Reklam

CHP Lideri Özel: Oğuz Erge'nin cinayeti meclise taşınacak!

İzmir’de katledilen taksici Oğuz Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Lideri Özel konuyu Meclis’e taşıyarak çözüm önerileri getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

CHP Lideri Özel: Oğuz Erge'nin cinayeti meclise taşınacak!

İzmir’de katledilen taksici Oğuz Erge’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan CHP Lideri Özel konuyu Meclis’e taşıyarak çözüm önerileri getirmeye çalışacaklarını ifade etti.

CHP Lideri Özel: Oğuz Erge'nin cinayeti meclise taşınacak!
04 Şubat 2024 - 17:38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de, müşteri olarak taksiye binen Delil Aysal (19) tarafından tabanca ile vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, taziye ziyareti sonrasında İzmir'de gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP Lideri Özgür Özel “Taksici cinayetlerini hep duyuyoruz hep üzülüyoruz Ama Oğuz kardeşimizin yaşadığı bu sefer takside bulunan kamera sayesinde hepimizin gözünün önünde oldu.. Bu yüzden de bir kez daha irkildik. Meseleyi bütün Türkiye yaşadı. İnsan insanlığından utanıyor. O niyetle de binmiş olsa. Seni bu soğukta dışarıda bırakır mıyım kardeşim diyen birine ve o kadar iyi bir insan karşı giriştiği bu vahşice, zalimce cinayet hepimizi kahretti. Onun kalbinin yerinde taş olsa yumuşardı. Ama maalesef bu yaşandı. Ben gördüğüm andan itibaren etkisinden kurtulabilmiş değilim. Özellikle aileyi gelip görmek, geride bıraktıkları ve arkadaşları için bir şey yapabilir miyiz diye bu ziyareti yapmak istedik. Ailesine de ve duraktaki taksici arkadaşlarına da söyledim. Bu geride kalanlarla ilgili elimizden gelenlerle ilgili ne yapılması gerekiyorsa yapılır. Orada bir sıkıntı yok.” dedi.

Konuyu Meclis’e taşıyacaklarını dile getiren Özel “Oğuz kardeşimizin kaybı arkadaşımız için büyük bir acı ama bundan sonra ama taksiciler açısından sürekli hayatları tehlikede, kayıplar veriliyor. Alınabilecek tedbirler noktasında bu bir başlangıç olursa… Biz bu konuyu mecliste gündeme getireceğiz. Konuyla ilgili meclis araştırması komisyonu kurulmasını teklif edecekler. Üzerinde hem birebir bu mesleği yapanlarla konuşarak, dernekleri ile odaları ile görüşerek nasıl tedbirler alınabilir düşünülecek. İlk akla gelen güvenlik kabini konusu var ama nasıl yapılabilir nasıl edilebilir düşünülecek. Umarım bu büyük kayıp bundan sonra taksicilerin evlatlarının yetim kalmaması konusunda bir kazanıma dönüşebilir. Bundan sonraki meslektaşlarının hayatlarını kaybetmemesi, evlatlarının yetim kalmaması için atılacak adımlara vesile olursa bu hepimiz için bir teselli olacak.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A HATAY TEPKİSİ

Özel, ayrıca gazetecilerin sorularını cevapladı. Özgür Özel, kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay yaptığı konuşma ile ilgili gelen soruya şu yanıtları verdi:Hepimizin yüreği hala yanıyor. Bu meseleyi siyasete alet etmek istemem. Ancak Erdoğan'ın 'Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi?' ifadeleri; gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum.

DEPREMZEDEYE TEHDİT OLUR MU?

Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu? Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın, kalbi yok!"

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen şehirlerden biri olan Hatay'da konuşmuştu.Erdoğan, yaptığı açıklamada, "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay'a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum