Reklam

Büyükşehir’de “Metazori” genel sekreter kaosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik Krizi: Başkan Tugay ve Özgür Özel arasındaki görüşmelerde çözüm arayışı devam ediyor.

Büyükşehir’de “Metazori” genel sekreter kaosu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreterlik Krizi: Başkan Tugay ve Özgür Özel arasındaki görüşmelerde çözüm arayışı devam ediyor.

Büyükşehir’de “Metazori” genel sekreter kaosu
21 Nisan 2024 - 12:17

Gazetem İzmir - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Cemil Tugay, görevine başladıktan sonra belediye kadrolarında değişikliklere gitmeye devam ediyor. Tugay, mazbatasını aldıktan sonra özellikle “genel sekreterlik” pozisyonu üzerinde durdu ve mevcut Genel Sekreter Barış Karcı ile çalışmaya devam edeceğini belirtti. Bu karar, belediyenin yönetim dengelerini etkiledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in isteğiyle, İstanbul Ümraniye’den aday gösterilmiş ancak seçimi kazanamamış olan Aykut Erdoğdu, İzmir’e gönderildi. Erdoğdu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter olarak atanması talebi, bir krize yol açtı. Tugay ile yaptığı görüşmede Erdoğdu, genel başkan tarafından gönderildiğini ve kısa sürede işe başlaması gerektiğini ifade etti. Ancak Tugay, Erdoğdu’ya, daha önce genel başkan yardımcılığı ve milletvekilliği yapmış biriyle teknik olarak çalışamayacaklarını, çünkü genel sekreterin başkana bağlı olması gerektiğini ve hiyerarşi sorunları yaşanabileceğini söyledi. Tugay, genel sekreterini kendisinin seçme hakkını savundu ve bu konuda bağımsız karar vermek istediğini belirtti.

ÖZGÜR ÖZEL KONUDA ISRARCI

Özel, Tugay’ın kararına rağmen, Erdoğdu’nun göreve başlaması konusunda ısrar etti. Erdoğdu, İzmir’den ayrılmayarak Çeşme’de kalarak belediyenin işleri üzerinde çalışmaya devam etti ve yaşananları genel merkeze iletti. Özel, Tugay’ı arayarak Erdoğdu’nun atanması konusunda kesin talimat verdiğini bildirdi.

TUGAY, YAVAŞ'TAN DESTEK İSTEDİ

Başkan Tugay’ın, genel merkezin baskısına karşı direnerek, kendi kararını vermek istediği ve bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan destek isteyeceği öğrenildi. Erdoğdu, Özel’in talimatını beklerken Çeşme’de kalmaya devam etti ve Özel, Erdoğdu’ya İzmir’de kalmasını ve sorunu çözeceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum