İKÇÜ Sosyal Bilimlerde Sınırı Kaldırdı

İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bünyesinde kurulan sosyal ve beşeri bilimler fakültesi, bu yıl ilk kez dört bölüme lisans öğrencisi kabul ediyor. İKÇÜ, Tarih, medya ve iletişim, sosyoloji ve felsefe bölümleri ile ilk öğrencilerine kapılarını açıyor.

İKÇÜ Sosyal Bilimlerde Sınırı Kaldırdı

İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bünyesinde kurulan sosyal ve beşeri bilimler fakültesi, bu yıl ilk kez dört bölüme lisans öğrencisi kabul ediyor. İKÇÜ, Tarih, medya ve iletişim, sosyoloji ve felsefe bölümleri ile ilk öğrencilerine kapılarını açıyor.

İKÇÜ Sosyal Bilimlerde Sınırı Kaldırdı
13 Temmuz 2014 - 12:23

İZMİR (İHA) - İzmir’in yeni devlet üniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) bünyesinde kurulan sosyal ve beşeri bilimler fakültesi, bu yıl ilk kez dört bölüme lisans öğrencisi kabul ediyor. İKÇÜ, Tarih, medya ve iletişim, sosyoloji ve felsefe bölümleri ile ilk öğrencilerine kapılarını açıyor.

İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Gökçe, bu yıl medya ve iletişim, tarih, sosyoloji ve felsefe bölümlerine lisans öğrencisi alacaklarını ve öğrencilere fakülte bünyesindeki 13 farklı bölümde yan dal ve çift ana dal yapma imkânı sunacakları müjdesini verdi. Prof. Dr. Gökçe, çok sayıda bölümü aynı çatı altında birleştirerek diğer üniversitelerden farklı bir yapı ortaya koyduklarına işaret etti. Dekan Gökçe, böylece öğrencilerin sosyal bilimlere ilişkin zengin bir ders havuzundan faydalanarak farklı alanlarda çift ana dal ve yan dal yapma imkânına sahip olacaklarını belirtti.
“SOSYAL VE BEŞERİ BİLİMLERDEKİ SINIRLARI KALDIRILDIK”
Sosyal bilim alanlarında yeterince ortak zemin oluşturulamayan benzer fakültelere rağmen disiplinler arası işbirliği ile sosyal ve beşeri bilim alanlarındaki sınırların kaldırıldığı bir akademik yapı inşa ettiklerini belirten Dekan Gökçe, bölümlerin lisans programlarının ilk yılında mümkün olduğu kadar ortak bir program uygulanacağını söyledi.
“ETKİN AKADEMİK DANIŞMANLIK”
Bu yıl ilk öğrencilerini kabul edecek olan medya ve iletişim bölümünün pek çok avantaj sağladığını kaydeden Dekan Prof. Dr. Gökçe, 20 kişilik kontenjanla öğretim üyesi başına düşen az sayıda öğrenciye etkin akademik danışmanlık verileceğini söyledi. Prof. Dr. Gökçe, hedeflerinin Türkiye’nin önde gelen medya kuruluşları tarafından aranan özelliklere sahip gazeteci, halkla ilişkiler ve reklamcı, radyo televizyon ve sinemacılar yetiştirmek olduğunu aktardı.
“ÖĞRENCİLERE SEÇME ŞANSI VEREN BİR BÖLÜM”
Prof.Dr.Gökçe sözlerini şöyle sürdürdü: “İletişim fakültelerinde, öğrenciler hangi bölümü kazandıysa dört yıl boyunca o bölümde eğitim almak zorunda kalıyor. Oysa medya ve iletişim bölümünde öğrencilere ilgilerine göre seçme şansı sunuyoruz. İlk iki yıl aldıkları ortak derslerle gazetecilik, halkla ilişkiler, radyo televizyon ve sinema, görsel iletişim tasarımı gibi alanlar hakkında bilgi sahibi olan öğrenciler, iki yılın sonunda derinleşmek istedikleri alanı bilinçli bir şekilde tercih ederek; atölyelerde uygulamalı eğitimler görecekler.”
“İSTİHDAM SORUNU YAŞAMAYAN SOSYAL BİLİMCİLER”
Alelacele açılan bir fakülte olmadıklarını vurgulayan Prof. Dr. Turan Gökçe, Türkiye’nin ihtiyacı olan, dünya standartlarında donanıma sahip sosyal bilimciler yetiştireceklerini kaydetti. Prof.Dr. Gökçe, “Öğrencilerimiz her biri 20’şer kişilik kontenjanla açılan, bölümlerimizde, zorunlu hazırlık ve yüzde 30 İngilizce uygulamasıyla ikinci yabancı dil öğrenme şansına da sahip olacaklardır” dedi.
TÜBİTAK’TAN 2000 TL’LİK BURS
TÜBİTAK bursuyla teşvik edilen başarılı öğrencileri beklediklerini ifade eden Dekan Gökçe, sözlerini şöyle konuştu: “TÜBİTAK’ın bu öğretim yılından itibaren başlattığı, temel sosyal bilim alanlarını tercih edecek olan başarılı öğrencilere burs verilerek teşvik edilmeleri uygulaması hem istekli öğrencileri, hem de onlarla buluşmayı bekleyen bizleri heyecanlandırdı. Az sayıda lisans öğrencisinin alındığı sınıflarda özel yetiştirilme şansını yakalayacak başarılı öğrencilerimiz, Türkiye’de ve yurt dışında açılan lisansüstü programlara kabul edilebilir nitelikte olacaklardır. Yükseköğrenim kariyer planlamasını sosyal bilimler alanında yapan öğrencilerimizi, ilk defa öğrenci alacak olan medya ve iletişim, tarih, sosyoloji ve felsefe bölümlerimize bekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum