Yılın 300 günü esen rüzgarıyla ünlü Alaçatı, rüzgar sörfü sayesinde dünyaca tanınan bir destinasyon haline geldi. Turistik tesislerin doluluk sorunu yaşamadığı beldede rüzgar sporlarının yıllık 15 milyon doların üzerinde getiri sağladığı tahmin ediliyor. Butik otelleri, taş evleri, özgün mimarisi ve eğlence kültürüyle tanınan Alaçatı, yılın 300 günü esen rüzgarı ve rüzgar sporları için uygun coğrafi oluşumuyla turizmdeki iddiasını artırıyor. Türkiye Yelken Federasyonu'nun eski yönetim kurulu üyelerinden ve bölgede ilk sörf okulunu kuran yatırımcılardan Engin Kalafatoğlu, yaptığı açıklamada Alaçatı'nın bugün çok tanınan bir turizm markası olmasında rüzgar sporlarının büyük payının bulunduğunu söyledi.
AVANTAJLARI ÇOK FAZLA
Geçmişte önemli bir turistik destinasyon olan Çeşme içinde Alaçatı'nın rüzgar sörfünde dünyanın en iyileri arasında yer almasıyla bir anda çekim merkezi haline geldiğini ve bugün bağlı bulunduğu ilçenin önüne geçen bir marka değerine kavuştuğunu anlatan Kalafatoğlu, şöyle konuştu: "Bugün artık dünyanın önde gelen rüzgar sörfçüleri de kabul ediyor ki Alaçatı, dünyada rüzgar sörfü eğitimi konusunda 1 numaralı bölgedir. Alaçatı'nın dünyanın değişik yerlerindeki benzer bölgelere göre çok ciddi doğal avantajları var. En başta yılın 300 günü, sürekli esen rüzgarı var. Sörfe yeni başlayanlar, bir anda açığa sürüklenmek veya düşerek yaralanmak gibi bir çok riske karşı, kendilerini güvende hissediyor."
GELEN HARCAMA YAPIYOR
Alaçatı Koyu'nun sörf eğitimin yanında slalom kategorisinde de en önemli merkezler arasında yer aldığını, dünya şampiyonasına her yıl ev sahipliği yapan beldenin dünya çapında tanıtımının yapıldığını kaydeden Kalafatoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Beldedeki sörf okullarında her yıl yaklaşık 10 bin kişi sörf eğitimi alıyor. Yaptığımız hesaplara göre en düşük hesapla rüzgar sörfünün Alaçatı'ya 10-15 milyon doların üzerinde getiri sağlıyor. Spor için gelenler aynı zamanda konaklıyor, lokantalara gidiyor ve geziyor. Bu nedenle beldedeki turizm tesisleri doluluk sorunu yaşamıyor."
DENİZLİ TURİZMİNE TÜRSAB DESTEĞİ
Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Denizli'yi turizm merkezi yapmak için harekete geçti. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un da katılımıyla kurumun Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisi Denizli'de açıldı. Denizli'yi kazdıkça termal su ve tarih çıktığını belirten Ulusoy, beyaz inci Pamukkale'si, termal sağlık cenneti ve antik kentlere sahip Denizli'yi her platformda tanıtarak hak ettiği yere ulaştırmak için çalışacaklarını, ofisin önemli bir misyon üstleneceğini söyledi. Atatürk Caddesi üzerindeki TÜRSAB Pamukkale Bölgesel Yürütme Kurulu Ofisi törenle açıldı.
YORUMLAR