti, Parlamento, "hayır" dedi, bunun kararını yargı vermelidir ve yargıya gönderiyor. Hayırlı olacak inşallah.

ZAYİ ETMEYİZ: Biz bir hukuk devleti içindeyiz. Hukuk devletinin içinde biz, hakkı olanın hakkını zayi etmeyiz. Bundan hiç endişeniz olmasın. Kaldı ki, şu yapılanlar kim için? Benim için değil. Biz bugün varız, yarın yokuz. Gidiciyiz. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu kubbede hoş bir sada bırakalım diyoruz. Yarın lanetle anılanlardan değil, rahmetle anılanlardan olmak istiyoruz.

NİYE KAÇIYORSUNUZ?: Göreve geldiğimizde 26 tane havalimanımız vardı. Şu anda Türkiye genelinde 55 havalimanımız var. Buralara kolay gelinmedi. Bu terör örgütü Hakkari'ye havalimanı yaptık, havan topu, roket attılar. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Onun desteklediği siyasi parti de Parlamento'da terör estirmeye başladı. Arabalarında, tabutlarda silah taşıyanlar şimdi Türkiye'den kaçmaya başladı. Niye kaçıyorsunuz?

Adım adım izliyoruz

Her yerde ne diyorum. Bizim bir Rabia'mız var. Bu Rabia'da ilk madde, tek millet. Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, 79 milyon, tek millet. Biz yaradılanı Yaradandan ötürü sevdik. Biz herkese insan olarak bakıyoruz. Bu Kürt'tür sev, Türk'tür sevme, yok öyle şey. Biz insana insan olduğu için değer veren bir medeniyetin mensuplarıyız. Bu toprağın uğrunda ölenler olduğu için, bu topraklar vatan olmuştur bize. 780 bin kilometrekareyle vatandır. Çıkmışlar, burada kendilerine göre ameliyat yapmaya kalkıyorlar. Boşuna heveslenmeyin. Sizleri adım adım izliyoruz, izlemeye devam edeceğiz.

Paralel Yapı ile PKK omuz omuza

Tek devlet, bizim bir devletimiz var. Başka bir devlet, asla...Paralel Devlet diye bir şey çıkmış. Bunlar şimdi bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyorlar. Paralel Devlet Yapılanması'nın içinde olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum. Bak, bu yapı bölücü terör örgütüyle omuz omuza dolaşıyor. Siz, o saf kardeşlerim, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir, bunu böyle biliniz. Onun için de biz tek devletten asla sapmayacağız, taviz de vermeyeceğiz.

Operasyonları sonuçlandıracağız

Bu topraklar üzerinde gözü olanlar bunun bedelini çok ağır ödüyorlar, ödemeye devam edecekler. Bu operasyonlar bitmeyecek, bu operasyonları sonuçlandıracağız. Benim Güneydoğu'da, Doğu'da, ülkemizin değişik yerlerinde halkım, milletim huzuru yakaladığı ana kadar bu devam edecek. Yani milli birliğimiz ve kardeşliğimiz asla bozulmayacak. Onun için Rabia'mızı hep beraber söyleyelim. Bütün Türkiye, Yusufeli'nden duysun. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet... Bunu gerçekleştirmek için bir şey daha yapmamız lazım. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, beraber olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum