Reklam

Erdoğan ile Obama arasındaki görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme sona erdi.

Erdoğan ile Obama arasındaki görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama arasındaki görüşme sona erdi.

Erdoğan ile Obama arasındaki görüşme
05 Eylül 2014 - 19:03

Galler'de yapılan NATO zirvesinde beklenen buluşma gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama 15 ay sonra ik kez baş başa görüşme gerçekleştirdi.

İkilinin TSİ 17.15'te gerçekleşmesi planlanan görüşmesi 17.05'te başladı. Basına kapalı yapılan toplantı 1,5 saat sürdü. Görüşmede ABD Başkanı Barack Obama'nınTürkiye'nin görüşlerini almayı sabırsızlıkla bekliyorum. İstihbarat ve askeri alanda yapabileceklerimizi konuşacağız. Irak ve Suriye'deki istikrarsızlıktan, IŞİD tehdidinden ve hepimize tehdit oluşturan unsurlardan bahsedeceğiz dediği bildirildi.

Obama, toplantı sonrası yaptığı açıklamada 'Bizim taraflarımız tartışmaları sürdürüyor yaptırımlara önlemlere son halini vermeye çalışıyor. Devlet Başkanı'nın yaptıklarına baktığınızda bir süreç görüyorsunuz. Sahada olanları değerlendirdiğinizde buradaki plana taraf olan kişilerin uygulamaları yerine getirmesi durumunda yaptırımların kaldırılması için bu uygulamaların sahada görülmesi gerekiyor. Bizim ateşkesi bu noktada görmemizin nedeni yaptırımların uygulanması. Bunların ekonomi üzerinde etkisi var. Bunda daha önce görmediğimiz boyutlarda etki görüyoruz. Burada NATO Ukrayna'yı desteklerken gerçekten insanların temel bir ilkeyi gözetlediğini gördük. Ülkeler birbirlerini bazı şeyler yapmaya zorlayabiliyor. Egemenliklerinden vazgeçmelerine de zorlayabiliyor. Burada yaptığımız çalışma bu krizi sonlandırmaya yönelikti. ABD ciddi bir rol üstlendi bu süreçte. Acil müdahale ile ilgili olarak Varşova'da 1 milyar dolarlık bir insiyatiften bahsettik.

YORUMLAR

  • 0 Yorum