Reklam

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'dan açıklama : "Kadifekaleye sahip çıkmalıyız''

Gazetem İzmir ve Erkekçe TV ekranlarından yayınlanan Erkekçe programında, yerel yönetimlerin önemi ve İzmir'in sorunları ana gündem maddesi olarak ele alındı. Programın sunucusu Salih Erkek'in konuğu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'ydı. Ata'nın katılımıyla gerçekleşen programda kentin ve kentte yaşayan insanların sorunlarının masaya yatırıldığı bir yayın gerçekleştirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'dan açıklama : "Kadifekaleye sahip çıkmalıyız''

Gazetem İzmir ve Erkekçe TV ekranlarından yayınlanan Erkekçe programında, yerel yönetimlerin önemi ve İzmir'in sorunları ana gündem maddesi olarak ele alındı. Programın sunucusu Salih Erkek'in konuğu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'ydı. Ata'nın katılımıyla gerçekleşen programda kentin ve kentte yaşayan insanların sorunlarının masaya yatırıldığı bir yayın gerçekleştirildi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'dan açıklama :
30 Mayıs 2024 - 09:15

Gazetem İzmir TV - Erkekçe TV - Gazetem İzmir İnternet Haber Portalı İmtiyaz Sahibi Salih Erkek'in ERKEKÇE programına katılan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Yalçın Ata'nın uzun yıllara dayanan tecrübesi ve insan odaklı yaklaşımı sergilediği program izleyiciler tarafından beğenildi. Salih Erkek, Ata'yı dostu ve ağabeyi olarak tanımlayarak konun insan dostu ve iyilik dolu kişiliğini vurguladı. Programın ilerleyen bölümlerinde, İzmir'in turizm potansiyeli ve esnafın yaşadığı sorunlar gibi konulara odaklanıldı.

Ata'nın programda paylaştığı görüşler, İzmir'in yerel ekonomisi ve esnafın durumu hakkında önemli bilgiler içerdi. Ayrıca, İzmir'in turizm potansiyelini artırmaya yönelik projeler ve çözüm önerileri de tartışıldı.

YALÇIN ATA’DAN, SALİH ERKEK’E TEBRİK

Yalçın Ata,Kadifekale'nin canlanması için Salih Erkek'in verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığını belirterek,  Salih Erkek'in liderliğinde ve destekçilerin kararlılığıyla, atıl durumda olan bu tarihi bölgenin yeniden hayat bulduğunu ifade etti. Ata, Salih Erkek'e İzmir esnafı ve halkı adına teşekkür etti.

KADİFEKALE’YE TELEFERİK

Kadifekale'nin turizm potansiyelini vurgulayarak açıklamalarda bulunan Ata, “Bizim birliğimizin bulunduğu yerden Kadifekale o kadar muhteşem görünüyor ki inanamazsınız. İzmir’in her köşesinden görülen bir kale. Geçenlerde orada bir düğün vardı gittik perişan haldeydi. Kadifake’nin tadilata ihtiyacı var. Kadifekale’ye teleferik düşüncemiz vardı. İki ay kadar önce Antalya’ya gittiğimizde teleferiğe bindik. Teleferiğe binip tepeye kadar çıktık Antalya inanılmaz güzel görünüyor yukarıdan seyrine doyum olmuyor İzmir’e neden olmasın?

“KATLI OTOPARKIN YIKILMASINA KARŞIYIM”

Çankaya katlı otoparkının yıkım kararına karşı olduğunu belirten Ata, “Çok katlı otoparkın kaldırılmasını düşünüyorlar ki ben buna kesinlikle karşıyım. Altında 70’e yakın yaklaşık iş yapan arkadaşımız var mekanları olan arkadaşımız var. Yıkılmasın demiyorum ama yıkılacaksa, yenisi yapılmadan, yıkılmasın ki o kadar insan da mağdur olmasın. Günlük 6-7 bin araç giriş çıkışı var. Özellikle yazın Kemeraltı esnafının ciddi şekilde buradan faydalandığını görüyoruz. Arabasını bırakan arkadaşımız iş yerine yürüyerek gidebiliyor. Zaten bu bölgede trafikte ciddi bir sıkıntı var. Bir de otopark sıkıntısı yaşarsak buranın halini düşünebiliyor musunuz? Yurt dışından gelen misafirlerimiz oluyor ayrıca gurbetçi misafirlerimiz oluyor buraya evlenmek için kızıyla oğluyla gelenler oluyor Kemeraltı’ndan alışveriş yapıyorlar bu insanlar aracını nereye koyacak? Öncelikle yeni bir otoparkın yapılıp daha sonra buranın yıkılmasından yanayım. Yenilenebilir ama şu anda yıkılmasına kesinlikle İzmir teşkilatı olarak biz karşıyız.” İfadelerinde bulundu.

“KİMSE KADİFEKALE’YE ÇIKAMIYORDU”

Önceki yıllarda  Kadifekale’ye emniyet güçleri dahil kimsenin çıkamadığını belirten Ata, “ Eskiden orada Beyaz Saray gazinosu vardı. Birçok ünlüyü ağırladı orası. Birçok konsere ev sahipliği yaptı. Fakat sonra Kadifekale, emniyetin, jandarmanın çıkamadığı bir yer haline geldi. Biz o Kadifekale’yi kurtardık. İzmir’imize, yurdumuza kazandırdık. Ticaret odasından başka da kimsenin katkısı olmadı. Sadece şunu söylemek isterim yetkili kurullara. Sayın valimiz de aynı şekilde, Kadifekale‘ye bir çıkıp İzmir’i seyretsinler, sonra bizim ne demek istediğimizi gayet iyi anlaşılacaktır.” Dedi.

“BİRLİK OTELİ İZMİR ESNAFINA KAZANDIRDIK”

Salih Erkek’in, Birlik Otel’i yıllar sonra tekrardan İzmir halkına kazandırdığı için kendisine teşekkür ederken, Ata, Erkek’e şöyle cevap verdi: “ Biliyorsunuz bizden önceki yönetim 24 yıl boyunca oteli ruhsatsız çalıştırmış göreve gelir gelmez,  ilk işimiz bu oldu. Otel atıl vaziyetteydi ve 16 yıldır zarar eden bir oteldi. Bunu kucağımızda bulduk. Öncelikle dedik ki buranın ruhsatını satın alacağız ve bu muhteşem güzel eseri tüm esnafa İzmir esnafına kazandıracağı diye ant içtik ve verdiğimiz sözlerin arkasında da bu da vardı. Bir firmayla anlaşıp muhteşem bir yatırım yapıyoruz otele. İzmir’e inanılmaz güzel bir eser kazandırıyoruz. Otel 16 yıldır zarar ediyordu. Bu yıldan itibaren inşallah İzmir esnafıyla birlikte kazanmaya başlayacak. Çok güzel bir havuzu var. Otelde 42 tane odamız var. 15 Haziran‘da kısmet olursa Cemil Tugay Başkanımız açılışını yapacak.

TÜRKİYE’DE BİR İLK: “ESNAF MÜDÜRLÜĞÜ” KURULDU

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile esnafların geleceği hakkında birçok konuyu konuştuklarını belirten Ata, “ Cemil Başkanımız tarafından gayet güzel karşılandık. bir çok esnafların geleceği ile ilgili bir çok konuyu masaya yatırdık. Bunlardan bir tanesi de esnaf müdürlüğüydü. İzmir Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi Esnaf Müdürlüğü diye bir birim kurdu. Buraya da esnaf arkadaşlarımızdan iki arkadaşımızı görevlendirdik. Yeni çalışmalar  yapıyoruz. 15 Haziran’a kadar da bu çalışmaları bitirip diğer ilçelerdeki belediye başkanlarımızla ortaklaşa çalışıp diğer ilçelerde esnaf masası kuracağız. Onlarla irtibatlı bir şekilde Türkiye’de hiç denenmemiş ve gayet güzel esnaf için çok güzel olabilecek bir sisteme geçmek üzereyiz.

ESNAFIN İŞİ GELDİĞİ GÜN BİTECEK!

Esnaf Müdürlükleri sayesinde, esnafların belediyeyle olan işlerini bir günde halledebileceğini belirten Ata, “İlçelerle irtibatlı olabilmek için ilçelerde de esnaf masası kurup bu şekilde çalışmaları büyüteceğiz. Yani belediyelerle esnafımızın işi geldiği gün bitecek. Allah kısmet nasip ederse esnaflarımız tüm işlerini Esnaf Müdürlüğümüz de gerçekleştirecek. Bu sayede Esnaf artık belediyeye gidip günlerce ruhsat peşinde koşmayacak. Belediye ile olan işlerini günlerce beklemeden anında Esnaf Müdürlüğü kanalıyla esnafın işleri orada halledeceğiz.” Dedi.

“ESNAF ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYOR”

Son zamanlarda esnafın çektiği sıkıntılardan bahseden Ata, “Esnaf çok zor günlerden geçiyor. Son zamanlarda esnafın gerçekten hali perişan diyebiliriz. Sebebine gelince de zaten işlerde bir sıkıntı var piyasalarda sıkıntı var. Bir de bu fiyatların böyle anormal şekilde yükselmesi esnafın gerçekten son dönemde kötü zamanlarda geçirmesine sebep oluyor. Dedi.

ATA’DAN BELEDİYE LOKANTALARINA ELEŞTİRİ

Bazı belediyelerin lokanta ve kasap gibi işletmeler açmasının, esnafa zarar verdiğini belirten Ata, “Belediyeler lokanta açmaya başladı. 40 TL’ye yemek üç çeşit yemek.. 40 TL, 60 TL farklı farklı fiyatlarla lokanta açıyor ya da farklı sektörlerde açılışlar. Belediyenin görevi kasap açmak değil.” İfadelerinde bulundu.

ESNAF KEFALET KREDİLERİYLE İLGİLİ GERİYE DÖNÜK FAİZ ARTTIRIMI AÇIKLAMASI

İzleyicilerden gelen soruları yanıtlayan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Odası Başkanı Yalçın Ata, esnaf kefalet kredilerinde geri dönük faiz artırımıyla ilgili sorduğu soruya: “Aynı zamanda, İzmir Kemeraltı esnaf kefalet kooperatifi başkanlığını yapıyorum. Esnaf kefalet kredilerini kullanırken imzayı attığımızda geriye dönük faizle uygulanabilir diye imza atıyoruz. Kredi kullanıyorsun imzaladığımız yerin altında esnek faiz diyor yukarıya da çıkabilir aşağı da düşebilir diyor buna imza atıyoruz. İki gündür bu konuyla ilgili Ankara'daydım bu konuyla ilgili inanılmaz derecede çok sayıda telefon aldık. İsyan edenler şikâyet edenler var ve bunlar muhakkak olacaktır ama Ankara’da dinledikten sonra biraz makul karşıladım faiz oranlarını.” Dedi. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum