Reklam

En çok başıboş sokak köpeği İzmir'de

İzmir sokaklarında 450 bin başıboş köpek bulunuyor

En çok başıboş sokak köpeği İzmir'de

İzmir sokaklarında 450 bin başıboş köpek bulunuyor

En çok başıboş sokak köpeği İzmir'de
26 Mayıs 2024 - 16:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın verilerine göre, Türkiye’de en çok başıboş sokak köpeği İzmir’de bulunuyor. İzmir’i İstanbul ve Ankara takip ediyor. İzmir sokaklarında tam 450 bin başıboş köpek yaşamaktadır.

Bu durumun, hem insan sağlığı hem de köpeklerin refahı açısından ciddi bir sorun teşkil ettiği belirtilidi. İzmir’deki başıboş köpeklerin sayısının artması, trafik kazaları, kuduz ve diğer zoonoz hastalıkların yayılması gibi riskleri beraberinde getiriyor. Vatandaşlar, bu durum nedeniyle endişeli ve tedirgin.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Selma Doktor
    1 hafta önce
    ABD ve Avrupa ülkelerinde köpek dışkısına ağır yaptırımlar getirilirken Türkiye'de başıboş köpeklerin dışkılarından yayılan 'echinococcus granulosus' parazitinin neden olduğu kist hidatik vakaları artıyor. Türkiye'de, 2005 yılında 175 kist hidatik vakası yaşanırken 2019 yılında 1867 kişi bu hastalığa yakalandı. Vakaların 2017, 2018 ve 2019 yıllarında sert yükselişe geçtiği görüldü ve hastalığın 14 yılda 8,8 kat arttığı saptandı. Sokak köpekleri derhal TOPLANMALIDIR!!