Reklam

Cumhurbaşkanı devir teslim töreni

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan Köşk'te 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılandı. Devir teslim töreninde yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

Cumhurbaşkanı devir teslim töreni

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devir teslim töreni için Çankaya Köşkü'ne geldi. Erdoğan Köşk'te 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından karşılandı. Devir teslim töreninde yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi.

Cumhurbaşkanı devir teslim töreni
28 Ağustos 2014 - 18:15

Atlı birlikler eşliğinde giriş yapan Erdoğan'ı Köşk kapısında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül karşıladı.

Tören alanında İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halef selef cumhurbaşkanları Çankaya köşkü'ne girdi.

Köşk'teki törende kürsüye çıkan Gül şunları söyledi:

Sayın Cumhurbaşkanı, değerli hanımefendi, ekselanslar, hanımefendiler beyefendiler… 7 yıl süreyle üstlenmiş olduğum cumhurbaşkanlığı görevini bugün cumhurbaşkanı sayın recep tayyip erdoğan’a devretmekten büyük bir şeref duyuyorum.

Bugünkü törenin önemli bir özelliği var. türk halkı tarafından 12’nci cumhurbaşkanı seçilen sayın recep tayyip Erdoğan, değerli kardeşimle 40 yılı aşan bir dava arkadaşlığımız dostluğumuz ve beraber çalışma mesaimiz var. E 40 yıl yarım asra yaklaşmış demek. Dolayısıyla böyle bir arkadaşıma devrediyorum.

Üstün liderlik ve yöneticilik yeteneklerini, ülkesine ve insanlığa hizmet heyecanını hakka olan inancını en yakından bilenlerdenim. Son 14 yıl boyunca ise önce partimizi beraber kurduk, sonra da yönetimde değişik pozisyonlarda beraber çalıştık. Gururla söylemeliyim ki bu 12 yıl cumhuriyet tarihimizin en parlak dönemleri arasında yer aldı. Birlikte tarihi ekonomik siyasi sosyal reformlara dönüşümlere imza attık.

Sayın cumhurbaşkanı ve değerli kardeşim, sizi bir kez daha tebrik ediyorum. şahsınıza, emine hanıma, çocuklarınıza sağlık diliyorum. Allah yardımcınız olsun, Cenabı Allah mahcup etmesin.

Türkiye cumhuriyetinin 12’nci cumhurbaşkanı olarak göreve başladığım bu ilk saatlerde, aziz milletime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. 91 yıllık cumhuriyet tarihimizde, hatta diyebilirim ki 2 bin yıllık türk tarihinde, ilk kez devletin başındaki isim, milletimizin sandık başına gidip tercih yapmasıyla, yani doğrudan doğruya kendi tercihiyle bir cumhurbaşkanı belirlenmiştir.

Halkın seçtiği 12. Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise şöyle konuştu;

Türkiye Cumhuriyeti’nin 12’nci cumhurbaşkanı olmanın mutluluğunu hissettiğim bu ilk saatlerde, halkın oylarıyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olmanın da iftiharını yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sorumluluğumun çok daha fazla artığının bilinci içerisindeyim. Gerek 2007’deki anayasa değişikliğine yüzde 69 ile evet diyen, 10 Ağustos’ta yüzde 52’yle oy vererek şahsıma bu tevdi eden milletime teşekkür ediyor, emanetlerine sımsıkı sahip çıkacağımı vurgulamak istiyorum.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 11’nci Cumhurbaşkanına, Değerli dava arkadaşıma, yedi yıldır başarıyla yürüttüğü bu kutlu vazifeden dolayı, şahsım ailem ülkem ve milletim adına özellikle şükranlarımı sunuyorum.

Bugün kapanan dönem eski Türkiye dönemidir. Kapıları ardına kadar açılan yeni dönem ise cumhuriyetimizin ilk yıllarındaki öz ve ruhu taşıyan yeni Türkiye, büyük Türkiye dönemidir. Eski Türkiye’de çeteler vardı, vesayet vardı, siyasetin üzerinde engeller tehditler vardı. Eski Türkiye’de istikrarsızlık şüphe ve tereddüt vardı. Adım adım gerçekleştirdiğimiz her bir reformla bu sorunları hamdolsun geride bıraktık. En son cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle milli iradenin zaferini de dünyaya böylece ilan etmiş olduk.

Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah utandırmasın diyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum