Reklam

FUTBOLUN ‘ÖZEL’ YETENEKLERİ İZMİR’DE

Futbol ve futsal alanında Türkiye'yi temsil eden özel futbolcular, İzmir’de kampa girdi.

FUTBOLUN ‘ÖZEL’ YETENEKLERİ İZMİR’DE

Futbol ve futsal alanında Türkiye'yi temsil eden özel futbolcular, İzmir’de kampa girdi.

FUTBOLUN ‘ÖZEL’ YETENEKLERİ İZMİR’DE
17 Temmuz 2014 - 18:27

İZMİR (İHA) - Futbol ve futsal alanında Türkiye'yi temsil eden özel futbolcular, İzmir’de kampa girdi.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından ülkenin dört bir yanında yapılan incelemeler sonucu yetenekli futbolcuların dahil edildiği 30 kişilik kadro, İzmir Atatürk Stadı Tesisleri’nde antrenman yaptı.
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ, antrenman öncesi takım ve özel sporcular hakkında önemli bilgiler verdi.

“SPORA TUTUNMALARI ÇOK ÖNEMLİ”
Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’na dahil 14 branş içinde futbolun büyük önem taşıdığını ifade eden Federasyon Başkanı Birol Aydın, futbol takımını oluşturan özel yetenekli çocukların sosyalleşebilmesi ve sporun içinde kalabilmelerinin önemini vurgulayarak, "Özel yetenekli futbolcular kategorisinde yaş ortalaması 21 yaş ortalamayla dünyanın en genç takımı olma özelliğini taşıyan yetenekli millilerimizle İzmir’de kampa girdik. Edirne’den Hakkari’ye, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen bu özel çocukların eğitimini, sporun içinde yer alabilmelerini misyon edindik. Nerede bu yönde bir kardeşimiz varsa onları spora teşvik ediyoruz. Bu görevi son derece önemsiyor ve gençlerimizin gelişimine katkı sunuyoruz" dedi.

“SAĞLANAN DESTEKLER BRANŞIN GELİŞİMİ ADINA SEVİNDİRİCİ”
Son 10 yıl içerisinde, Türkiye’de özel sporcular için çok ciddi yatırımların gerçekleştiğini belirten Aydın, "Sayın Başbakanımız ve Sayın Spor Bakanımıza bizlere sağlamış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca federasyonumuz bünyesinde yer alan otistik ve down sendromlu futbolcularımızın sosyalleşebilmeleri, spora dahil olabilmeleri için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yine bu çalışmalarımız da Bakanlığımızca destekleniyor" diye konuştu.
11-25 Ağustos tarihleri arasında Brezilya’nın Sao Paulo şehrinde Dünya Şampiyonası’nın düzenlenebilmesi için en az 8 ülkenin başvuru yapması gerektiğini dile getiren Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ, başvuru listesinin dolması halinde ülke olarak müraacat edeceklerini, bu durumun 1 hafta içinde netlik kazanacağını belirtti. Demirdağ, “Dünya Şampiyonası için bazı futbolcuların lisanlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Dünya Şampiyonası'na katılmak ve iyi derecelerle ülkemize dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum