Ortadoğu’yu Asya ve Avrupa’ya bağlayan dijital bir koridor oluşturmak için Katar’ın başkenti Doha’da ilk imzalar atıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinde iki ülke arasında yapılan stratejik işbirliği görüşmelerinin ardından; Türkiye’de teknolojinin gelişimi adına önemli bir adım atıldı. Microsoft ile DTech Cloud, bulut tabanlı teknolojiler alanında stratejik işbirliği konusunda anlaştı. Katar’ın başkenti Doha’daki The Ritz Cartlon Hotel’de gerçekleştirilen imza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Katar Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Mohammed El Mannai katıldı.
İŞBİRLİĞİ GENİŞLEYECEK
Microsoft ve DTech Cloud arasındaki stratejik işbirliğine şahitlik etmekten heyecan duyduğunu belirten Bakan Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani huzurlarında, iki ülke arasında teknoloji alanında köprü kurmak amacıyla kritik bir mutabakat metni imzaladıklarını belirtti. Bakan Kacır, sözlerine şöyle devam etti: “Bugün, teknoloji ve bulut şirketi DTech Cloud ile Microsoft arasında bir kilometre taşı olacak stratejik iş birliğine şahitlik ediyoruz. Bu iş birliği ile başta Türkiye ve Katar’ın, ardından yakın coğrafyanın tamamının dijital dönüşümüne katkı sunulmasını amaçlıyoruz. Umuyorum ki bu işbirliği sayesinde yapay zeka, siber güvenlik, hiper ölçekli servisler ve analitik gibi yeni nesil çözümler alanında Türkiye ve Katar arasındaki dijital köprünün daha da geliştirilmesine ve genişlemesine katkı sağlanacak; bölgenin teknolojik liderliği üstlenilecektir.”
DİJİTAL EKONOMİNİN ALTYAPISI GÜÇLENECEK
Dijital ekonomide öncü olacak çözümler üretmeyi hedeflediklerine değinen DTech Cloud’un kurucusu Bereket Murat Oktay ise “Bu iş birliği sayesinde Microsoft bulut bilişim altyapısından faydalanarak dijital ekonominin önünü açacak çözümler üretmeyi hedefliyoruz. Bulut tabanlı yapay zeka ve büyük veri analitiği ile sağlık, enerji ve üretim sektöründe müşterilerin dijital dönüşüm hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracağız” şeklinde konuştu.
YORUMLAR