Reklam

Filistin'e İzmir'den destek

İnsan İçin Umut Derneği İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınamak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın toplantısına birçok vatandaş da katıldı

Filistin'e İzmir'den destek

İnsan İçin Umut Derneği İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınamak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın toplantısına birçok vatandaş da katıldı

 Filistin'e İzmir'den destek
20 Temmuz 2014 - 06:00

Çağla Vural/ Gazetemizmir- Konak alışveriş merkezi önünde yapılan basın açıklamasını İnsan İçin Umut Derneği Başkanı Menşure Gökçe gerçekleştirdi. Gökçe, İsrail'in 3 Yahudi gencin kaybolmasını bahane ederek başlatılan saldırıların gençlerin cesetlerine ulaşıldıktan sonra daha da arttığını dile getirdi. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'ye karadan, denizden ve havadan yapılan son saldırılarda yüzlece müslümanın şehit edildiğini belirten Gökçe, “500 kadar Filistnli yaralandı. 50 kadar mesken yıkıldı. Tüm dünyanın başında bir müsibet olan İsrail işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam birliğidir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmadan sonra sloganlar ve alkışlar eşliğinde yürüyen grup radyo programcısı Mehmet Bozdağ'ın Konak Meydanı'nda kurduğu stantta Filistin için imza kampanyası düzenlendi. Kampanyaya İzmir'de tanınan Mikrop Hikmet, dünyaca ünlü kuaför Harun Cici, Gazetem İzmir İmtiyaz Sahibi, Yenigün yazarı ve Televizyoncu Salih Erkek ve İnsan İçin Umut Derneği yetkilileri bizzat katılarak destek verdiler. Stand önünde İnsan İçin Umut Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Kılınç basın açıklamasını okudu.

Kılınç'ın okuduğu açıklamanın ardından da imza kampanyasını düzenleyen radyo programcısı Mehmet Bozdağ bir açıklama yaptı daha sonra da Filistin için dualar okudu.

Konak Meydanı'nda Filistin için imza kampanyası başlatan Mehmet Bozdağ da açıklamasında şu ifadelere yer verdi: " Kaç kişi olursak olalım. Filistin'de çocukların bir bombayla paramparça edilmelerini lanetleyelim. Orada analar 'önce hangi evladımın parçalanmış cesedini taşıyayim' diyorlar. Ağlayamıyorlar, çünkü göz pınarları kurudu. Biz de bunları kınamak için en azından oradaki yangına bir damla su vererek safımızı belli edelim”

Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar ve vatandaşlar imzalarıyla filistine destek verdi.

Gazetem İzmir olarak bu katliamlara göz yuman dünya liderlerini kınıyor ve lanetliyoruz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum