Reklam

İlk hedef cumhurbaşkanlığı seçimi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Bülent Delican, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekip en kısa zamanda her sandıkta 9 kişiyi görevlendireceğini söyledi.

İlk hedef cumhurbaşkanlığı seçimi

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'na atanan Bülent Delican, cumhurbaşkanlığı seçiminin önemine dikkat çekip en kısa zamanda her sandıkta 9 kişiyi görevlendireceğini söyledi.

İlk hedef cumhurbaşkanlığı seçimi
04 Temmuz 2014 - 07:26

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Bülent Delican, havalimanında coşkulu kalabalık tarafından karşılandı. Delican, “Sayın başbakanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. İzmir’de oy patlaması olacak” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin sayıları 14 olan daha sonra 4'e düşürülen il başkan adaylarıyla bugün bire bir görüşme yaptı. Görüşmeye AK Parti İzmir İl Başkan Vekili Bülent Delican, Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, BMC'nin CEO'su Cemal Öztürk ile AK Parti Aliağa Belediye Başkan aday adayı Tansu Kaya katıldı. Başbakan Erdoğan, görüşmeyi İzmir koordinatörleri Salih Koca, Mehmet Yüksel ve Ege Bölge Koordinatörü Hasan Ali Çelik ile birlikte gerçekleştirdi.

Erdoğan, önce adaylarla bire bir görüştü, odaya önce Cemal Öztürk çağırıldı. Öztürk'e, BMC'nin durumunu partinin İzmir'deki durumunu soran başbakan, "BMC bizim için çok önemli bir kurum. Oraya yönelik önemli projelerimiz var. Sen bize orada lazımsın" dedi. Cemal Öztürk, Başbakan Erdoğan'ın "Sen olmazsan kim olsun" sorusuna ise, "Bülent Delican" adını söyledi. Daha sonra içeriye Tansu Kaya ve Bülent Delican ayrı ayrı çağırıldı. Başbakan Delican'a, mesleğini, parti geçmişini İzmir'de yaptığı çalışmaları, ayrıntılı bir şekilde sordu. En son görüşmeyi Bilal Doğan ile yapan Başbakan Erdoğan'ın Doğan'a, "Meclisteki görevinizi layıkıyla yapıyorsunuz. Size orada ihtiyacımız var" dediği öğrenildi.

Başbakan Erdoğan daha sonra 4 adayı odasına çağırarak, Delican'ın il başkanı olarak görevlendirildiğini, 5 gün içinde de yönetim kurulunu hazırlaması talimatını verdi. Bülent Delican, yaptığı açıklamada, "Bu önemli göreve atanmış olmak beni çok mutlu etti. En kısa zamanda her sandıkta 9 kişi örgütleyerek cumhurbaşkanlığı seçimine hazırlanacağım. Görevi en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Partiyi İzmir'de layık olduğu yere taşıyacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkentte bizzat görevi tebliğ ettiği Delican’a Adnan Menderes Havalimanı’nda yaklaşık 300 kişilik partili eşlik etti. Uçaktan, AK Parti İzmir Milletvekili Ali Aşlık, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Bilal Doğan ve BMC CEO’su Cemal Öztürk ile birlikte inen Delican birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda kişinin katıldığı karşılama töreninde konuşma yapan Delican, “Bu göreve beni sizler getirdiniz. Size layık olmaya çalışacağım. Hep birlikte partimizin başarısı için çalışacağız. Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Sayın başbakanımızı Cumhurbaşkanı yapacağız. İzmir’de uykusuz geceler bizi bekliyor. Hepimiz hazır olmalıyız. Burada oy patlaması yaşayacağız. Bize verilen görevi layıkıyla yerine getirmek için gayret edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum