Abbasoğlu, “Bu düşüş iş makinelerinin taleplerine rağmen gerçekleşti. Madeni yağ satışları ise tamamıyla durdu. Göçü ben kendi ailemde de bizzat yaşadım. Antakya’dan göç eden akrabalarımızla birlikte şu anda İstanbul’daki evimizde 20 kişi kalıyoruz” dedi.
ALIŞVERİŞ ‘BİLABEDEL’
Geçen sene grup cirosunun 200 milyar TL’yi aştığını ifade eden Mehmet Abbasoğlu, ‘‘Deprem bölgesinde bireysel pompada olan satışlardaki gevşeklik, oradaki inşaat faaliyetlerinin getirdiği toptan satışlar tarafından yerine konuluyor. Yani iş makinelerinin tüketimi, kaybı telafi ediyor” dedi. Depremin ilk günlerinde zorlu bir sınav verdiklerini anlatan Abbasoğlu, ‘Problem terminallerimizdeki yakıtı istasyonlara taşımak oldu. Zira yollar harap, viyadükler yıkılmış vaziyetteydi. 80 kilometreye varan kuyruklar vardı. Fakat şoförlerimiz kendileri de depremzede olmalarına rağmen, uzun süreler aç, susuz tankerlerini terk etmeden istasyonlara yakıt ulaştırdılar’’ diye konuştu. Abbasoğlu’nun verdiği bilgilere göre Petrol Ofisi’nin tüm bayileri depremin ilk anından itibaren istasyonları bir sığınma noktası olarak kullanıma açtı. Otomasyon sistemi ve kredi kartları çalışmadığı için market görevlilerine, müşterilerin bilabedel, veresiye usulü istedikleri malzemeyi almaları konusunda talimat verdiklerini de söyleyen Abbasoğlu, ‘Bedelini biz karşılayacağız’ dedik. Depolarımızda bulunan 10 bin parça yedek polarları ve akaryakıt satış görevlilerinin montlarını da hemen bölgeye yolladık” dedi.
HATLAR GİTSE DE İNTERNETİMİZ KOPMAYACAK
MEHMET Abbasoğlu, İstanbul depremi için de hazırlıkları anlattı: ‘Derince Terminalimiz, hemen İstanbul’un dibinde. Oradan akaryakıtı ulaştırmamız için alternatif yollar belirledik. Yine Derince Terminalimiz’de 80 tane konteyner için yerleşke hazırlıyoruz. Ses ve data iletişimimizi kesintilere maruz bırakmamak için de kendi fiber hatlarımızı döşüyoruz.”
AFAD ARAÇLARINA 5 MİLYON LİTRE YAKIT
DEPREM bölgesindeki 300 Petrol Ofisi istasyonundan 20’si ağır olmak, üzere 40’ının zarar gördüğünü söyleyen Abbasoğlu, ‘‘İnsanların kredi kartları yoktu, otomasyon sistemi çalışmıyordu ve özellikle kurtarma araçlarının, akaryakıt alımı konusunda sıkıntı yaşamamaları gerekiyordu. Hemen 5 milyon litre akaryakıtı, Devlet Malzeme Ofisi üzerinden tüm AFAD plakalı araçlara tanımladık’’ şeklinde konuştu.
YORUMLAR