Reklam

Eshot işçisine emsal teşkil edecek cevap!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü'nde görevli İzelman çalışanına BİMER'den gelen cevap emsal teşkil edeceğe benziyor.

Eshot işçisine emsal teşkil edecek cevap!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eshot Genel Müdürlüğü'nde görevli İzelman çalışanına BİMER'den gelen cevap emsal teşkil edeceğe benziyor.

Eshot işçisine emsal teşkil edecek cevap!
05 Temmuz 2014 - 15:52

Hüseyin Atakul- İzmir Büyükşehir belediyesinin sendikalı çalışanı A. Ö. sendikasından istifa ederek başka bir sendikaya üye olduğu için toplu iş sözleşmelerinden muaf tutulmaya çalışması sebebiyle Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) sayfasına yaptığı şikayet doğrultusunda aldığı cevap emsal teşkil edeceğe benziyor.
Başbakanlık tarafından verilen cevapta özet olarak " konunun işçi sendikasına dayanışma aidat ödenmesi bağlı olduğu , bunun için işçi sendikasının onayının aranmayacağı"bildirildi.

İşte BİMER şikayetine verilen cevabın tam metni:

Sayın A. Ö. ,

Bimer Başvuru Numaranız :4693**

Başvurunuza cevaben Başkanlığımız tarafından yazılan 04/07/2014 tarih ve 12243 sayılı yazının metni aşağıdaki gibidir. Bilginize
Sayın A. Ö. Gürpınar Mah. 7055-2 Sk. No:1-6 Bornova/İZMİR
İlgi: Başbakanlık İletişim Merkezinden alınan 20/06/2014 tarihli dilekçe. İzelman Genel Hizmet Otopark Özel Eğitim İtfaiye ve Sağlık Hiz.Tic. A.Ş.'ye bağlı Eshot işyerinde çalıştığınız, Belediye-İş Sendikasına üye olduğunuz, ancak işyerinizde toplu iş sözleşmesinden yararlanamadığınız belirtilerek, bu durumun yasalara uygun olup olmadığının bildirilmesi istenilen ilgi dilekçeniz incelenmiştir.
Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinde; Genel-İş Sendikasının, adı geçen şirkete bağlı işyerlerinde toplu iş sözleşmesi yapmaya yetkili olduğuna ilişkin 10/01/2013 tarih ve 791 sayılı yetki belgesinin verildiği ve söz konusu yetki belgesine istinaden başlatılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanması üzerine Yüksek Hakem Kurulu Başkanlığının 24/07/2013 tarih ve E.No:2013/113, K.No: 2013/122 sayılı kararı ile 01/01/2013-31/12/2014 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesinin karara bağlandığı, sendika üyeliğinize ilişkin kayıtların incelenmesinde de; 28/02/2014 tarihinden itibaren de Belediye-İş Sendikası üyesi olduğunuz anlaşılmıştır. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanununun 39’uncu maddesinde; toplu iş sözleşmesinden taraf işçi sendikasının üyelerinin yararlanacağı, toplu iş sözleşmesinin imzası sırasında taraf işçi sendikasına üye olmayanların, sonradan işyerine girip de üye olmayanların veya imza tarihinde taraf işçi sendikasına üye olup da ayrılanlar veya çıkarılanların toplu iş sözleşmesinden yararlanabilmelerinin, toplu iş sözleşmesinin tarafı olan işçi sendikasına dayanışma aidatı ödemelerine bağlı olduğu, bunun için işçi sendikasının onayının aranmayacağı, dayanışma aidatı ödemek suretiyle toplu iş sözleşmesinden yararlanmanın, talep tarihinden geçerli olduğu, öngörülmüştür. Bu nedenle, toplu iş sözleşmesi tarafı olan Genel-İş Sendikasına üye olmak veya dayanışma aidatı ödemek suretiyle ancak söz konusu toplu iş sözleşmesinden yararlanabileceğiniz hususunda bilgilerinizi rica ederim.
Kamil YEŞİLYAPRAK Genel Müdür a. Daire Başkanı



YORUMLAR

  • 0 Yorum