Reklam

Haberlerimiz sonuç getirdi...

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi, Yenigün gazetesi köşe yazarı Salih Erkek'in, Konak semtinin kanayan yarası olan "çöp sorununa" yönelik yaptığı haberler sonuç getirdi.

Haberlerimiz sonuç getirdi...

Gazetem İzmir imtiyaz sahibi, Yenigün gazetesi köşe yazarı Salih Erkek'in, Konak semtinin kanayan yarası olan "çöp sorununa" yönelik yaptığı haberler sonuç getirdi.

Haberlerimiz sonuç getirdi...
29 Ağustos 2014 - 12:16

Gazetem İzmir - Gazetem İzmir imtiyaz sahibi, Yenigün gazetesi köşe yazarı Salih Erkek, Konak semtinde kanayan yara olan çöp konusunu dile getirmiş, “Burada insanlar yaşıyor. Bana inanın konuştuğumuz insanlar bu yaz sıcağında “çöp kokusunun ve çöpün sebep olduğu sineklerin eve girmemesi için” kapılarını açamadıklarını söylüyor. Biz buna layık mıyız? İlgili kişiler bir an evvel cadde-sokak-bulvar demeden çöp ve temizlik konusunda sıkı çalışmaya başlasın. Yoksa devamı gelecek” diyerek yetkilileri göreve davet etmişti.

Konak sokakları görenleri şaşırtıyor haberini okumak için tıklayınız

Bunun üzerine Konak Belediyesi, geniş kapsamlı bir temizlik seferberliği başlattı. Sabahın erken saatlerinde Basmane’nin ara sokaklarına giren Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler bölgeyi dip bucak temizledi. Etiler, Emir Sultan, Faikpaşa, Kubilay, Yenigün mahallelerini kapsayan temizlik operasyonu, Fevzipaşa, İkiçeşmelik, Agora ve Ballıkuyu güzergahında devam etti. Boş arsalardaki ve terk edilmiş metruk binalardaki çöp yığınlarının çıkarıldığı temizlik operasyonuna Çevre Koruma’nın yanı sıra Sağlık Müdürlüğü personeli de eşlik etti. Civarda oturan vatandaşlar da kapılarının önünü süpürerek temizlik çalışmasına katkı koydu.

Anafartalar Caddesi’nden başlatılan temizlik operasyonuna 4 vakumlu temizlik süpürgesi, 2 mini süpürge aracı, 2 yol süpürme aracı, bir su tankeri ve çok sayıda temizlik personeli katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da eldiven ve maske takarak çalışmanın başında yer aldı. Ekiplerle birlikte Basmane’yi karış karış gezen Başkan Pekdaş, sağlıklı ve temiz bir çevre için belediyelere önemli görevler düştüğünü belirterek,"Hepimiz temiz bir çevrede yaşamak istiyoruz. O zaman bu şehri temizleyelim, kirletmeyelim. Bu sorumluluk hepimizin. Bunu göstermek için bu temizlik çalışmasını başlattık. Bunu da birlikte yapalım istedik" dedi.

Kadifekale çöp içinde haberini okumak için tıklayınız

Gazetem İzmir olarak yaptığımız haberlerin üzerine ekiplerini harekete geçiren Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'a ve başkan yardımcısı Celil Durdu'ya teşekkür ediyoruz. Eleştiri daima doğruyu buldurur...

YORUMLAR

  • 0 Yorum