Reklam

FETÖ farelerinden akılmaz taktik

15 Temmuz sonrası giderek köşeye sıkışan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in cezaevlerindeki örgüt mensuplarına ulaşmak için kullandığı son teknik mide bulandırdı. Yapılan denetimlerde FETÖ’cülerin birbirlerine rögarlardan attıkları mesajlarla moral vermeye çalıştıkları ortaya çıktı

FETÖ farelerinden akılmaz taktik

15 Temmuz sonrası giderek köşeye sıkışan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in cezaevlerindeki örgüt mensuplarına ulaşmak için kullandığı son teknik mide bulandırdı. Yapılan denetimlerde FETÖ’cülerin birbirlerine rögarlardan attıkları mesajlarla moral vermeye çalıştıkları ortaya çıktı

FETÖ farelerinden akılmaz taktik
18 Kasım 2017 - 09:39

15 Temmuz darbe girişimiyle Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen Fettullahçı Terör Örgütü üyelerinin cezaevlerinde haberleşmek için kullandıkları son yöntem mide bulandırdı. Güvenlik güçlerine yakalanmamak için çeşitli haberleşme teknikleri deneyen hainler, son çareyi ise içinden fosseptik akan rögarlarda buldu. FETÖ üyelerinin, yazdıkları hayal satma planlarını rögar kapağını kaldırıp içine attıkları not kağıtları ile birbirlerine ilettiği ortaya çıktı. Hainlere göz açtırmayan cezaevi yönetimleri, hergün yeni yöntemler bulan FETÖ'cülerin umutlarını bir kez daha yıktı. Cezaevlerinde, fareler gibi rögarlardan medet uman FETÖ'ülere ait notlar ise dikkat çekici detaylar içeriyor.

SUÇLAMALARI REDDEDİN

Özellikle Aliağa Cezaevi'nde FETÖ tutuklularının kaldığı koğuşlarda bulunan notlarda "Hiçbir suçu kabul etmeyin ve sonuna kadar inkar edin. Konuşanlar ileride sıkıntı yaşayabilir. Tüm arkadaşlarımızın görüşü ve hareket şekli bu şekilde olsun. Az kaldı, Kasım sonu Aralık gibi dayanın. Sonuç inşallah güzel olacak. Bu konuda düşüncelerini bize adını yazmadan gönder" şeklinde içerisinde tehditlerin de bulunduğu mesajlar gönderdikleri belirlendi. Cezaevleri yönetimleri tarafından bulunan bazı notlarda ise 'mesajlarınız geldi, 2. 3. mahkemede tahliye olacağız. Herkese selam, sizden haber var mı?' diye yazıldığı ortaya çıktı. İzmir'de cezaevlerinde tutuklu bulunan FETÖ'cülerden ele geçirilen notlarda FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in vaazlarında verdiği mesajları ve gördükleri rüyaları birbirleriyle paylaştıkları tespit edildi. 15 Temmuz darbe girişiminin "beyin takımının da aralarında bulunduğu komutanların ve büyük imamların koğuşlar arasında yolladıkları mesajlar nasıl beyinlerinin yıkandıklarını gözler önüne sermeye yetiyor. Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yapılan operasyonlarda FETÖ zanlılarında krokiler, kaçış planları, şifreli notlar, koğuş ve havalandırma planlarının ele geçirildiği öğrenildi. FETÖ üyeleri, kağıttan uçak, kağıttan yuvarlak top yaparak ya da kalem pillere sararak hazırladıkları şifreli notları da havalandırmadan koğuşlara fırlatırken yakalanmışlardı.

TEDBİRLER ARTIRILDI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cülerin örgüt içi haberleşmesini önlemek için önlemler hemen aldı. Başsavcılık talimatıyla cezaevi yönetimi, koğuşların ortak çıkış noktası olan havalandırma boşluğunun üzerine, not kağıtlarının atılmasını engellemek için tel örgü ile kapattırdı. Ancak logardan fareler gibi hain FETÖ'cülerin haberleştiğini tespit ederek tutunak altına alan yetkililer, rögar kapaklarının sadece yönetim tarafından açılması için tedbir aldı.

DARBECİLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ

Genelkurmay Çatı Davası, 15 Temmuz'da etkin rol oynayan iki general darbecinin söz dalaşına sahne oldu. Sanıklar arasındaki çatışmayı su yüzüne çıkaran tartışma sırasında darbeci korgeneral Mustafa Özsoy ile darbeci tuğgeneral Ahmet Bican Kırker birbirlerine, öteki dünyada hesaplaşacağız dedi.

Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın dünkü duruşmasında, Genelkurmay İstihbarat Başkanı eski Korgeneral Mustafa Özsoy'un sorgusu yapıldı. 15 Temmuz'da Foça'da tatilde olmasına rağmen Tuğgeneral Ahmet Bican Kırker tarafından Ankara'ya çağrıldığını anlatan Özsoy, darbenin içine çekilmeye çalışıldığını iddia etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum