Reklam

CHP İzmir, 91.yaşını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi 91.yaşını kutluyor. Örgütün kutlamalarının İzmir’deki adresi Cumhuriyet Meydanı oldu.

CHP İzmir, 91.yaşını kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi 91.yaşını kutluyor. Örgütün kutlamalarının İzmir’deki adresi Cumhuriyet Meydanı oldu.

CHP İzmir, 91.yaşını kutladı
09 Eylül 2014 - 18:48

Törene İzmir Milletvekilleri, İl Başkanı Ali Engin, eski il başkanları, ilçe belediye başkanları, gençlik kolları başkanı ve çok sayıda partili katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulan törende konuşan CHP İl Başkanı Engin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Sözlerine İzmir’in kurtuluş yıldönümünü kutlayarak başlayan Engin, “Geçen yıl İzmir’de çok görkemli ve coşkulu bir kutlama yapmıştık. Partimizin vizyonunun, misyonunun halka anlatıldığı çok güzel törenler yapmıştık. Bütün örgütüme teşekkür ederim. Bu yıl da coşkuyla, heyecanla, gelecek vizyonuyla 91’inci yılını kutluyoruz. Geride kalan bir kurultay atlattık. Gayet de oy verenlerle kurucumuza yakışır bir kurultay oldu. CHP yüz yıllarca ayakta kalacak ve ülkemize hizmet edecek. Buna yürekten inanıyoruz. CHP’ye inanmayan bölünecek olarak gören herkes yanılacaktır” dedi.

Engin ayrıca, “AKP milletvekilliği yapan bir zat Cumhuriyet Halk Partisi’nin Kuran’ı gizlediğini camileri kapattığını söylüyordu. Cumhuriyet Halk Partisi olmasaydı, onun kurucusu, onun genel başkanı olmasaydı bugün camiler kiliseye çevrilmişti. Bazı cahillere buradan ısrarla şunu söylüyorum; CHP olmasaydı bugün camilerde IŞİD’ciler dua ediyor ve vaaz veriyordu. Bu provokatörlere meydanı bırakmamız lazım daha yakın temas kurumamız lazım. CHP hiçbir vatandaşının değerleriyle, inancıyla, etnik kökeniyle ilgilenmez. Her yurttaş bizim gözümüzde eşittir bunun bilinmesi ve topluma anlatılması lazım. Çünkü bizim yandaş, havuz medyamız yok. Çok uyanık olmamız ve birbirimizle dayanışma içinde olmamız lazım. Partimizin bu kurultayda kararlı ve bilinçli mesajlar vererek her kesiminden oy alacak bir hal aldığını görebiliyorum. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2015’te başbakan olacağına ve partimizin iktidar olacağına inanıyoruz. Ve her CHP’linin çalışmasını buna inanmasını istiyorum. İnanmayanlara bir şey demiyorum ama hepimizin inanması lazım. Bizim birbirimize sıkı sıkıya sarılmamız lazım. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. CHP’de barış olursa Türkiye’de barış olacak. Onun için parti içi barış ve kardeşliği güçlendirmemiz lazım ki Türkiye barış ve kardeşlik olsun” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum