Reklam

Demir'e "Taş" gibi cevap

CHP Karabağlar Meclis Üyesi İsmail Taş, AK Parti’li Bünyamin Demir’in kardeş belediye yardımına karşı çıkmasını sert bir dille eleştirdi

Demir'e "Taş" gibi cevap

CHP Karabağlar Meclis Üyesi İsmail Taş, AK Parti’li Bünyamin Demir’in kardeş belediye yardımına karşı çıkmasını sert bir dille eleştirdi

Demir'e "Taş" gibi cevap
06 Eylül 2017 - 14:15

CHP Karabağlar Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı Başkan Muhittin Selvitopu’nun başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Karabağlar Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Nurhak’a verdiği destek gündeme geldi. Konuyu daha önce basın üzerinden eleştiren AK Parti’li Bünyamin Demir’e CHP Üyesi İsmail Taş’tan sert cevap geldi.

BUNLARI PAYLAŞACAK YÜREK VAR

Taş, Demir’in, Karabağlar Belediyesi’nin Kahramanmaraş’a bağlı Nurhak ilçe belediyesine maddi destek sağladığı gerekçesiyle eleştirmesinin yersiz olduğunu savunarak, “ Belediyemizle kardeş belediye olan Nurhak’ta belediyemizin sağladığı maddi destekle bir meydan yapılacak ve Nurhak’a destek verilmiş olacaktır. Karabağlar Belediyesi’nin var olan borcu nedeniyle böyle bir yardım yapılmaması gerektiğini savunan Demir, bir siyasetçiye yakışmayan bir üslupla ‘Ayranımız yok içmeye’ ifadesini de kullanmıştır. Bu tutumunu da Karabağlar halkının ve İzmir halkının takdirine bırakıyoruz. Ama Sayın Demir’in şunu da bilmesini isteriz ki, ayranımız da var yoğurdumuz da var ekmeğimiz de var. Bizde bunları paylaşacak yürek” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLER ARTIK ANADOLU’DUR

Taş, Türkiye’nin her kentinin artık bir Anadolu olduğunu kaydederek, “Bugün İzmir, sadece İzmir değildir; Anadolu’dur, Türkiye’dir. Aynı şey diğer büyükşehirlerimiz için de geçerlidir. Yani, Anadolu ve büyükşehirlerimiz birbiriyle kültürel ve ekonomik alışveriş içindedir. Sosyo-ekonomik olarak böyle bir ortamda, hiçbir belediye hatta kurum ve kişi, kendisini bu durumdan soyutlayarak yaşayamaz ve yaşamamalıdır da. Bir belediye borçlu bile olsa, kendisinden daha az imkanlara sahip yerlere destek olma yürekliliğini göstermelidir. Bu arada, Türkiye’de kaç tane borçlu olmayan belediye gösterebilirsiniz. Türkiye’de hangi partiden olursa olsun, borçlu veya borçsuz her belediye kendine kardeş belediye bulur ve dayanışma içinde olur” diye konuştu.

HALKIMIZ MEMNUN

Karabağlar Belediyesi’nin geçmişte yaptığı bazı kardeş belediye desteklerini hatırlatan Taş, “Karabağlar Belediyesi geçmişte de Mardin’in Ömerli ilçesine gitmiş ve desteklerde bulunmuştur. Böyle bir hizmet, artık İzmirli olan İzmir ekonomisine güç katan Mardinlileri ziyadesiyle memnun etmiştir. Aynı durum İzmir’de yaşayan, İzmir’e katma değer katan Kahramanmaraşlı hemşerilerimiz için de geçerlidir. Emimim, ilçemizdeki tüm hemşerilerimiz de bu kardeşlik ve dayanışmadan dolayı memnundurlar” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ’Lİ BELEDİYELERE DE SÖYLESİN

Borçlu bir belediyenin diğer bölgelerle bağlantısını kesmesinin doğru olmadığının altını çizen Taş, “Varlığı da yokluğu da paylaşmayı bilen bir kültürün sahipleriyiz. Sayın Demir’i, bu konuda bir daha düşünmeye davet ediyoruz. Sayın Demir samimi ise, AK Parti’li tüm borçlu belediyelere derhal kardeş belediye bağlarını iptal etmesi için bu görüşlerini göndermesini de tavsiye ediyoruz.

Muhalefet yapma adına, en temel değerlerimizden biri olan kardeşlik ve dayanışmayı erteleyemeyiz” sözlerine yer verdi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bünyamin Demir de, Karabağlar’ın sokaklarında çöpler dururken bu yardımın verilmesini doğru bulmadıklarını, kardeş belediye yerine ‘abi’ belediye bulmaları gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum