Reklam

CHP Buca'da mavi ve beyaz liste salonu terk etti

CHP Buca Kadın Kolları İlçe Kongresi’nde hem beyaz hem de mavi liste alkışlar eşliğinde salonu terk etti. Salonu terk eden başkan adayları yaşanan olaylara tepki gösterdi.

CHP Buca'da mavi ve beyaz liste salonu terk etti

CHP Buca Kadın Kolları İlçe Kongresi’nde hem beyaz hem de mavi liste alkışlar eşliğinde salonu terk etti. Salonu terk eden başkan adayları yaşanan olaylara tepki gösterdi.

CHP Buca'da mavi ve beyaz liste salonu terk etti
01 Temmuz 2024 - 12:59

 CHP Buca Kadın Kolları İlçe Kongresi’nde 3 Haziran’da yaşanan kavga seçimi iptal ettirmiş, olaylar ise Ankara’ya taşınmıştı. CHP Genel Merkezi’nden gelen heyet ise, taraflar ile görüşmüştü. Birkaç gün kala ise 1 Temmuz 2024 yeni seçim tarihi olarak belirlenmiş ve partililerden tepki gelmişti. Bugün yapılan seçimde hem beyaz hem de mavi liste salonu terk etti. Alkışlar eşliğinde seçimi protesto eden mavi ve beyaz listenin salonu terk etmesinin ardından oy kullanma işlemi başladı.


‘İRADEYE İPOTEK’

Mavi listenin başkan adayı Fevziye Meletli, “Biz seçme ve seçilme hakkımızı kullanarak Atatürk’ün izinde ve altı okun ilkeleri çerçevesinde yaşama kadının özne olduğu tüm kadınlara hizmet vermek adına aday olmuştuk. Ancak gelinen noktada çeşitli baskılar neticesinde özgür irademize ipotek konulmasına karşı olarak bugün yapılacak olan Buca Kadın Kolları Başkanlığı seçiminde mavi liste Fevziye Melekli ve Beyaz liste Berna Yıldırım olarak katılmama kararı aldık. Tüm bu duygu ve düşüncelerle divan başkanına dilekçelerimizi sunduk” dedi.


‘CAN GÜVENLİĞİ’

Beyaz listenin başkan adayı Berna Yıldırım ise, “3 Haziran’da yapılan seçimde yaşanan kavgaların göz ardı edilerek seçimin yenilenmesine karar verme hususunda düşüncelere dayanarak adeta kırmızı listenin ödüllendiremeye çalışılıyormuşçasına seçimde yer bulmasını doğru bulmuyoruz. Yaşanan can güvendiğimizi tehlikeye atacak hareketlerden dolayı ikinci bir seçime katılmak istemiyoruz” diye konuştu.

‘PARTİMİZ BİRİLERİNİN ASKERİ DEĞİL TÜRKİYE’NİN UMUDU!’

İki başkan adayından yapılan ortak açıklama şu şekilde:

3 adaylı seçimde mavi ve beyaz liste adaylarının Adil ve demokratik olmayan, can güvenliğinin bulunmadığı şartlarda seçimi protesto ettiklerini beyan ederek aday olmayacaklarını belirten yazılı dilekçeyi divana verdiler. 2 adayın seçime girmemesi kararı 2 listenin yönetim kurulu adayları ve delege adaylarından oluşan 112 mücadeleci kadın ve partili seçmen kadınlar divana 2. Bir dilekçe sundular. Konu dilekçede adayların seçime katılmama kararlarını haklı bulduklarını ilçe başkanlığının seçimde taraf olduğunu ve 6 Temmuz da yapılacak olan il başkanlığı seçimine aday olan zahide KURUN 'un bireysel siyasi hedefleri ve 32 il delegesi uğruna kadınların seçme ve seçilme hakkına ambargo koyduğu görülmektedir. Zahide Kurun gelin biz olalım sloganına uymayan 32 il delegesine şekil vermek adına blok liste ile karşımıza çıkan kırmızı liste adayını alenen desteklemiştir. Özgür olmayan delegeler hiçbir zaman demokratik mücadele veremezler. Bir kişi başkan olsun diye seçme ve seçilme haklarımız blok liste ile gasp edilmiştir. Partimiz birilerinin askeri değil Türkiye'nin umududur. (Gazeteyenigün)



YORUMLAR

  • 0 Yorum