Reklam

ÇANKIRI’DAN MARDİNLİLER VAKFI VE FEDERASYONU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 24 Haziran seçimleri sonrasında teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Kendisi de Mardinli olan Milletvekili Çankırı, geçtiğimiz gün İzmir Mardinliler Vakfı (Mar-Vak) ile İzmir Mardinliler Federasyonu’na (İMAF) ziyarette bulunarak hemşerilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

ÇANKIRI’DAN MARDİNLİLER VAKFI VE FEDERASYONU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 24 Haziran seçimleri sonrasında teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Kendisi de Mardinli olan Milletvekili Çankırı, geçtiğimiz gün İzmir Mardinliler Vakfı (Mar-Vak) ile İzmir Mardinliler Federasyonu’na (İMAF) ziyarette bulunarak hemşerilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

ÇANKIRI’DAN MARDİNLİLER VAKFI VE FEDERASYONU’NA TEŞEKKÜR ZİYARETİ
03 Temmuz 2018 - 13:33

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, 24 Haziran seçimleri sonrasında teşekkür ziyaretlerine devam ediyor. Kendisi de Mardinli olan Milletvekili Çankırı, geçtiğimiz gün İzmir Mardinliler Vakfı (Mar-Vak) ile İzmir Mardinliler Federasyonu’na (İMAF) ziyarette bulunarak hemşerilerine birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Konak ilçesine bağlı Basmane bölgesinde bulunan Marvak ve İmaf’ın binasını ziyaret eden Çankırı’ya beraberinde AK Parti Konak İlçe Başkanı Sait Başdaş ve partililer de eşlik etti. İlk olarak İzmir Mardinliler Vakfı’na ziyarette bulunan Çankırı’yı, vakıf binasının kapısında Başkan Rasim Kahraman karşıladı. Hemşerileriyle tek tek tokalaşan Çankırı, yaptığı konuşmasında, kendisine destekte bulunan hemşerilerine teşekkürde bulunarak, “Biz burada sadece İzmir’de değil Doğu’daki Mardinli kardeşlerimizi de temsil ediyoruz. O yüzden bu hakkıyla hizmet etmeyi hakkıyla da temsil etmeyi Allah nasip etsin istiyorum bana” dedi.

“BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKTİR”

Ziyarette açılış konuşması gerçekleştiren İzmir Mardinliler Vakfı Başkanı Rasim Kahraman, tüm Mardinliler olarak Milletvekili Çankırı’nın arkasında olduğunu vurgulayarak, “Bugün gerçekten çok gururluyuz. 2000 ve 2006 yıllarında biri AK Partiden diğer CHP’den birer temsilcimiz vardı, ondan sonra maalesef İzmir’de bizi temsil eden bir milletvekilimiz yoktu. Ama elhamdülillah 24 Haziranda Mardin eski milletvekilimiz, çok sevdiğimiz ağabeyimiz Süleyman Bölünmez’in biricik kızı bizimde kardeşimiz Ceyda Bölünmez İzmir’den milletvekili oldu. Bizim gururumuz. İnşallah bizi en güzel şekilde en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Biz kendisiyle gurur duyuyoruz. Tüm Mardinliler olarak arkasında olduğumuz arkasında olduğumuzu söylemiştim buradan tekrar söylemek istiyorum” dedi.

“GELDİĞİMDEN BERİ SICAKLIĞI HİSSETTİM”

Daha önce Mardin Milletvekili olan ve 24 Haziran seçimlerinde İzmir’den aday gösterilen Çankırı, vakıf binasında yaptığı konuşmasında, geldiği ilk günden bu yana sıcaklığı, samimiyeti ve hoşgörüyü hep hissettiğini söyleyerek, “24 Haziran’ı çok şükür kazasız, belasız İzmir’de de bir tatsızlık yaşamadan atlattık. Arefe günü kıymetli milletvekilimizin kardeşine yapılan saldırı hariç bir sıkıntı yaşamadık ama o saldırı partimize yapılmış bir saldırıdır. Çok şükür ülkemizde, halkımız olarak, temsilcilerimiz olarak hiçbir provokasyona gelmedik. Amaçlarına ulaşamadılar. Doğu ve Güneydoğu’daki bütün kardeşlerimize provokasyona gelmedikleri için teşekkür ediyorum. İzmir’de de çok şükür kendi açımızdan seçimleri kazasız belasız atlattık ve çok net bir şekilde birlik ve beraberlik mesajı verdik. Bayramlarda küskünlük, dargınlık, kırgınlık olmaz dedik, önce insan kendi ailesi içerisindeki küskünlüğü dargınlığı sonlandırmalı dedik ve hep beraber bir araya geldik. Bir araya gelmemizin sonucu da Konak’ta, Karabağlar’da, Gaziemir’de, Torbalı’da, Menderes’te, Bayraklı’da, Bornova’da Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelerde belki puan olarak düşüşlerin yaşandığı bölgeler vardı ama küçücük bir şüphem yoktu. Çünkü siz bunu çok istediniz, çok dillendirdiniz. STK temsilcileri olarak, meclis üyesi arkadaşlarımız olarak, hemşerilerimiz olarak, Başbakanımız olsun, Genel Merkezimiz olsun, bizim burada bir temsilcimiz olsun, milletvekilimiz olsun diye o kadar çok söylenilmiş ki sağ olsunlar onlarda bu isteği karşılıksız bırakmadılar ve geldiğimiz günden beridir bende o sıcaklığı, o samimiyeti, o hoşgörüyü hep hissettim. Bundan sonrasında görev bize verildi. Büyük bir emanet taşıyoruz. Bu emaneti taşırken sizlerle el ele kol kola olmamız da bizim için o kadar kıymetli ki. Çünkü biz burada sadece İzmir’de değil Doğu’daki Mardinli kardeşlerimizi de temsil ediyoruz. O yüzden bu hakkıyla hizmet etmeyi hakkıyla da temsil etmeyi Allah nasip etsin istiyorum bana” ifadelerine yer verdi.

“SİTEMLERE ARTIK HİÇ FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

Türk insanının sitem etmeyi çok sevdiğini, Doğu ve Güneydoğulu insanların daha çok sevdiğini ifade eden Ceyda Bölünmez Çankırı, bu siteme mahal vermemek için kapı kapı dolaşıp sıkıntıları yerinde incelemeye ve çözüm arayışında bulunmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Çankırı, “24 Haziranın sonucunda şimdi sandık bazlı çalışıyoruz. İnşallah yaptığımız çalışmalar sonucunda göreceğiz ki mahalle mahalle, sandık sandık, sizlerden de alacağımız destekle önümüzde bulunan 2019 Mart ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlere hazırlanacağız. Yerel seçimlere giderken de, vatandaşlarımızın, ‘seçimden seçime geliyorsunuz’ sözlerini duymak istemiyoruz. Ben her yerde dile getirdim. Ben böyle bir milletvekili değilim. Diğer milletvekilleri arkadaşlarımız yapmadı diyerek onları farklı bir yere koymamamız gerekiyor.

Herkesin kendi alanında farklı görevlerle, farklı temsil noktalarında olmak zorunda kalmıştır, vakit olmamıştır, belki gittiğinde o yerde o vatandaşımızla rast gelmemiştir, bunlar olabilir. Çünkü biz Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma arkadaşları olarak Cumhurbaşkanımızı ne yapıyorsa hep kendimize rol model alıyoruz. Kendisinin hatır şinaslığı, hoşgörüsü, insanlığı, politik zekası, bunların hepsi bizim için büyük bir veri ve örnek. O yüzden bizde kendisi ile aynı yoldan gitmek istediğimiz için bu konuya hassasiyet gösteriyoruz. Emin olun o arkadaşlarımız gitmiştir de o vatandaşımız sitem etmeyi seviyor. Biz Doğulular daha çok severiz sitem etmeyi ama emin olun biz bu sitemlere artık hiç fırsat vermeyeceğiz. Kasıma kadar gittiğimiz her yeri inşallah en az 3’er kez gitmek istiyoruz. Çünkü kasım ayından sonra zaten adaylarımız belirlenecek. Ondan sonra zaten gezdiğimiz her yerde belediye seçimleri için gezdiğimiz düşünülecek. Ben 24 Haziranda vermiş olduğunuz desteği aynı şekilde yerel seçimlerde vermenizi ister, yerel seçimlerde de sizlerle el ele kol kola çalışmaktan çok büyük bir mutluluk duyacağımızı söylemek isterim. Yapmış olduğumuz teşekkür ziyaretine hep beraber katılım gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. Ben her geçen gün Mardinli bürokratımız olsun, STK temsilcimiz olsun, meclis üyemiz olsun, muhtarımız olsun, mahalle başkanımız olsun, gençlikten, kadından herkesin kademelerde yükselmesini arzu ediyorum. Bunu yaparken bizler de kendi niteliklerimizin ne kadar topluma faydalı olabileceğini göz önünde bulundurmamız gerekiyor. O yüzden kendi arkadaşlarımızın bir sürü arkadaşımızın bir yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım. Bizler hizmetinizdeyiz” şeklinde konuştu.

“MAR-VAK’TAN SONRA FEDERASYONA ZİYARET”

Konuşmalar ardından İzmir Mardinliler Vakfı’nda bir süre üyelerle sohbet eden Çankırı ardından ise aynı binada bulunan İzmir Mardinliler Federasyonu’na da ziyarette bulundu. Ziyarette federasyona bağlı dernek başkanlarının yanı sıra, Mardinli kanaat önderleri de hazır bulundu. Federasyon Başkanı Ahmet Tunç tarafından kapıda karşılanan Çankırı’ya, federasyon üyeleri ise tek tek sevgi gösterinde bulundu.

Yapılan ziyarette ilk olarak konuşma yapan Anıttepe Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma ve Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kılınç, İzmir’de Mardinli bir milletvekiline sahip olmaktan dolayı onur ve gurur duyduklarını söyleyerek, birlik ve beraberlik içerisinde büyük işlere imza atılacağından kuşku duymadıklarını dile getirdi.

“KIRGINLIKLAR OLABİLİR, ÖNEMLİ OLAN ÜSTESİNDEN GELMEK”

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Tunç, konuşmasında Mardinlilerin duygusal insanlar olduğunu ve bu sebeple 1 kelimeyle kırılabilip bir kelimeyle yapamayacakları bir şey olduğunu söyledi. Seçim sürecinde yanlış anlaşılmadan dolayı bazı kırgınların olduğunu da sözlerine ekleyen Tunç bu kırgınlığın kısa zamanda çözülmesinden dolayı mutlu olduklarını da ifade etti.

Tunç yaptığı konuşmasında, “Öncelikle yeni göreviniz hayırlı olsun. Burası İzmir sonuç itibariyle bir şey yapıldığı zaman biz Mardinliyiz. Bizler, İzmir’e ilk geldiğiniz zaman biz çok sevindik. Sizde İzmir’i çok fazla bilmiyorsunuz ve insan bir yeri bilmediği zaman oraya ayak uydurması zaman alıyor. Biz Mardinliler duygusal insanlarız ve sizlerde bunu çok iyi biliyorsunuz. Bazen bir kelime ile kırılabiliyor, bazen de bir kelimeyle yapamayacakları bir şey yok. Biliyorsunuz ki zaman kısıtlıydı ve bu sebeple sizinle yeterli irtibatı sağlayamadık. Sonuç itibariyle biz kırılsak da üzülsek de siz bizim vekilimizsiniz. Bir sıkıntı olduğu zaman diğer milletvekillerine değil, öncelikle bizim vekilimiz olan sizlere koşalım. İnsanlarımızın bir sıkıntısı olduğu zaman paylaşılsın ve sizlere iletilsin. Sizler de tabii ki elinizden geliyorsa, yapabileceğiniz bir şey varsa yaparsınız. Bizler İzmir’de başlı başımıza hiçbir şeyiz. Biz eğer birlik ve beraberlik içerisinde olursa, birbirimize destek verirsek insanlar bizi sayar. Bizim Mardin’de her türlü düşünceye sahip olan insanlar var. Din, dil, ırk, mezhep gibi bir ayrım biz gözetmiyoruz. Sizler sonuç itibariyle bakıldığında o insanların da vekilisiniz. Ufak bir kelimeyle insanlarımız kırılabiliyor. Önemli olan oylarını kime verirlerse versinler, onlara ulaşabilmek. Bizim insanımız dediğimiz gibi duygusaldır ama düşüncesi ne olursa olsun inandığı zaman oyunun rengini değiştirebilecek insanlarımız var. İzmir’e geç geldiniz, daha önce gelebilseydiniz, buranın mozaiğini daha iyi kavrayabilirdiniz. Bilindiği üzere birçok yere gidilemedi ve birçok insanımıza ulaşılamadı. Siz eğer ulaşabilseydiniz inanın ki aldığınız oydan çok çok daha fazla oy alırdınız. Orada bir kırılganlık oldu. Bugün bizler eksik bilebiliriz ama bu federasyon bizlerin babamızın yer değil. Bu federasyon hepimizin evidir ve Mardinlilerin federasyonudur. Bu federasyon herkesin sıkıntılarının sorunlarının çözümü için var. Başkanlarımızın tamamı ayrı ayrı bir değer teşkil ediyor ve biz burada birlik ve beraberliğimizi sağlayabilirsek gerçekten parmakla gösteriliriz. Sizden ricamız dernek başkanlarımızla ve insanlarımızla irtibatı kesmeyiniz. Bir talebiniz olduğu zaman yine rica ediyorum bizleri arayın ve bizlere ulaşın. Dernek başkanlarımız ve Mardinliler olarak birleşelim ve tek yürek olalım size desteğimizi sunalım” dedi.

“HEPİNİZDEN O HOŞGÖRÜYÜ ZAMAN İÇERİSİNDE HİSSETTİM VE GÖRDÜM”

Ardından konuşma yapan Milletvekili Çankırı, Seçim sürecinde kısa sürede çok iş yapılması gerektiğinden dolayı o kısa sürede çok iş yapalım derken bir tatsızlık, kırgınlık ve yanlış anlaşılma yaşandığını söyleyerek, zaman içerisinde hoşgörüyü hissedip gördüğünü ve bundan sonra dargınlıklar ve kırgınlıkların kalıcı hale gelmediğini belirtti.

Milletvekili Çankırı burada yaptığı konuşmasında, “Öncelikle 24 Haziran’da verdiğiniz desteklerden ötürü çok teşekkür ediyorum. Aranızda bizlere oy verende var vermeyen de var. Fakat biz Mardinliler olarak birlik ve beraberlik içerisinde bunu Başbakanımız nezdinde kanıtladığımıza inanıyorum ve benim ufacık bir şüphem bile yok. Evet ilk buraya geldiğimizde ben kesinlikle İzmir milletvekili adaylığı hiç beklediğim bir şey değildi. İnanın çok yaşadım. Buraya gelişimle beraber, ‘nasıl olacak’, ‘ne yapacağız’ diye düşündüm. Çünkü benim içinde bir Büyükşehir, Mardin’in 4 katı nüfus var ve seçilebilecek bir noktada çok geniş bir yelpaze var. Kısa sürede çok iş yapmamız gerekiyordu ve o kısa sürede çok iş yapalım derken bir tatsızlık, kırgınlık ve yanlış anlaşılma yaşandı. Fakat hepinizden de o hoşgörüyü zaman içerisinde hissettim ve gördüm. Dargınlıklar ve kırgınlıkların kalıcı olmadığını bayramda hep beraber aştığımızı Allah izin verdi ve gördük.

Büyük bir aile olduğumuzun ispatını da sandıkta sizlerin desteğini aldığımız yerleri de tespit ettik. Şuanda da buna devam ediyoruz. Ben bu yaşananlardan dolayı yine sizlerle beraber arkamızda bırakarak Mardin’in birlik ve beraberliğini en önemli unsur olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik ve beraberliğinin bundan daha büyük bir şey olduğunu söylemek istiyorum. Bizim bir amacımız vardı, Sayın Cumhurbaşkanımızı ‘Başkan’ olarak mecliste temsil etmekti. Tabiki milletvekili olarak daha fazla temsil makamında olmamız kesinlikle çok daha iyi olacaktı ama kısmet böyleymiş. İzmir genelinde Türkiye’nin çok altında bir 3 puanlık düşüş yaşayaraktan İzmir’de büyük bir iş başardık. İzmir hizmet anlamında, hizmete çok aç bir şehrimiz. Önümüzde bir belediye seçimleri var. İzmir’de çok daha fazla bir şekilde yapacağımız çalışmalarla inanıyorum ki sonuç getirecektir. Tabi burada getiren sonucun Mardin, Doğu ve Güneydoğuluların birliği ve beraberliği çok önemli. Çünkü burada temsil makamında bakıldığında çok az temsil ediliyorsunuz. Sizler de yıllardır STK temsilcileri olarak hep sesinizi duyurmaya çalışmışsınız. Hükümetimiz buna karşı sessiz kalmamış, hiçbir şekilde tepkisiz kalmamış fakat bir adaylık sürecinde bunlar yaşanmış. Şimdi benim gelmem ile beraber inşallah hem tüm Mardinli hem de tüm Doğu ve Güneydoğulu, hem de İzmir’de yaşayan tüm vatandaşlarımıza Allah hizmet etmeyi nasip etti. Allah izin verirse de bundan sonraki 5 yılda hep birlikte el ele kol kola omuz omuza yürüyeceğiz. Burada İbrahim Başkanımız, Başbakanımızın da katıldığı kanaat önderleri toplantısında Mardinlilerin sesini çok güzel duyurdu. Bu önceden duyurulmuştu ama tekrardan o gün hem benim kendi şahsımda hem de bütün Mardinlilerin adına çok güzel bir konuşma yaptı. Ben kendisine de çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde kıymetli Derikliler Derneği Başkanı Mümtaz Necimoğlu da başka bir toplantıda sizlerin adına, hepinizin sözcüsü olacak şekilde Sayın Başbakanımızdan bir dernek binası istedi. Tüm derneklerimizi ve bizleri bir arada tutabileceğimiz aynı çatı altında çalışabileceğimiz hep beraber olabileceği, bunu sadece Doğu ve Güneydoğulular değil belki biraz daha kapsamlı bir şekilde olacak bir bina kendisinden istedi. Başbakanımız da kendisine ‘olur’ cevabını verdi. Ben kendisine de sizlerin adına böyle bir şeyi talep ettiği için teşekkür ediyorum. Çünkü bu bir ihtiyaç ve daha iyi ortamlarda daha iyi bir şekilde birbirimizi anlamamız ve tanıtmamız belki yapacağımız seminer ve çalıştaylar olacak onlara da bir zemin hazırlamak adına güzel bir teklifti. Sağ olsun Başbakanımız da kayıtsız kalmayacağını söyledi.

Bildiğiniz gibi tek el alkış tutmuyor ve beraber yapacağımız her şey ses getirecektir. Ben tek başıma hiçbir şeyin altından kalkamam, sizlerin desteği de aynı şekilde çok kıymetli. Bu bir teşekkür ziyaretiydi. Hepinize çok ama çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra bürolara girmeden sahada çalışmaya devam etmemiz gerektiğine inanıyorum. Çünkü İzmir’in belediyelerini bizim bir şekilde kazanmamız gerekiyor. Şuan hepiniz biliyorsunuz ki Mardin’deki belediyelerin bir çoğu kayyumlar tarafından yönetiliyor fakat yapılan hizmetlere bakıldığında çok güzel işler yapılıyor. İnşallah İzmir’de de bizler AK Parti kadrolarıyla buralarda da çalışmaya talibimiz. Bu çalışmayı yaparken de önümüzde bir süre var ve bu süreyi de en iyi ve en nitelikli şekilde kullanmamız lazım. Artık sahaya hep beraber sizleri de davet ediyorum. Sizlerin önerileri bizler için çok kıymetli. Başkanımız vasıtasıyla talepler gelirse, kimden ve nasıl geldiğini, ne amaçla geldiğini çok iyi bilmiş olurum. Ben bir telefonun ucundayım sizler bana sorunları iletirseniz, her zaman Mardinli kardeşlerimizin daha çok temsil makamında temsil edilmesini cani gönülden destekliyorum. Tekrar hepinize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜZERİNİZDE BİR ALGI OPERASYONU VAR”

İzmir Mardinliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Kadifekale Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı ile Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi Salih Erkek, AK Parti İzmir üzerinde Atatürk ve özgürlükler anlamında bir algı operasyonu yapıldığını ve bu algı operasyonunun biran önce sonlandırılması gerektiğini belirtti.

Erkek ziyarette yaptığı konuşmasında, “Başbakanımızın kendisine de söyledim. AK Parti İzmir’de çok muazzam işler yaptı ama üzerinizde bir algı operasyonu var. Atatürk ve insanların özgürlükleri üzerinden siyaset yapılıyor. İzmirlilerin beynine bu sokarsanız inanıyorum ki başarılı olursunuz. Ben uzun süre İzmir’de siyaset yaptım. İzmir insanı özgürlüğüne ve Ata’sına çok düşkündür. Sosyal medya ve televizyonlar üzerinden sizin de Atatürk düşmanı olmadığınızı göstermeniz gerekiyor. Ben bunu Başbakan’a da söylemiştim. Sizin üzerini de bir algı operasyonu var. Lütfen bu algıyı üzerinizden atın. Unutmayın ki İzmir hiçbir siyasi partinin tek elinde değildir” dedi.

Federasyona bağlı dernek başkanlarının da sırayla söz aldığı ziyaret, ardından karşılıklı fikir alışverişiyle devam etti. (Umut ERSES)

YORUMLAR

  • 0 Yorum